ihmemaan joulukalenteri – luukku 15: proteiini-lakritsitryffeli

Otin aiemmin tauon opiskelusta (viimeinen luento huomenna ja yksi ryhmätyö + esitelmä jäljellä, sitten ”joululoma” – eli kolme megaisoa kirjoitustehtävää…) koska mulle iski hirvittävä makeanhimo. Ja nimenomaan lakritsihimo. Eikun keittiöön kaivelemaan kaappeja ja kehittelemään jotain hyvää – jaa siitä syntyi mun ihan ensimmäinen itsekehitetty resepti (perusta oli aika samanlainen, kuin suklaapallot, jotka tein vähän aikaa sitten). Nimittäin lakritsitryffeli.

Tai.. mä haluaisin kuvitella, että tryffelin koostumus on sellainen kun näiden mun herkkupalleroiden. Muuten voidaan kutsua sitä ihan vaan lakritsisuklaaherkkupallerioita (eh – tuo ei varmasti ole yhdyssana?) Samapa se. Koska tänään oli legday – niiden piti vielä sisältää proteiinia.

lakritsitryffeli

Eli resepti:

n. 14 taatelia
25 g manteleita
n. 15 g neutraalia kookosöljyä (2 rkl ish)
n. 3 rkl kaakaota
20 g vaniljaheraa (½dl)
pari teelusikallista nestettä – vaikkapa kahvia tai vettä.
1-3 tl lakritsijauhetta (mä laitoin 3 ja niistä tuli aika vahvan lakritsin makuisia..)
kaakaota koristeluun

Miksaa kaikki ainekset, paitsi lakritsijauhe, keskenään – blenderissä tai sauvasekoittimellä tai ihan millä vaan. Sekoita joukkoon lopuksi lakritsijauhe n 1 tl kerralla, kunnes se täydellinen määrä löytyy. Tee taikinasta pieniä palloja ja pyörittele kaakossa (eli todellisuudessa taistele irti pieni osa todella tahmeaa taikinaa (käytä kahta lusikkaa) ja pyörittele kaakaossa ja tee niistä pallon muotoisia.) Anna jäähtyä ainakin tunti jääkaapissa, jotta lakun maku tulee esille entistä enemmän. Sinä aikana voi siivota pommin jäljiltä olevaa keittiötä… Säilytä jääkaapissa.

PS. Huomatkaa, että joulukoristeeni ovat vielä laatikoissa. Otin ne tosin pari viikko sitten esille, mutten ole jaksanut tehdä niille mitään… Ihan yhtä hyvin voin viedä ne takaisin vinttiin, koska lähden kuitenkin muutaman päivän päästä Suomeen.

2 vastausta artikkeliin “ihmemaan joulukalenteri – luukku 15: proteiini-lakritsitryffeli

 1. Lakritsi on hyvää! Ja noi pallerot ainakin näyttää herkullisilta, namnam :)

  Mulla on edelleen joulukoristeet laatikossa ja kämppä kuin pommin jäljiltä eikä millään jaksa siivota eikä oikeen ehdikään. Ja lähden porukoille joulun viettoon kuitenkin muutaman päivän päästä, joten hmm. Pitäsiköhän vaan jättää koko homma :D

  Tykkää

  1. Noi onnistu niin hyvin, että koulukaverit alkoi melkein tappelee noista :D vähänkö oon ylpeä mun reseptistä!! Suosittelen testaamista!

   Mä pakkasin joulukamat takaisin vintille hahahaha en kestänyt kattoo niitä säälittäviä laatikoita!

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s