”resepti” – pinaattikeittoa piparkakkumausteella

Tiedättekö sen fiiliksen, kun ootte niin väsyneitä ja pitää tehdä ruokaa – siis pakko. Mutku ei jaksa. Ja sitten sitä niinkun viimeisillä voimilla alkaa väsää pinaattikeittoa – joka on ihan iisi tehdä siis.. – pitkän päivän jälkeen. Ensinnäkin, muistitte ostaa kaupasta kaikki muut ainekset, paitsi voin – joten joudutte käyttää öljyä suurustamiseen. Sitten tietenkin unohdatte sen öljyn kuumalle levylle ja muistatte sen noin 15 minuutin päästä, ja ihmettelette miksei keittiö ole tyyliin tulessa.

Aijaa. No, otatte sen keiton siitä levyn päältä venaatte hetken ennen kuin heitätte vehnäjauhot sekaan. Ette kuitenkaan voi odottaa koko iltaa, joten parin minuutin päästä heitätte vehnäjauhot sinne kattilaan, kuuman öljyn sekaan. Mitä tapahtuu, kun jotain heitetään kuumaan öljyyn? Sitä kutsutaan friteeraamiseksi. Eli jepp – mun venhäjauhot tuli vähän friteeratuiksi. Nam. Mutta no hätä, pienen hämmentämisen jälkeen, se itseasiassa toimi ja sain maidot kaadettua sekaan. Ja vähän myöhemmin pinaatinkin.

Katsoin toisella silmällä Näkijää kun heitin sekaan tutut mausteet – suolan ja valkopippurin. Sillä väliin kun keitto muhi hetken, keitin muutamat egut – joista yksi titetenkin oli hajonnut, ennen kuin heitin kattilaan. Mut siis niin, en ollut edes periaatteessa yllättynyt – niin hyvinhän tää mun kokkaaminen oli jo mennyt.

Kun egut oli vihdoinkin valmiit, kuorin ne, laitoin lautaselle, kauhoin mega-annoksen keittoa messiin ja istuin sohvalle katsomaan sarjaa vähän paremmin. Otin ison lusikallisen keittoa ja pistin suuhuni.. ”MMM.. onpas.. oootappas hetki. Miksi tää ruoka maistuu niin oudolle? Vähän ku.. piparkakulta, mutta ei kuitenkaan? ”

Kävelin takaisin keittiöön tarkistamaan, mitä vikaa mun mausteissa oli. Ja kyllä, siinä pöydällä huomasin piparkakkumaustepussin – jota olin siis käyttänyt (koska se on samanlnäköinen se pussi, kuin valkopippuri..). Nam.

mäenkestäMä en kestä.

Jospa ensi kerralla sitten tekisin sen ruuan kun on vielä hereillä. Tai hankkisi uudet rillit.

PS. Pinaattikeitto öljyyn tehtynä ei ole siis ollenkaan yhtä hyvää, kuin margariini tai voi. Siis ei edes lähelläkään. No, mutta nyt tiedän senkin. Ja te myös. Joka päivä oppii jotain uutta.

2 vastausta artikkeliin “”resepti” – pinaattikeittoa piparkakkumausteella

  1. Hahaha voi sua! :D Arvaa vaan kuka kerran sekoitti paprikan ja kanelin, voin kertoa että ei tullut kyllä kovin maukas kinkkupiirakka.. Ja vielä juhlatarjoilu, onneksi sentään tajusin maistaa palan ennen vieraiden saapumista :Dd

    Tykkää

    1. Voi ei! Toi on niinkun niin my worst fear, että menee jotkut tarjoilut persuksilleen kun tulee vieraita :D Onneks ei sentääs tuu niiiiiiin usein kuitenkaan hehe.

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.