mistä voi ja ei voi jutella ekoilla treffeillä?

Yksi toistuva hakusana tänne ihmemaahan on ensimmäiset treffit, ja mitä niillä tulee puhua. Joten ajattelin, että koska nyt olen sinkkuelämän asiantuntija (kröhöm) niin voisin heittää vähän ideoita, mistä voi jutella tai lähinnä mistä ei kannata jutella*.. Olen nimittäin ollut yhdellä, jos toisellakin kammottavalla ensimmäisellä deitillä..

Älä ota näitä seuraavia asioita puheeksi:

– Kuinka monta muksua haluat tulevaisuudessa ja mieluiten ensi vuonna. Mulle tämä aiheuttaa ihan hirvittävän pakokauhun ja päässäni mietin, kenelle voisin lähettää hätätekstarin (”APUA, PELASTA MUT KATASTROOFITREFFEILTÄ NYT HETI!! SOITA!”) tai etsin silmilläni lähintä Exitiä.

– Politiikka. Tämä nyt muutenkin on sellainen ei-kannata-jutella-tästä-aiheesta-ventovieraiden-kanssa-juttu. Koska et koskaan tiedä, onko seuralainen vasemmistoa, oikeistoa vai eikö kiinnosta ollenkaan (ellei sitten politiikka  ole tullut puheeksi ennen.) Esimerkiksi mä en kokenut sitä mitenkään hirvittävän kivana, kun puolukkamenkat alkoi sylkee suustansa hirvittävää rasistista puhetta ja siitä, miten ”vihaa” maahanmuuttajia. Varsinkin, kun olen itse maahanmuuttaja Ruotsissa…

– Älä kutsu sukujuhliin. Oikeasti, reaktio on vähän samanlainen kun ensimmäisessä lapsi-pointissa. Jos olet niin päällepäsmäri niin alan hyperventiloimaan aika rajusti.

– Älä näytä deitillesi veitsiä, jolla voi tappaa ihmisen ja hehkuttamalla miten cooli se on. Se on todella PELOTTAVAA ja niin outoa, että se on melkein sairasta. En välttistä haluaisi joutua tähän tilanteeseen uudestaan. Koskaan.

– Älä juo hirvittäviä määriä alkoholia, koska silloin yleensä sylkee kaiken maailman juttuja suustaan ja treffit voi loppua aika nopeasti, kun esille tulee menneiden vuosien alkoholiongelmat, skitsot exät ja työttömyys ja miten kurjaa elämäsi on. Jos mahdollista, juo sivistyneesti jos on pakko tai jätä alkoholi kokonaan. Jos hermostuttaa niin paljon, että tekisi mieli ottaa rohkaisuryyppy, ota yksi – älä kahtakymmentä. Oksenteleva seuralainen ei ole hottiskamaa.

– Älä missään nimessä heitä kommenttia (jos siis olet vain nähnyt ihmisen kuvan aiemmin, etkä ole nähnyt irl): ”Et muistuta kuvaasi ollenkaan, olet todella erinnäköinen”- tai muuta vastaavaa. Seuralainen alkaa heti miettimään, että häh, olenko nyt ruma vai mitä tää tyyppi yrittää sanoa vai häh? Ja tunnelma laskee salevarmaa aika nopeasti, koska pahimmassa tapauksessa seuralainen pitää sinua mulkkuna. Et halua vaikuttaa mulkulta, eikö vain? Jos olet tätä mieltä, älä sano sitä ääneen, juo/syö juomasi/ruokasi loppuun, ja kiitä kivasta illasta ja vaikka älä sitten pidä yhteyttä sen jälkeen, jos se haittaa ihan valtavasti.

new girl date

– Älä ole mulkku. Älä loukkaa, älä naura toiselle.. tajuat varmaan pointin. Vähän niinkun maalaisjärkeä. Äläkä ole idiootti. Älä kommentoi muiden ulkonäköä, sekin tekee susta idiootin/mulkun/pinnallisen. Älä tee/sano mitään, mikä tekee sinusta mulkun.

