paska reissu, mutta tulipahan tehtyä: mary roadtrippailee gekåsiin osa 2

Previously on Mary Ihmemaassa.. Minä ja pari duunikaveria päätettiin lähteä Ruotsin toiselle puolelle roadtripille ostoksille Gekåsin. Matka sinne ei mennyt ihan niinkun suunniteltiin. Kun saavuimme aamu 8 paikan päälle koko parkkipaikka oli täynnä ihmisiä.. Lue koko tarina täältä.

Eli, mihin jäimmekään? Aijoo, oltiin menossa sisään kärryjemme kanssa..  ja ensimmäisenä tulee kemppariosasto ja pesuaineita. Oho, näin L’oréalin megaison kampaajashampoopullon 169 kruunulla. TUOLLAINEN mulle! Mutku munhan piti vaan ostaa se lamppu… Ääh! Otettiin pari askelta kohti shampoohyllyä, kun tajusimme – ettemme olleet siellä yksin. Ihmisiä oli JOKA paikassa.

panicingJA kärryjä oli JOKA paikassa. Ja oltiin ehkä oltu kaupassa ehkä 3 minuuttia, kun joku ajoi kärryillä suoraan mun kantapäihin. JA SE MUUTEN SATTUU!

dean panicSodimme eteenpäin urheasti kohti L’Oréalin shampoota (ehkä noin 20 metriä…) ja oikealta ja vasemmalta vyöryy naaman eteen kärryjä ja ihmisiä. Kun vihdoinkin pääsemme kohteeseen, huomaamme Livin kanssa, että Sofia on häipynyt omia teitään jonnekkin. Molemmat manataan hetken, ja sitten meille tulikin mieleen – että ehkä Sofia ei vaan kestänyt meidän juttuja enää – joten annettiin sen olla rauhassa ja poimittiin vähän niitä näitä pikkujuttuja kemppariosastolta.

Niin, siis Marianne – sun piti vaan ostaa se lamppu.

oopsJatkettiin matkaa kohti naisten vaatteita, ja ne ei nyt ihan olleet meidän makuun, joten jatketiin (tai siis taisteltiin eteenpäin) kohti urheiluosastoa, poimin itselleni parit treenibyxat ja treenitopin ja sen jälkeen suunnattiin kohti alakertaa, jossa oli vapaa-ajan juttuja.. Njääh ei mitään kiinnostavaa, joten palattiin yläkertaan. Juuri silloin Sofia soitti ja kysyi missä oltiin.. Hän kun etsi meitä kemppariosastolla – pidemmälle hän ei ole päässyt vielä.

mehSilloin, kun kello oli noin 10.30, Liv ja minä tajusimme – että päivästä tulee todella, todella, todella pitkä. Ja että meidän akillesjänteet on todennäköisesti palasina, koska KAIKKI AJAVAT NIIDEN PERKELEEN KÄRRYJEN KANSSA KANTAPÄILLE KOKO AJAN!

angry

Joten eikun takaisin Sofian luokse – joka suurinpiirtein istuu jossain nurkassa ja imee peukaloaan, ja mumisee joitan ahdistuksesta. Jätettiin ostoskärryt parkkiin (niitä on vähän ympäri koko tavarataloa) ja mentiin ulos ottamaan vähän raitista ilmaa. Ja takaisin vaatteita ja laukkuja katselemaan. Ja lasten vaatteita. Ja ja ja.

Minä ja Liv istuttiin välillä alas jonnekkin kamojen sekaan ja manattiin maailmaa. Molemmilla oli selkä paskana ja tuolla oleminen vaan lisäsi tuskaa. Siinä sivussa opittiin tuntee toisemme ja huomasimme, että meillä on suurinpiirtein täysin samanlainen huumorintaju ja läpät:

Minä: ”Ooh! Neonkeltainen urheilutoppi! Vähän teknoo.”
Liv ja minä samaan aikaan: ”Nnnnts, nnnts, nnnts.”

