älä laihduta!

Tänään vietetään kansainvälistä Älä laihduta-päivää. Jonka tarkoitus siis on – ettei laihduteta.

ala-laihduta-logoVoisin kirjoittaa kokonaisen kirjan siitä, mitä laihduttaminen on mulle aiheuttanut elämäni aikana. Tosin mulla ei ole siihen aikaa juuri tällä hetkellä. Ja lisätä mukaan kaikki maailman tieteelliset tutkimukset koskien fysioloogisia ja psykoloogisia seurauksia..  (note to self: ois aika hyvä postausidea..)

Lyhyesti sanottuna.. olen ollut laihiksella noin 20 vuotta elämästäni. Olen nyt 32 vuotias (meinasin kirjoittaa 31 – unohdan aina, että mulla oli synttärit tammikuussa.. ehe ehe.) Laihduttamisen lopetin noin 28 vuotiaana. Laskekaa itse, milloin aloitin. Syitä on monia, täältä voi lukea joitankin mietteitä menneisyydestä. Sen jälkeen testasin diettiä – ja sen jälkeen päätin, etten koskaan enää aio rankaista omaa kehoani samalla tavalla. Dietti teki musta katkeran akan, erakon, tylsän, mulla ei ollut energiaa mihinkään ja podin ihan hirveetä stressiä va’an lukemasta ja pidin itseäni maailman surkeimpana ihmisenä ja läskikasana. Never again.

funny diet tip

Laihdutus loppui kun itse laskeskelin kuinka paljon olen itkenyt ja vihanut itseäni. Aivan liian monta vuotta! Kaksi kolmasosaa mun lyhyestä elämästä. Let that sink in. Se on liian pitkä aika vihata itseään, kun olisi voinut nauttia elämästä enemmän. Liian kauan ajatella että ”elämä alkaa kunhan vaan ensin laihdutan pois nämä 10 kiloa.” Päätöksen jälkeen olen ollut huomattavasti mukavampi, pitänyt itsestäni enemmän ja löytänyt tasapainon. Huonoja päiviä tulee edelleenkin, mutta hei – sellaista se elämä on. Ei sen lisäksi kannata vielä mollata itseään peilin edessä, eiks je?

Mun vinkit tasapainon löytämiselle on  esmes seuraavat pointit:

– Tee enemmän niitä juttuja, joista pidät. – Nauti hyvästä ruuasta. Älä laita ruokia kategoriaan ”saa syödä” ja ”ei saa syödä.” Jos syö yhden kakkupalan ei lihoa viittä kiloa. Ja syömällä yhden porkkanan et laihdu viittä kiloa.
– Löydä liikuntamuoto, joka on mielestäsi kivaa. Älä treenaa mitään, joka tuntuu pakkopullalta ja tylsältä.
– Naura ja hymyile enemmän.
– Pidä yhteyttä ihmsiin, jotka antavat sulle energiaa – poista elämstäsi ihmiset, jotka ottavat sinulta energiaa ja aiheuttavat pahaa mieltä.
– Pidä puolesi, mutta ole ystävällinen ja nöyrä muille.
– Äläkä koskaan ikinä, ever hauku itseäsi! Lupaa! Puhu itsellesi samalla tavalla, kun puhuisit omalle parhaalle ystävällesi – koska at the end of the day – joudut elämään itsesi kanssa koko loppuelämän – ole siis oma paras ystäväsi.
– Ole oma itsesi. Joka päivä. Koko ajan.

Tasapainon löytäminen ei ole mitään, joka tapahtuu sekunnissa, vaan se vaatii energiaa ja aikaa. Mutta kun sen löytää, fiilis on vähän niinkun olisi löytänyt parhaimman kakkureseptin, jotka on metsästänyt vuosikausia. Tai jotain vastaavaa. Mutta se on niin sen arvoista!

Sellaista tänään. Mitä ajatuksia päivän teema tuo mieleesi? Haluaisin mielelläni muiden ajatuksia!

Aiheesta voi muuten lukea lisää esmes Se erilainen fitness – blogista (joka oli mun inspiraationlähde tälle postaukselle , kiitos siitä ♥ – pölläsin myös kuvan sieltä..) ja myös Steffi on kirjoittanut hyvän tekstin.

Mukavaa illanjatkoa kaikille ♥ Be true to yourself.

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.