asioita, joita en ymmärrä pt 17 : mielensäpahoittajat somessa

Mä en oikein ymmärrä nykypäivän ihmisiä enää. Vedetään pussilinen herneitä nenukkaan vaikka kuinka helposti ja ihan mistä vaan.. Mun ihan oikeasti ei kannattaisi lukea kaikkia kommentteja esim. blogeissa ja lehdissä, vaikka kuinka viihdyttävää se onkaan – mulla alkaa aina kiehumaan.

Esmes.

* Suututaan siitä, ettei esmes bloggaja selitä, miksei postaa yhtä tiiviisti postauksia kuten ennen..

* … ja kun bloggaaja postaa jotain, valitetaan postauksen sisällöstä..

* Lehtien kommentointiosiossa valitetaan siitä, ettei ns ”uutislehti” (kun kyseessä on iltalehti – joka nimenomaan ei ole ehkä se uutislehti number one.. jos vähän ajattelee) aina kirjoita pelkästään uutisista..

Etc.etc.etc.

Mulla nyt alkoi niin kieuhmaan varsinkin tuosta miten just tuon blogin lukijat kehtaavat vaatia, että bloggaajan tulisi selittää heille miksi postauksia ei tule niin kuin ennen.. Koska  on ”kohteliasta” ilmoittaa, ettei nyt aio vähään aikaan kirjoittaa mitään, niin lukijoiden ei tarvitse turhaan klikata itsensä sinne blogiin päivittäin katsomaan onko tullut jotain uutta sisältöä. Niin, kun se on nyt niin hirveetä ajantuhlausta, siihen menee jopa varmaan kolme nanosekuntia siihen klikkaamiseen. Ai kamala.

Sitäpaitsi juttu on vähän näin, se joka sitä blogia kirjoittaa päättää siitä, mitä sinne blogiin kirjoitetaan, eli turha siitäkään narista. Joo, jotkut ehkä ovat sen verran onnekkaita ja hyviä , että heillä on yhteistöitä joidenkin firmojen kanssa, joten kirjoittelevat sitten niitä postauksia koska ehkä pakko tai koska haluavat.. Homman nimi on tässä se, että sinä lukijana voit päättää luetko sen postauksen vai jätätkö väliin.. Nimittäin kukaan ei pakota sinua siihen, eikö vain? Se on muuten hirvittävän helppo päätös. Taas vaihteeksi, kestää vain muutama nanosekunti, että klikkaa itsensä jonnekkin muualle.

Mutku ei, annat itsesi suuttua (jostain kumman syystä..) näistä asioista, että nyt meni ihan sikana aikaa hukkaan ja postaus onkin ihan ”turha”, joten päätät sitten levittää tätä pahaa oloasi ja negatiivisuutta kaikille muille ja varsinkin blogin kirjottajalle. Koska nyt on niinkun pakko kertoa koko maailmalle, kuinka paljon pahoitit mielesi. Tää on nyt niinkun todella vakava juttu. Kyse on elämästä ja kuolemasta. Joten kirjoitat x määrän sanoja  kommenttiin ja olet tarkka siitä, että kerrot sanatarkasti siitä miten ja kuinka paljon pahoitit mielesi x asiasta, jotta kaikki muut tajuavat asian laidan ja kerrot myös mitkä bloggaajan velvollisuudet ovat – että pitää kyllä kertoa, jos ja kun otat vähän taukoa blogista – ja kuinka vihaisia olette tästä. Koska ei ole kivaa, kun vaan itsellään on paska fiilis, pitää saada kaikki muutkin voimaan mahdollisimman huonosti. Koska onhan se nyt todella epäreilua, että vaan te voitte huonosti.

Tämä homma lähtee niinkun teistä mielensäpahoittajista. Ensinnäkin, katsokaa vähän tarkemmin peiliin ja miettikää vähän, että miksi teillä on niin hirvittävä tarve levittää teidän negatiivisuutta tuollaisen pienen asian takia, joka ei edes liity teihin millään tavalla. Sillä tämä on oikeasti aika snadi juttu, josta vetää herneet nenään. Maailmassa on paljon pahempia asioita, josta voi vetää herneet nenään – niinkun take your pick (voin antaa vinkkejä: epäkohdat ja negatiiviset asenteet yhteiskunnassa, köyhyys, euroopan tilanne.. etc, etc..) Se oma hyvinvointi lähtee aina siitä miten itse päättää tulkita tilanteen. ”Aha, tää olikin tällainen yhteistyöpostaus.. mä en jaksa kun näitä on joka paikassa..” Klik ja olet poissa sieltä ärsyttävältä sivulta ja voit mennä vaikka ulos kävelemään ihmettelemään maailmaa. VS. ”VOI V*TTU mä en voi SIETÄÄ näitä saakelin yhteistyöpostauksia, koska en itse ole niin hyvä kirjoittamaan, että saisin ilmaista kamaa yhyhy bubububääbää.. pakko kirjoittaa 10 minuuttia ihan hirvittävä ragekommentti siitä miten LOUKKAANTUNUT OLEN..  ”

