asioita, joita en ymmärrä pt 18: kun muiden ulkonäkö haittaa omaa elämää

”Mä näin henkilön X kaupungilla tänään. Herranjumala se oli niin LÄSKI! Ja ruma! Ja oumaigaad, miten saakelin rumia vaatteita se käyttää. Miksi sillä ei oo mitään tyylitajua?”

”Mitä sitten, ehkä se on onnellinen just tuollaisena kuin se on?”

”Jos on ruma ja onnellinen, niin sitä ei lasketa.”

”Sitähän sä et voi muuten päättää.”

”Voinhan. Toi on niin ruma, ettei se merkitse mitään yhteiskunnalle.”

ew hmm

Tämä on ote minun ja ystäväni keskustelusta toissa päivänä, yhdestä meidän tuttavastamme. Ei ole ensimmäinen kerta kun mukamas niin täydellinen ja kaunis ystäväni heittää tällaisia kommentteja. Hän voi alkaa analysoimaan toisten ulkonäköä vaikka kahvilassa tai baarissa – kovaäänisesti ja pitäen huolta siitä, että henkilö kuulee että hänestä puhutaan.

Joka ikinen kerta joudun vajoamaan jonnekkin maanpinnan alle, koska häpeän niin paljon. Sanon yleensä että nyt kamoon, vähän hiljempaa tai jotain muuta vastaavaa.. Mutta tällä kertaa muuten sanoin ihan suoraan, että nyt meni vähän liian pitkälle ja oot ihan oikeasti ilkeä. Vaikka en ole edes yhteydessä tähän tuttavaan millään tavalla – ja mun mielestä se tuttavakin on persoonaltaan vitun ärsyttävä. Kommentti siitä, ettei tällä henkilöllä olisi mukamas oikeutta olla onnellinen koska ruma ystäväni silmissä meni vaan liian pitkälle.

Tämä suurisuu-ystäväni ei ole tuon kommenttini jälkeen sanonut mulle mitään.

Mua ei muuten haittaa. Olen miettinyt, että mistä tuonkaltainen asenne oikein tulee? Miten voi olla niin paljon aikaa miettiä tuollaista asiaa? Vähän niinkun, loukkaantua toisen ulkonäköstä ja vetää kävyn perseeseen siitä ja sylkeä suustaan niin paljon negatiivisia kommentteja..  Ihan kuin tämä oih niin kaunis ystäväni pelkäisi sitä, että huono tyylitaju tarttuu ilman kautta? Tai vielä pahempaa, että hän herää aamulla ja on ihan petolinnun peräisimen näköinen, koska näki omasta mielestään rumemman ihmisen kuin mitä hän on.

Mitä enemmän ystäväni, tai siis more and more ”ystäväni” tätä tekee, sitä enemmän huomaan miten säälittävä henkilö hän oikeastaan on. Eihän hän voi olla itse onnellinen elämässään. Hän ehkä luulee, että täydellisen pinnan saavuttaminen on ultimaattisinta elämässä – silloin on saavuttanut täydellisen onnellisuuden ja onnistumisen tunteen. Hän on kertonut, että päivä tai melkein viikko voi mennä pilalle, jos menee salille ilman meikkiä ja näkee siellä jonkun hyvännäköisen miehen – vaikka on siis ollut viisi vuotta suhteessa jo. Niin ja miehet eivät ole oikeita miehiä, ellei ole bodaajia. Voisin kirjoittaa kokonaisen kirjan siitä, mitä kaikkea tää tyyppi on suustansaan päästänyt. Mutta summa sumarum: toisten ulkonäössä on aina jotain mätää ja he eivät saa olla onnellisia. Harvoin olen kuullut hänen sanovan jotain positiivista jonkun ulkonäöstä – ehkä mun, jos olen valittanut joskus.

hmm

Mutku. Ei se nyt ihan niin mene.

Olemme psykologian (tosin urheilupsykologiaa, mutta hei – eiköhän ne teoriat ole about samanlaisia :D) tunneilla oppineet sen, että kun ajattelee negatiivisia ajatuksia niin aivot eivät oikein tiedä onko se todellista vai satua – joten aivot ottaa kaiken totuutena. Ei nyt aina, mutta esmes sen takia kauhuelokuvat tai thrillerit voivat aiheuttaa pelontunnetta tai .. kauhua meissä  – vaikka tiedämme sen olevan vaan elokuva. Mut asiaan. Eli jos kävelee ympäri kaupunkia mollaamassa mielessään muiden ulkonäköä, sitä niinkun ampuu itseään jalkaan – koska aivot tajuavat sen niin, että mollaat itseäsi. Eli kun ystäväni mollaa tod. näk. päivittäin muiden ulkonäköä päässään (ennen kun pääsee juttelemaan jonkun kanssa..) hänen aivonsa mollaa hänen omaa ulkonäköään. Ja jatkuva negatiivien selftalk (suomeksi??) vaikuttaa negatiivisesti itsetuntoon. Eli tulee todella paska fiilis.

uhhuhyes

Muuttamalla negatiivisen ajattelun sen sijaan positiiviseksi ajatteluksi, niin se vaikuttaa itsetuntoon positiivisesti. Aika loogista. Tämä on erittäin tutkittua urheilutapahtumissa, missä on nähty positiivinen yhteys urheilijoiden positiivisen selftalkin ja onnistumisen kanssa, koska parempi itsetunto ja itseluottamus. Niin.

