sarjavinkki: penny dreadful

Elkää antako sarjan nimen hämätä teitä, Penny Dreadful meinaa kuulosti ainakin mun korvissa todella oudolta ja ihan beeltä. Mutta!! Tämä saattaa olla yksi parhaimmista sarjoista, jonka olen nähnyt sitten Game of Thronesin, varsinkin jos kauhudraama on genre lähellä sydäntä. Siis kunnon kauhu, ei mitkään splatterit ja goreleffat.

En oikein osaa edes selittää, mistä sarja kertoo. Tai osaan, mutten halua kertoa liikaa. Jos yhdistät Viiltäjä-Jackin, Frankensteinin, Edgar Allan Poen, vampyyreja ja demooneja, saat Penny Dreadfulin. Kuulostaa todella huvittavalta sekoitukselta, mutta kuitenkin kyse ei todellakaan ole mistään komediasta. Lisäksi tarina sijoittuu viktoriaaniseen aikakauteen Lontoossa, joka tekee siitä ihanan synkän ja mukavan goottimaisen. Joku oli kirjoittanut kommentteihin youtubeissa, että tämä sarja saa American Horror Storyn vaikuttamaan lastentarinalta – olen melkein samaa mieltä. Jo heti ensimmäsen jakson aikana tuli jännäkakka housuihin ja kylmiä väreitä nonstoppina.

Penny Dreadful on sitäpaitsi äärimmäisen kauniisti kuvattu, tarina on hyvin kerrottu ja tunnelma on ihanan karmiva ja ahdistava. Vähän niinkun vanhat kunnon kauhutarinat. Puhumattakaan siitä miten mahtavia näyttelijäsuorituksia sarjassa on. Varsinkin Eva Green, Timothy Dalton, Josh Hartnett (kyllä jopa menneiden vuosien pretty boy Hartnett on yllättävän hyvä!) ja Harry Treadaway. Olen viimeaikoina tullut siihen päätökseen, että Eva Green on ehkä tämänhetkinen lemppari naisnäyttelijä, siis suorastaan ainutlaatuisen mahtava näyttelijä! Puhumattakaan siitä miten upea Timothy Dalton on.

Ensimmäisessä tuotantokaudessa on kahdeksan jaksoa, eli sopii esimerkiksi täydellisesti vapaapäivän viettoon näin vähän ennen Halloweenia. Toista tuotantokautta odotellessa, tulee ensi vuonna iideebeeämmän mukaan.

9 vastausta artikkeliin “sarjavinkki: penny dreadful

  1. Joo suosittelen, että odotat kunnes saat seuraa. Meinaa jos MÄkin olin todella iloinen siitä, etten ollut yksin kun katoin tätä :D

   Tykkää

 1. American Horror Story:ssa ainut kauhu on tossa nimessä. :D

  Kaks kautta sitä katsonut ja siihen saa miun puolesta jäädäkkin.

  Pennyn vois kyllä tsekata. Hyviä kunnon kauhusarjoja on liian vähän. Pitää vaan katella vähän miten toi HBO Nordic oikein pelittää.

  Tykkää

  1. Mäkin katoin vaan kaks kautta siitä, tosin tykkäsin ykkösestä tosipaljon. Kakkonen oli ihan plää. Varsinki se alienjuttu mitvit oikeesti.

   Kauhusarjoja on tuskin yhtään hyviä :( niinkun tosin kauhuleffojakaan ei ole. Tää tosin oli mun mielestä mahtava, toivottavasti tykkäät :))

   Tykkää

 2. Me ollaan katottu Pennyä muutama jakso ja oon ihan tykännyt. Josh on aika kuumis :D mutta en mäkään oikein tiedä mistä se kertoo vielä, varsinkin kun ollaan katottu niin sillon tällön aina.

  Mä tykkään siitä sleepy hollowista vaikka se onkin vähän lapsellinen tavallaan… Tai vähän ehkä tarinankerronnassa tehdään sellasia helppoja ratkaisuja. Mutta on se silti viihdyttävä sarja.

  Tykkää

  1. AIJOO! Munhan piti katsoa tuo Sleepy HOllow kun siitä silloin aiemmin puhuit!!! kiitos muistutuksesta! :))

   Josh on joo kieltämättä aika hottiskamaa! Yllätyin ihan itsekin, vaikka se näyttää melkein samanlaiselta kuin silloin vuosia sitten hehe. Joo siis, mullakin kesti kauan, kunnes palapelit loksahtivat paikoilleen.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.