Se on itseasiassa aika helppoa, vaan sivuttaa ne negatiiviset ajatukset ja keskittyä johonkin positiivisempaan. Varsinkin koskien jotain blogipostausta. Ihan oikeasti. Ja siis tämä ei koske edes niitä negatiivisia kommentteja tai trollaajia, vaan lukijoita, ns sellaisia vannoutuneita. Makes no sense. Eikö kaikki vois vaan olla kamuja?

hug

♥ Don’t be hating! ♥ Mukavaa alkanutta viikkoa! ♥

PS. Damn. Huomasin nyt, että itse pahoitin mieleni noista mielenpahoittajista.. Mutta kun.. Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin tästä asiasta..

4 vastausta artikkeliin “asioita, joita en ymmärrä pt 17 : mielensäpahoittajat somessa

 1. Mielensäpahoittajille:
  Perustakaa Blogger tili.
  Painakaa Lukuluettelo -otsikon alla olevaa Lisää -painiketta.
  Menkää blogin, jota haluatte alkaa seurata, etusivulle (esmes. https://maryihmemaassa.wordpress.com/)
  Kopioikaa osoite.
  Liittäkää se kirjoituskenttään (Lisää URL-osoitteesta).
  Painakaa Lue -painiketta.
  Aseta https://www.blogger.com/home Aloitussivuksesi.
  Nyt saatte aina ilmoituksen uusista blogikirjoituksista ilman sivuilla ramppaamista heti kun selaimesi avaat.

  Pitäisi toimia kaikkien Blogisivustojen kanssa (WordPress, Lily, IS Blogit, Vuodatus, jne.). Twitterikin onnistui ainakin vuonna 2012 (en tiedä onnistuuko enää).
  :D

  Tykkää

 2. Taa ottaa mua paahan ihan oikeestaan aina, oli kyseessa some tai ei. Siis kylla ma whineen aina valilla (se on terapeuttista naas) mutta harvemmin ma kiukuttelen julkisesti. Jotenkin sellanen yleinen valitus ahdistaa, minka takia just sun mielipide on niin tarkee, etta se pitaa julkisesti mainita kaikille? Ikava kylla tunnen just tallasen mielensapahoittajan jonka kanssa jutteleminen on ihan hirveen rasittavaa!

  Ma oon vahentany ihan tosissani minkaan kommenttien lukemista, just sen ikuisen valituksen takia. Tein sen virheen just… Hesarissa oli mielenkiintonen artikkeli pariskunnasta jotka perustivat firman ja pyorittavat sita netin kautta matkatessaan maailmalla. Ma kelasin etta tosi hyva homma, good for you! Ja sit luin niita kommentteja… ARGH!

  no joo, tuli taas pitka avautuminen (taisin sortua aika samaan itsekin :D) mutta erityisesti bloggaajien saama negatiivisuus aina yllattaa. Varsinkin kun kyseessa on harrastajabloggari!

  Tykkää

  1. Juu toki, ottaa ne todellisuudessakin päähän! Ei vaan tullut mieleen mitään esimerkkejä. Kyllähän sitä vähän pitää wajnata – varsinkin, kun ollaan suomalaisia, se niinkun on meidän geeneissä.. mutta en kyllä niinkun pahoita mieltäni siitä, jos joku sattuisi olemaan eri mieltä kuin minä, että siitä pitää tehdä ihan hirvee megajuttu. Ellei sitten kyseessä ole ihan oikeasti todella idiootti mielipide, joka on esmes rasistinen tai jotain. En mä kyllä silloinkaan vedä herneitä nenään millään tavalla.

   Enkä ymmärrä kyllä yhtään, miksi pitää aina sitten koko maailmalle kertoa, miten ja miksi pahoitti mielensä niin megalomaanisesti. Ei vaan voi ymmärtää.

   Mä oon kyllä menemässä siihen kanssa, että jätän väliin varsinkin negatiiviset kommentit ja valitukset. Tosin pakko myöntää, että saan siitä jonkinlaisia kiksejä, vaikka mulle tulee semmoinen myötähäpeävitutus siitä, miten nuijia ihmiset on :D Hmm… tulipa mieleen siitä, että taistelen ihan hirvittävästi itseni kanssa siitä, etsinkö tuon mainitsemasi artikkelin tuolta hesarista.. hmm.

   Hehe, happens to the best of us.. :D

   Joo olisi mielenkiintoista kyllä saada tietää, mistä se negatiivisuus oikein tulee ja miksi?

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.