Nyt kun itse mietin asiaa – mä en kaipaa tuollaista negatiivisyytta elämääni. Miksi edes hengailen tuonkaltaisten ihmisen kanssa? Tästä lähtien aion joka ikinen kerta kun joku aloittaa paskanpuhumisen joko sanoa, että kiitos nyt riitti tai vaan poistua paikalta. Ihmiset ei koskaan oikein tajua sitä, että mitä enemmän puhuu paskaa toisen selän takana, muut varmaan tekevät samaa niistä. Kun olen itse vuosikausia harjoitellut muuttamaan omaa negatiivista ajattelumalleja positiivisemmaksi, en ihan oikeasti kaipaa ketään pilaamaan sitä negatiivisyydellään.

IDK

Ja en ihan oikeasti voi sietää ihmisiä, jotka luulevat olevansa niin yyberihmisiä, että heillä on oikeus julkisesti kertoa muille ihmiselle, että heidän ulkonäkönsä ei kelpaa. Se ihan oikeasti tekee niistä ihmisistä säälittävimmät tapaukset evör, koska kuitenkin suurimmassa osassa meistä on aina jotain kaunista ja hyvää.

Homman nimihän on kuitenkin se, että mitä vähemmän välittää toisten mielipiteistä, sen onnellisempi on. Sitä mä yritin selittää kaverilleni, ettei hän voi päättää jonkun toisen puolesta ovatko he onnellisia elämässään. Mutta ei oikein mennyt viesti perille. Harmi. Mä koen asian niin, että meillä on elämässä vaan x määrä aikaa, ja minä en halua heittää omaa aikaani hukkaan tuollaiseen negatiivisyyteen. Jos joku nyt kovasti haluaa musta puhua paskaa, niin olkaa hyvää – puhukaa – haukkukaa mut niin lyttyyn kun vaan jaksatte. Homman nimi on vaa se että mäpäs en oikein välitä siitä ja aiheutatte itselleen vaan turhan negatiivisen fiiliksen. Too bad. How sad.

dontgivea

Mitä ajatuksia asia herättää teissä? Oletteko te sellaisia, joiden mielestä teillä on oikeus laukoa negatiivisia kommentteja toisille? Siinä tapauksessa suosittelen ajatusmaailman muuttamista.

Rant over.

Kuka luki kaiken? :D

6 vastausta artikkeliin “asioita, joita en ymmärrä pt 18: kun muiden ulkonäkö haittaa omaa elämää

 1. Luin kaiken ja täyttä asiaa joka sana! Aika ei riitä kommentoimaan nyt pidemmin, mutta samalla tavalla niin sanotusta paskan jauhannasta ja paskanjauhajista itsestäänkin ajattelen.

  Tykkää

 2. Asiaa!! Usein kans ihmettelen miten jotku ihmiset jaksaa olla niin negatiivisia tai välillä sitä miettii, että onko se ees mahdollista että joku ihan tosissaan on niin kapeakatseinen, että sitä vaan ei pysty itse edes käsittään. Aattelis että se ois tosi raskasta olla koko ajan sellanen vittupää muita kohtaan :D tästä asiasta vois jauhaa loputtomiin mutta juu yhdyn mielipiteisiis täysin.. :D

  Tykkää

  1. Haha! No niinpä. Ei voi kertakaikkiaan ymmärtää miten jaksaa tai ihan oikeasti miten jollakin on niin paljon vapaa-aikaa tuollaiseen negatiivisyyteen. Kelaa kuinka paljon he saisivat aikaan, jos vaan jättäisivät tuollaisen murhetimisen pois ja keksittyisivät johonkin positiivisempaan asiaan. Ja itse ex-negatiivisena ihmisena voin sanoa, että se ihan OIKEASTI on todella raskasta. Ja sitä niinkun ihan oikeasti vihaa koko mailmaa niin paljon. Never again!

   Tykkää

 3. Moi! Luin melkein kaiken ja samaa mieltä olen kanssasi että ei toisten ulkonäköä saa arvostella. Mulla kans yks ystävä joka Aina haukkuu kaikkia läskiks vaikka hän itse on bout 100 kiloa painava keijukainen. En oikein ymmärä että miten sitä voi katsoa ihmisiä niin pinnallisesti. Luulen että tällä sinun ystävälläsi on tosi huono itsevarmuus ja sen takia toisia arvostelee. Satuin tulla sun sivulle pitkästä aikaan mun blogin kautta. mitäs sulle kuuluu?

  Tykkää

  1. Moikka ja kiitos kommentista :) Tosin vaikka toinen haukkuisikin muita vaikka miksi, niin alennuit kuitenkin itse morkkaamaan ystävääsi.. Ei ihan reilua?

   Tänne kuuluu hyvää, paljon tekemistä koulussa ja duunissa. Toivottavasti sullekkin kuuluu hyvää.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.