ihmemaan joulukalenteri – luukku 7: raw suklaavanukas

Olen istunut koko viikonlopun more or less koulussa, koska raportti pitää olla palauttaa opettajalle huomenna (taas meni vähän viime tippaan…) Ja eilen kun tulin kotiin istuin varmaan tunnin suihkussa uupumuksen takia ja säälin itseäni todella, todella paljon. Teki mieli jotain hyvää, mutta kotona ei ollut mitään hyvää syötävää, enkä jaksanut mennä kauppaan. Silloin tuli mieleen, että mulla on pari täydellisen kypsää avokadoa kotona, ja niistä voisi tehdä vaikkapa mitä, koska avokado on hyvää. Joten testasin tehdä suklaavanukasta, josta olen lukenut niin paljon. Ja hei, yllättävän hyvää tuli!

Eli, eli. Tarvitset:
1-2 avokadoa, riippuen annoskoosta (käytin itse 1,5 – koska nälkä iski ja söin yhden puolikkaan)
1-3 rkl kaakaota (itse laitoin lähemmäs 3, koska avokadon maku peittyi huonosti kaakaolla.. sitä kuitenkin haluaa, että se vanukas maistuu suklaalle, eikä avokadolle? Eikö tää ollut vanukkaan pointti?)
1-3 rkl agavesiirappia, riippuen siitä kuinkat makeaa haluat.

Suosittelen, että tämä tehdään sauvasekottimella, koska silloin on helpompi maistaa kuinka paljon kaakaota ja agavea haluaa laittaa vanukkaaseen. Muuten voi varmasti tehdä myös blenderissä. Kunhan muussaa ja sekoittaa kaikki ainekset keskenään, niin homma on tehty. Laita hetkeksi jääkaappiin kylmenemään. Tarjoile esmes vadelmien ja sharon/persimon-hedelmän kanssa, ja ripottele päälle vähän murskattua hasselpähkinää.

rawsuklaavanukas

2 vastausta artikkeliin “ihmemaan joulukalenteri – luukku 7: raw suklaavanukas

  1. Mä yritin tehdä avocado-suklaavanukasta kerran, mutta siitä tuli ihan HIRVEÄÄ! En oikeesti tiedä mikä meni pieleen, ehkä avocado oli ylikypsä tai jotain, mutta maistui ihan sellaiselta saippuamössöltä, mihin on tungettu öö.. kaakaojauhetta :D:D vaikea selittää! Täytyis varmaan uskaltaa koittaa uusiksi :D

    Tykkää

    1. Mulle sattui nyt täydelliset avokadot (mitä ei tapahdu about ikinä), että mä en nyt tiedä mitä sanoa. Mutta saippuamössö kuulostaa kyllä vähän siltä, kun avokado olisi ollut ylikypsä :P Tää oli ainakin yllättävän hyvää ollakseen ”terveellistä..” eli kokeile ihmeessä joku kaunis päivä kun traumat edellisestä kerrasta on poistunut mielestä haha.

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.