highestoffives
Sofian ilme toisaalta:

mmhmmmSillä tavalla se päivä jatkui. Sofia katseli tavaroita rauhassa, minä ja Liv katseltiin vähän tavaroita ja manailtiin ihmisiä. Mitä kauemmin me siellä olimme, sen pahempia meistäkin tuli suustamme. Ja loppujen lopuksi meidän sisäiset pirut tulivat ulos ja meistä tuli todella vittumaisia.Jos ei ihmiset esimerkiksi pyytäneet päästä meidän vaunujen ohitse, me emme päästäneet heitä ohi, kunnes tajusivat avaa suunsa. Jos eivät sen jälkeen sanoneet kiitos, niin huusimme perään: SAA SANOA KIITOS! OLE HYVÄ saatanan akka. Okei tuon viimeistä osaa ei kuitenkaan sanottu kun ihan muminana… mutta kuitenkin hermot petti ja aika pahasti :D Niin olisi varmaan sunkin.

twitchNäin muita juttuja, jotka tulee mieleen Gekåsista:

– Mä oon kuullut paljon juttuja tästä kaupasta, koska Tina on kotoisin Ullaredista ja sen äiti ja sisko on siellä töissä. Joten mä luulin, että se on niinkun VAU todella hieno paikka ja siisti. Mutta todellisuus on lähinnä, että se on kuin megaisoo Tarjoustalo. Aika nuhjunen paikka ja täynnä – anteeksi kielenkäyttöni – maalaistolloja tai siis juntteja. Tsiisus.

– Itse tavarat mitä siellä myydään on vähän niin ja näin. Seassa on ihan jees juttuja, kuten just kampaajashampoota megapulloissa ja esmes Lumenen meikkiä jne. Mutta fakta on se, että suurin osa kamoista on paskaa. Sitäpaitsi pitää olla aika hintatietoinen, siis että tietää paljonko tavarat maksavat muualla, koska vaikka Gekåsin bisensidea on ”halpa” niin jotkut tavarat oli kalliimpia kuin muissa kaupoissa.

– Suurin sa ihmisistä ovat TODELLA VITTUMAISIA. Kaksi ihimistä sanoivat anteeksi kun ajoivat kärryjensä kanssa mun päälle. KAKSI! Suurin osa kuitenkin heitti vaan: Oj! (Suomeksi siis oho.) Hei vittu nyt jumalauta ihmiset sanokaa perkele ANTEEKSI! Mitä lähemmäs sulkemisaikaa ihmiset ei edes sanoneet mitään jos ajoivat päälle, mulkkasivat vaan että mitäs vittuu oot mun tiellä. Eikä kukaan tosiaan sanonut koskaan kiitos, jos päästi vaikka ohi jonon tai muuta vastaavaa. On se kummaa, että kun jossain saa halvalla jotain, niin se automaattisesti muka tarkoittaa sitä, että jätetään ne käytöstavat kaupan ulkopuolelle. Jos et osaa käyttäytyä sivistyneesti – pysy pois tuollaisista paikoista. Itse kuitenkin – vaikka hermot oli kireellä, sanon aina kiitos, jos joku tekee jotain ystävällistä. Kun se ei ihan oikeasti ole niin vaikeaa. Eli vaikka olin aika kusipää tuolla Gekåsissa, niin en koskaan kuitenkaan unohtanut käytöstapoja – mitä nyt muutamalle tuli sanottua suorat sanat: FYI oot aika mulkku. Hehe.

– Sisustusosasto oli aika jees! Laadusta en tosiaan tiedä mutmut..

– Vittumaisimmat osastot olivat leluosasto ja lasten vaateosasto. Koska siellä ne kaikki raivohullut mammat juoksivat ristiin rastiin ja tappelivat (okei.. ehkä liioittelen vähän) Legoista ja My Little Poneista. En IKINÄ enää astu jalallani niille osastoille ryysiksessä.

Mutta siis joo.. Mennään takaisin mun tarinaan – nope – it’s not over yet :D

Liv ja minä vietettiin meidän sivistyneitä raivohullupausseja, ja valitettiin somessa ja ääneen minkälaista on olla Gekåsissa. Ja siinä samalla tajuttiin, että perkele – Sofia ihan aikuisten oikeesti käy läpi KOKO saatanan tavaratalon. Ja ERITYISESTI leluosaston (Sillä oli kokonainen ostoskärry täynnä leluja.. TÄYNNÄ! Se joutui jopa laittaa tavaroita meidän kärryihin.. ) Me ei enää jaksettu katsoa, kuinka hitaasti se poimi niitä juttuja ja mentiin sen luokse ja sanottiin: Jumalauta, sano nyt mitä leluja sä haluat, niin me haetaan, että päästään elämässä eteenpäin ja ehkä kotiinkin viikon sisällä! Ja sittenpäs Sofian shoppailuun saatiin vähän vauhtia ja päästiin pois sieltä leluhelvetistä ja kohti sisustusta ja niitä lamppuja, jota me tultiin ostamaan (minä siis..)

