ihmemaan joulukalenteri 2015 – luukku 2 : ole kiltti itsellesi

Kun ensimäisessä luukussa aiheena oli miten lisätä motivaatiota liikkumiseen, niin ajattelin tänään, että jätetään liikkuminen hetkeksi ja keskitytään itseemme. Olen itse todella kova itseäni kohtaan, pistän välillä omat tavoitteeni liian korkealle ja sitten harmittaa, ellen pääse tavoitteeseen – ja siitä alkaa itsesäälissä kiereskely.

Kun vielä huomaan, että todella monet ystävistäni ovat vielä pahempia, niin päätin, että voisin mennä läpi muutama vinkki, kuinka olla kiltimpi itselleen. Monesti kyseessä on vaan siitä, mihin oman energiansa suuntaa..

 • Älä vertaa itseäsi muihin. Tämän olette varmaan kuulleet ennenkin. ”OI, olisinpa yhtä laiha, kaunis, vahva, kiltti, fiksu kuin tuo xxx tuossa.” Homman nimi on meinaa se, ettei sitä oikein koskaan tiedä, mitä tämän toisen päässä liikkuu. Kannattaa mielummin keskittyä itseensä ja laittaa energia itseensä, olla ylpeä omista saavutuksista, omista hyvistä puolista, ulkonäöstä jne. Eikä laittaa energiaa vertailuun.
 • Elä itseäsi varten, älä muita varten. Äläkä välitä muiden mielipiteistä, koska after all – kyse on SUN elämästä – ei heidän. Jos haluat ostaa sen teknokeltaisen paidan, jota kaverisi mollasi, mutta sinä pidit siitä – OSTA SE! Jos haluat sisustaa talosi mustilla tavaroilla ja maalata seinät mustiksi (vaikka kaikkien mielestä musta on niin synkkää..) – ALA HOMMIIN! Elämä on vaan aivan liian lyhyt miellyttämään muita, he eivät kuitenkaan koskaan ole täysin tyytyväisiä, vaikka menisi solmuun heidän takia. Joten GOGOGO! Tee mitä haluut, fuck the rest!
 • Älä murehdi virheitä, joita olet tehnyt.. Virheiden tekeminen on osa oppimisprosessia. Kukaan ei ole täydellinen heti syntyessä, pienet lapsetkin kaatuvat toistuvasti oppiessaan kävelemään. Sitäpaitsi, kukaan ihminen koko maailmassa ei ole täydellinen, miksi siis vaatia sitä itseltään?
 • Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka haluavat, että voit hyvin ja että onnistut. Poista elämästäsi ihmiset, jotka lietsovat negatiivisia viboja, saavat energiaa sinun virheistä ja jotka eivät anna sinun onnistua. Poista ihmiset jotka vievät energiaa sulta, ja pidä jäljellä ne ihmiset, jotka antavat energiaa.

Lyhyesti ja ytimekkäästi:

rolemodel
Onko sulla jotain muita vinkkejä? Kysyttävää muuten vain? Kommenttiloota on auki 24/7.

2 vastausta artikkeliin “ihmemaan joulukalenteri 2015 – luukku 2 : ole kiltti itsellesi

  1. Voi kun tuli kiva fiilis sun kommentista, kiitos ja kiva, että tykkäät ideasta!

   Ja voi että, mitäs tuohon sanoisin? :D Mä oon tehnyt sen eteen todella paljon työtä, etten tuntisi sitä, mutta tottakai mullakin on edelleen niitä huonoja päiviä. Oon esimerkiksi tehnyt tavoitteistani liikunnallisia eikä ulkonäköpainoitteisia – tyyliin uida 100 allaspituutta tunnissa, mave 100 kg jne ne on helpommin tavoiteltavissa kuin ”pakko laihtuu” .. Ja sitten se, että treenaan hyvän olon takia. Sen lisäksi olen kantapään opettanu itselleni, ettei kaikkea kannata ottaa niin tosissaan ja että tasapaino on kaiken aa ja oo. Siis se, että välillä saa esmes syödä jotain hyvää jos muuten on peruspilarit kunnossa. Se on ollut hidas prosessi jota pitää treenata ihan samalla tavalla kuin fyysistä kuntoa, systemaattisesti ja melkein päivittäin. Vastasinko kysymykseen? Mä voisin tehdä tästä ihan oman postauksen, hyvä aihe nimittäin! :)

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.