ihmemaan joulukalenteri 2014 – luukku 23

OOH! Yksi päivä jäljellä! Me täällä mamman kanssa tehdään perunalaatikkoa ja siivotaan ja koristellaan kuusta ja yritetään viihdyttää koiraa, ettei se vaan pyörisi jaloissa. Ei se kyllä onneksi sitä tee, vaan se makaa pötsi täynnä perunankuoria sohvalla nallensa kanssa.. Oh yes, se ainoa syy miksi koiran omistaminen on hyvä juttu – ne imuroi vatsaansa ihan kaiken joka tippuu lattialle ruokaa tehdessä :D

Anyhoo. Tänään ajattelin jakaa aivan ihanan jouluisen näkkileivän reseptin teille. Löysin sen ruotslaisen Ica-kaupan asiakaslehdestä ja tein itse eilen pellillisen ja aaawmaaaigaad miten hyvää. Eli kyseessä on pelkästään eri siemenistä tehty näkkileipä, joka on hurjan helppo tehdä, gluteeniton ja maistuu yleellisen namilta! Lisäksi se on mitä mainoin joululahja jollekkin (tosin nyt tuli resepti ehkä vähän myöhään, eikä kaikkia aineksia löydy kotoa, mutta vaikka sitten… uudeksi vuodeksi :D emt!) Murra pellillinen näkkileipää palasiksi, laita ympärille joku hieno nauha ja avot – maukas lahja.

joulunäkkäri

Eli tarvitset:
1 dl riisijauhoja
1 dl seesamsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
2 tl fariinisokeria
1 tl jauhettua inkivääriä
0.5 tl kanelia
1 tl suolaa
2 dl kiehuvaa vettä
0.5 dl rypsiöljyä

Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään kulhoon. Lisää sen jälkeen vesi ja öljy, sekoita. Anna sen jälkeen turvota noin 15 minuuttia. Laita leivinpaperi uunipellille ja painele ohueksi levyksi kosteilla sormilla. Kannattaa kostuttaa käsiä välillä, ota viereen pieneen kippoon vähän vettä. Sen jälkeen paista tunti 150 asteisessa uunissa. Kun näkkileipä on valmis, siirrä se leivinpaperin avulla kalterin päälle, anna jäähtyä ja palottele. Päätä pidätkö sen itselläs, vai annatko pois ;)

Om nom. Ihan parasta näkkäriä, mitä olen koskaan syönyt. Ja tuosta saa ihan norminäkkärin ihan jättämällä nuo jouluiset mausteet veke, mutta ne ei ole ainakaan mun mielestä mitenkään hallitsevia.

Menenpäs tästä tekemään toisen pellillisen, koska nuo hupeni tuosta aika nopeasti.

Mukavaa aatonaatoniltaa kaikille ♥ Mitäs te puuhailette tällä hetkellä?

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s