ihmemaan joulukalenteri – luukku 4 : lemppariliike salilla

Koska mulla on tänään vähän koulukiireitä, niin ajattelin kertoa mun tämänhetkisen lemppariliikkeen salilla. Oli tarkoitus tehdä ihan oma video tän tekemiseen, mutta mutta ei nyt ihan mennyt niinkuin suunnittelin.

Kuitenkin, liike on yhden jalan maastaveto (one leg deadlift) ja se on erinomainen liike treenata melkeinpä koko keho. Ja erityisen hyvä kuntoutusliike selälle ja polvelle, sen takia olenkin tähän ihastunut. Lisäksi, tytöt hei, toosi hyvä peppuliike .. höhö.

Liikkeen voi tehdä levytangolla, kahvakuulalla, käsipainoilla tai pitäen painolevyä rinnan päällä, mistä nyt itse sattuu tykkää. Tehtäessä liikettä on tärkeää jännittää vatsalihaksia, ja pitää selkä suorana, harjoittele ensin liikkeen tekemistä ilman painoja peilistä katsoen. Kun lähdet tekemään liikettä, on tärkeää että liike tehdään kontrolloidusti ylläpitäen jännitettä vatsalihaksissa. Ja myös tärkeää pitää lantio suorana eli rinnakkain – on todella helppoa että lantio lähtee kääntymään kun jalkaa ei saa tarpeeksi ylös. Katsokaa video, jotta tajuatte mitä mä sössötän :D

Valitse paino, joka on tarpeeksi painava, mutta ei liian painava, jotta pystyt keskittymään vatsalihasten jännittämiseen ja kontrolloituun liikkeeseen.

Extravinkki: Kun palaat takaisin lähtötilanteeseen niin voit nopeasti nousta varpaille seisomaan, täten aktivoit nopeat lihassolut ja treenaat räjähtävää voimaa.

En voi painottaa tarpeeksi, että liike tulee tehdä kontrolloidusti.

Minä teen yleensä 3x 5-15 toistoa, riippuen painon määrästä, per jalka.

KYSYTTÄVÄÄ?

PS. Note to self, pakko hankkia suomenkielinen anatomian kirja. Fast twitch muscle fibre niinkun woot.

4 vastausta artikkeliin “ihmemaan joulukalenteri – luukku 4 : lemppariliike salilla

      1. Voisin itseasiassa laittaakin viestia vahan myohemmin… Mul on kaiken maailman derby-injuryt jo ehtineet kertya tassa about vuodessa :)

        Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s