sarjavinkki: downton abbey

Mulla on kyllä nyt sellainen kasa katsottuja sarjoja ja elokuvia, sekä pelattuja pelejä, että niiden kaikkien kirjottamiseen menisi varmaan joku kolmisen vuotta. Tai siis ainakin tällä mun postaustahdilla, hehe. Eli nyt varmaan tajusitte, miksi olen ollut vähän poissaoleva – juutuin nimittäin Netflixiin ja pelien ihmeelliseen maailmaan ja aika pahasti. Mutta eipä siinä mitään, ainakaan ei ollut poishukattua aikaa, sillä taisin nimittäin löytää uusimman lempparisarjani IKINÄ – nimittäin Downton Abbey.

 

Nyt alkaa tämä sama rumba taas – miksi en ole katsonut tätä sarjaa aiemmin? Miksi kukaan ei nykinyt minua hihasta (jos mulla nyt oli vaatekappale, jossa oli hihat, kun tämä sarja alkoi. MIKSI? Sillä se hipoo jo täydellisyyttä. Sarja siis kertoo aatelisesta Crawleyn perheestä, heidän pienestä (…) talosta preerialla ja heidän palveluväestään 1900-luvun alussa, jolloin yhteiskunnassa tapahtuu suuria muutoksia.

downton3En minä kai siitä sen enempää periaatteessa haluaisi sanoa itse tarinan ideasta. Itse luulin vuosikausia, että kyseessä on jotenkin tylsästä ja kuivasta brittiläisestä bah-humbug sarjasta. Kun monet brittiläiset sarjat on sellaisia.. Mutta kun olin taas kerran väärässä. (Saisinko oikeasti joskus olla väärässä? Olisi aika kivaa vaihtelua..) Tai siis. Verrattuna amerikkalaisiin sarjoihin – joo ehkä aavistuksen kuivahko – mutta samalla niin aidosti lämmin, kiehtova ja inhimillinen sarja, joka kuvaa sen ajan elämää ja muutoksia todella hyvin. Siis ne ihmiskohtalot! Sitä niinkun esmes huomaa vihaavaansa jotain roolihahmo niin paljon ja vähän ajan päästä sitä käy niin sääliksi, tai huomaa, että se on onkin vain ihminen, että siitä tykkää. Tykkään tämänkaltaisista sarjoista, jossa päähenkilöistä ei tehdä mitään ylijumalia. If juu nou what ai miin.

downton

Sen lisäksi ei voi muuta sanoa kuin OMG näyttelijävalintoihin. Oma lempparini näyttelijöistä on ehdottomasti sairaan mahtava Maggie Smith. Voi luoja se nainen on niin mahtava! Ensimmäisen jakson aikana en pitänyt siitä ollenkaan, koska rooli on niin nirppanokka, tokan jakson aikana rakastuin siihen. Hitsi, ei tästä sarjasta voi oikein sanoa yhtään mitään, ilman että spoilaa. Sori.

downton2

Sain jopa mystisen killenkin katsomaan tätä ja sekin tykkää ihan sikana tästä, ja sen takia katson nyt tätä mahtavaa sarjaa uudestaan (!!) Netflixistä (jossa on saatavilla 4 tuotantokautta..) Viidettä tuotantokautta odotellessa, ois jo hei aika kova aika pistää se tonne valikoimaan Netflix!

Eli kädet ylös, kuka muu tykkää Downtonin Abbeysta? Anyhoo, leppoisaa sunnuntaita!

Klick pics for sorce.

PS. Jos olette nähneet viidennen tuotantokauden, pliis, no spoilers!

4 vastausta artikkeliin “sarjavinkki: downton abbey

 1. Tää sarja on yks niistä sarjoista, jotka oottaa mulla katsomista. Viime viikolla bongasin kaupassa 1-4 kaudet dvd-boksina ja mietin ostamista vaan jäi ostamati. Pitäisköhän hommata Netflixin ilmainen kuukausi.. :P

  Tykkää

  1. Netflix kannattaa aina! :P Ota se ilmanen kuukausi, kun sulla on paljon aikaa ja katso mahdollisimman paljon juttuja ihan nonstoppii ;) Muuten oon kyllä sitä mieltä, että Netflix on rahansa arvoinen :) Varsinkin, jos on vähänkin leffa- tai sarjafriikki.

   Tykkää

 2. Lemppari sarja IKINA? Seriously?

  Taa on mun to watch listalla, (joka on snadisti venahtanyt viime aikoina) joten taytyypi siirtaa sita listalla korkeemmalle…

  Tykkää

  1. Tyyliin joo, ainakin top 10 – kun siellä on niin monia muita hyviä. Sanottakoot, että katsoin ensimmäisen tuotantokauden putkeen. Putkeen. Jätin jopa yöunetkin väliin, kolahti ja niinkun pamahti! :D

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.