sarjavinkki: band of brothers

Band of Brothers. Sarja, joka on ollut vuosikausia mun ”joo-pitäisi-katsoa-mutku..”-listalla. Aihe on rankka, nimittäin toinen maailmansota ja vielä se, että sarja on tositapahtumiin perustuva on tehnyt sen, että olen jättänyt sen katsomatta. Sotaelokuvat noin muuten ovat mielenkiintoisia, mutta ne ovat joko liian todellisia ja rankkoja, tai sitten ne kaunistavat sotaa. Kun sain ilmaiseksi katsoa HBO Nordicia (puhelinoperaattorini kautta siis.. en yhteistyössä :D) ja löysin sieltä Band of Brothersin (ja kun mystinen poikaystävä vielä parkui vieressä kuin kolmevuotias likka ”pliis pliis pliis katotaan toooooooi”) ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus katsoa se (koska.. teen ihan mitä vaan, ettei vaan tarvitsisi opiskella :D)

No mitä mieltä olen sarjasta? En muuta kuin ”OMG!” Sarja ponnahti kyllä mun all time top kymppiin jo ensimmäisen jakson jälkeen. Sarja on erittäin hyvin tuotettu, kauniisti kuvattu ja näyttelijät ovat kerrassan MAINIOITA! Sarjallahan on aika tunnetut tuottajat, nimittäin Steven Spielberg ja Tom Hanks.

Sarja kertoo jenkkien maahanlaskudivisioonan rykmentin (E-komppanian) taisteluista toisessa maailmansodassa, ennen D-dayta Normandiassa VE-päivään saakka (Victory in Europe.)

En oikein osaa edes kuvailla, miten hyvä sarja on. Mukana on monia tunnettuja näyttelijöitä, esmes. Damian Lewis (Homeland), Michael Fassbender (jota mulla tosin oli erittäin vaikeaa tunnistaa, tunnettu mm. Inglorious Basterdseista (ja yksi mun tämänhetkisistä lemppareista)), sekä monta vähemmän tunnettua – mutta kaikki ovat kerrassaan mainoita. Ja vielä eräs fun fact: Rooleihin valittiin näyttelijöitä, jotka muistuttivat tarinan henkilöitä. Lisäksi mukana on myös pieniä hengissä olevien veteraanien haastattelupätkiä.

Katsoimme mystisen poikaystävän kanssa sarjan melkein täysin putkeen, sen verran hyvää draamaa. Tosin aika monta kertaa jouduin kääntämään katseeni pois, koska vähän liian raakaa. Pahin jakso oli kuitenkin se, kun amerikkalaiset sotilaat löysivät keskitysleirit, kyllä tuli itku silmään meillä molemmilla ja pisti aika hiljaiseksi ja totiseksi.

En nyt lähde tätä sen enempää analysoimaan, vaan jätän tämän vaan tähän. Tosin sanoisin kyllä, että tämä on sarja, jonka kaikkien tulisi katsoa. Ihan vaan siksi, ettei toisen maailmansodan kauhettua koskaan unohdeta. Ja koska tää oli vaan aivan törkeän hyvä.

Mitäs te muut elokuva- ja sarjanörtit, nappaako sota-aiheiset tarinat? Kuka muu tykkäsi Band of Brothersista?

2 vastausta artikkeliin “sarjavinkki: band of brothers

 1. Tämän sarjan vuoksi ei ollu koskaan ongelmia historian tunnilla kun aiheena oli WW2 :D nähty moneen kertaan ja tykkään kovasti edelleen! Fassbender on siitä hauska, että aina kun sen näkee jossain muissa leffoissa niin tulee heti fiilis, että mie oon nähny tuon äijän jossain… seuraavaksi imdb ja vastaus on Band of Brothers. Oikeesti, aina :D

  Tykkää

  1. Olisinpa ollut koulussa silloin kun tää tuli, niin olisin varmasti nähnyt tän jo aikasemmin :P Mä haluaisin katsoa tämän uudestaan NYT jo koska niin hyvä, vaikka pari päivää sitten näin sen :D Hahah.

   Hahah, noita näyttelijöitä on aina :D

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.