ihmemaan joulukalenteri 2015 – luukku 19: muutama vinkki jouluähkyyn

Kohta se on täällä, se päivä, jota monet meistä odottaa – jouluaatto ja erityisesti jouluruoka. Nam! Monella taitaa kuitenkin varmasti olla sekin ongelma, että silmät syö huomattavasti enemmän kuin mitä maha vetää – ja jouluaaton iltana ollaan ihan ähkynä sohvalla ruokakoomassa.

Mulla olisi muutama vinkki siihen miten helpottaa oloa kun päivän aikana on tulossa ruokatapahtuma, jossa ruokaa syödään kaksin käsin – ja ei, se ei ole, että jätä syömättä. Koska hei, ruoka on hyvää. Mutta liika syöminen ei myöskään ole hyvä.

eating pants1. Ensinnäkin, syö normaalisti päivän aikana. Eli aamupalaa ja lounaan (tai no, riippuu siitä milloin teillä syödään – meillä syödään nimittäin illalla.) Sillä tavalla verensokeri ei ole miinuksella, ja joulupöydässä ei tule hotkittua hirmunälkään kaikkea (jää vähän muillekkin siinä tapauksessa.) Ja itse olen ainakin huomannut sen, että jos päivän aikaa syö normaalisti ei vatsa tule niin kipeäksi ähkyn takia (varmaan koska on venyttänyt vatsalaukkuu.. hahah.)

2. Älä lappaa siihen lautaselle koko ruokapöydän antimia kerralla kilokaupalla. Ota vähän kerralla. Tällä tavallla (toivottavasti) huomaat, kun vatsalaukku alkaa olla täynnä.

3. Vesi on poppis janojuomana. Tällä tavalla tulee ainakin vähemmän kaloreita juotua, ja sitäpaitsi se edesauttaa ruuansulatuksessa.

chandler_full4. LIIKU! Kun olet syönyt, mene ulos kävelemään – ota vaikka koira mukaan tai vie roskat. Kunhan liikut edes muutaman minuutin. Kun lähtee kävelemään lihakset alkavat tekee töitä ja tarvitsevat energiaa ja aineenvaihdunta lähtee edes vähän liikkeelle. Sohvalla makaaminen sen sijaan ei tee sitä.

 

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s