– Jos aiotte katsoa elokuvaa, anna deitin valita elokuva. Sillä tavalla tiedät, mistä tyyppi tykkää. Mikään ei ole kamalempaa, kuin tappelu ekalla deitillä, mitä leffaa katsotaan. Ja älä valitse Babylon 5:aa. IKINÄ! Se on paska leffa, ja ethän halua, että deittisi nukahtaa? (Lisäksi, älä nukahda ekoilla treffeillä.. sekään ei ole niin kivaa. Varsinkin, jos nukahdat veitsityypin sohvalle…)

– Älä ole outo. Just don’t. Älä kutsu deittiä puolukkamenkaksi, älä ehdota, että tokalla deitillä katsotte aikuisviihdettä netin kautta.. Siis oikeasti. Erittäin tärkeä pointti, haloo!

killmyself

Mistä sitten puhua? Tämä vastaus on ehkä niille, jotka haluavat konkreettisia ehdotuksia ihan hemmetin tylsä – nimittäin IHAN MISTÄ VAAN! (ei vaan ylläolevia aiheita, mielellään..) Muista vaan olla oma itsesi, heitä läppää (kaikki tykkää huumorista, muuten toisessa ihmisessä on vikaa..) jne.. kunhan vaan puhut!

dating2

Mikään ei ole kamalempaa, kuin seuralainen, joka ei puhu mistään. Musiikki, harrastukset, ruoka, ilma.. ihan mikä tahansa aihe kelpaa. Mutta herranjumala, sano jotain! Olin kerran deitillä yhden tyypin kanssa, joka tuskin puhui mitään koko deitin aikana. Tuli vähän sellainen whatthehell-fiilis, kun sain itse ylläpitää keskustelua koko ajan (needless to say, en tavannut tyyppiä uudestaan, vaikka hän halusi tavata uudestaan.) Niin ja jos joku kysyy sulta kysymyksen, vastaa kysymykseen ainakin lauseella. Eikä tyyliin: Tykkään. Joo ihan kivaa. Hyvää. Opiskelen. Joo. Ei.

Ja esitä aina kysymyksiä toiselle. AINA! Ainoastaan itsestään puhuvista ihmisistä ei tykkää kukaan. Siinä tulee vähän sellainen hohhhoijaa fiilis. Ole siis utelias muista ihmisistä, aaaina!

Niin ja missä mittakaavassa voit kertoa harrastuksistasi? Jos esmes rakastat Dungeons and Dragonsia, mutta seuralaisesi ei tiedä siitä mitään, niin en oikein suosittele, että puhut siitä tuntikausia. Nimittäin on olemassa riski, ettei seuralaistasi kiinnosta ollenkaan ja hän kuolee tylsyyteen. Eihän se välttämättä näin mene, mutta riski on olemassa.

Tosin jos klikkaa hyvin, niin ongelmaa mistä jutella ei ole. Eikä silloinkaan periaatteessa ole mitään, mistä ei voisi jutella. Jos esmes tilanteeseen sopii jutella niistä skitsoista existä, miksi ei? Kaikilla meillä on menneisyys ja exiä, miksi leikkiä ettei niitä ole olemassa. Tai siis no ei ehkä ekoilla treffeillä, tai.. nii. Juttu vaan lentää automaattisesti. Eikö vain?

Eli summa sumarum – kaiken aa ja oo on kommunikaatio ja että sen tekee oikealla tavalla. Niin ja älä ole omituinen tai mulkku. Ei kai se nyt niin vaikeaa ole? Onko teillä jotain muita vinkkejä, mistä voisi ekoilla reffeillä jutella?

*Perustuu mun kokemuksiin ja asioista joista minä en mielelläni juttele ekoilla treffeillä.

2 vastausta artikkeliin “mistä voi ja ei voi jutella ekoilla treffeillä?

  1. Hyviä vinkkejä :D Ei myöskään oo kauheen jees, jos seuralainen toteaa, että ”kiva mekko, mun mutsilla on samanlainen”. VARSINKAAN jos lisää vielä perään että ”tilasi jostain kiinasta halvalla, kaikkea krääsää sieltä saakin”…. Ja tää tyyppi ihan tosissaan vielä ehdotti, että tavattais uudestaan :D

    Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.