angry2Lamppu löytyi vihdoinkin ja kello lähestyi jo seitsemää, joten Liv ja minä päätettiin, että nyt on aika mennä kohti kassoja. Koska jonot kassoille (niitä on about sata, oikeasti) oli varmasti yli 100 metriä. Sofia kuitenkin oli sitä mieltä, että hänen piti vielä etsiä lisää kamaa.. Joten Liv ja minä seistiin siinä jonossa silmät nykien kamojen kanssa. Kun oltiin tultu noin 20 metriä kassoista ja Sofia on palannut tavaroidensa kanssa, hän saa paniikin, koska olisi halunnut käydä läpi ostoksensa ennen kassoja.

Liv ja minä:

pissedoff

SAAT TEHDÄ SEN KASSALLA JUMALAUTA NAINEN!!

Ja se on muuten toinen hyvä juttu. Sä voit poimia paljon sinä aikana kun olet siellä ostoksilla, ja kassojen kohdalla on sellaiset ”muutin mieleni”-korit, minne voi heittää tavaroita, joita ei haluakaan ostaa. Itse aika rankalla kädellä heitin (omasta mielestä) mun kärryistä – mutta kuitenkin loppusumma oli 2600 kruunua (n. 270 euroa?) – eli ostin huomattavasti enemmän kamaa, kuin yhden lampun.

I-give-up-gif
Ja sitten jäljellä olikin kotimatka.. ja siitä kerron kohta lisää.. To be continued.

 

9 vastausta artikkeliin “paska reissu, mutta tulipahan tehtyä: mary roadtrippailee gekåsiin osa 2

 1. Hei Mary lähetääks Keskiselle :D

  No ei, se ei ihan kuitenkaan oo noin paha, luulen. Paitsi siitä kohtaa että kassalla alkaa verenpaine nousta samaa vauhtia loppusumman kanssa, koska mähän otin vaan kaikkea pientä kivaa enkä esim kahdellasataa jotain RANDOM kamaa josta en ees muista mitä siellä olikaan.

  Tykkää

  1. Joo tota, mä taidan jättää väliin :D Haha mun piti alkaa väsää sitä mitä-tulikaan-ostettua-postausta, ja totaa.. mä en nyt oikein muista että mitä mä sieltä ostin :D Eli know the feels.

   Tykkää

  1. Indeed! Paitsi ihmiset sentään työnsivät niitä kärryjä ja siellä ei ollut yhtä paljon niitä, jotka veti sellaisilla moottorirullatuoleilla (jes I learned that from Imgur & 9gag :D)

   Tykkää

 2. Heti tuli mieleen piknik risteilyä missä kaksi humalassa olevaa miestä ajoi pyörätuolilla. Pitkä jono, jono liikkuu hitaasti ja nuo vaan ajaa (eivät edes tarvinneet sitä tuolia muuten) aika täysillä. Yhtäkkiä tuntuu valtava kipu kantapäissä ja ne ovat tietysti ajaneet mun päälle. ”Siis mitä V**, ettekö edes voi kattoa vähän?!” ja ne vaan.. oho, hymyillen Tuntematon jätkä kävelee ohi ja sano mulle että älä nyt riehuu. Kun tämän lisäksi se pyörätuolissa istuva tokaisee ”voisit kävellä nopeammin” olen aika lähellä HULK SMASH. En taida käydä Gekåsenilla sun jutun jälkeen, vihaan jonoja ja idiootteja.

  Tykkää

  1. HAHAHA, voi luoja tuo tilanne ei kyllä todellakaan kuulosta kivalta.. ”MUTKU NOI PELLEILEE TON RULLATUOLIN KAA” ja kaikki vaa ”Douchebag, oot ilkee rullatuolissa istuvia kohtaan” :'(

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.