sarjavinkki: the killing

Olen viime aikoina katsonut läpi kaksi aivan törkeän hyvää sarjaa, ja niistä ensimmäinen on The Killing. Siis ooämgee, miten hyvä sarja.

Nyt varmaa kaikki luulee, että The Killing on ihan samanlainen kuten monet muut samankaltaiset rikossarjat. Tai en tiedä, minä ainakin luulin. Sitä jotenkin olettaa, että kaikki rikossarjat ovat samanlaisia, kuin CSIt ja Criminal Mindsit (jälkimmäinenhän on muuten sairaan hyvä..) Mutta se ei ole. Vaikka se kertoo aavistuksen erilaisesta naispoliisista, jonka tehtävänä on ratkaista nuoren tytön brutaali murha uuden miespuolisen partnerinsa kanssa (tai periaatteessa Linden on juuri muuttamassa pois kaupungista ja jättämässä työnsä.) Kuulostaa aika tutulta tarinalta. Ehkä. Eroa muihin sarjoihin on se, että sarjaa ei ainoastaan näytetä poliisien näkökulmasta, vaan myös tytön surun murtamaa perheen kannalta, sekä sekä vielä aika tyypillisestä amerikkalaistyylisestä, rumasta poliittisesta kamppanjoinnista. Siitä miten nämä tarinat sulautuvat toisiinsa, ja kuitenkin ovat kolme eri tarinaa. Sen enempää en paljasta, spoilerit on ihan tyhmiä.

Hmm tajusikohan kukaan tuosta mitään?

KUITENKIN – asiaan.

The Killing on ihan tajuttoman hyvää draamaa ja myös todella synkkä. Siis tajuttoman synkkä. Traaginen. Ajoittain aika raakakin murhien kannalta. Lisäksi on virkistävää nähdä vähän vaihtelua näistä kaiken maailman CSI-sarjoista, jossa tutkitaan murhia neonvalojen vilkkuessa dubstepin tahtiin ja leikitään supersankareita. The Killing keskittyy pikemminkin enemmän siihen mitä näiden poliisien päässä pyörii ja siihen kunnon vanhanaikaseen poliisin duuniin. Kappas vain, poliisitkin ovat pelkästään ihmisiä.

thekilling2

Näyttelijäsuoritukset meni kyllä tällä kertaa niin nappiin – Mireille Enos itsepäisenä, jotenkin kylmältä vaikuttavalta Lindeninä ja Joel Kinnaman, partneri joka on entinen narkkari, joka on vähän .. no.. ghetto, hehe. Tarina etenee hitaasti (välillä jopa vähän liiankin hitaasti) ja ahdistus lisääntyy hitaasti mutta varmasti, ja neljännessä tuotantokaudessa pidättelin henkeä miltei koko kauden aikana, koska on niin hirmujännää. Kerrassaan mainiota tarinankerrontaa. Tällaista hei enemmän, kiitos! Sen lisäksi vielä monia muita vallan mainoita sivurooleja!

thekilling

Lisäksi vielä erikoismaininta Lindenistä, olen lukenut muitten mielipiteitä, että hän olisi todella vahva naishahmo ja niin pois päin. Aijaa, mäkun en oikein voinut sietää sitä. Jotenkin aika vähän epämiellyttävä ja raivostuttavan hermoheikko, mutta kuitenkin jotenkin kylmä. Ongelmainen. Ärsyttävä. Ehkä liian inhimillinen.. jos niin voi sanoa. Kummasti sitä kuitenkin jaksoi katsoa. Toinen eritysmaininta: Joel Kinnaman, gift dig med mig? (Toisin sanoen, marry me – sehän on ruotsalainen pitää näyttää kielitaidot.. jos.. se.. vaikka.. sattuis.. joskus… lukee tän.. suomenkielisen tekstin? Joo.. :D)

Anyhoo.

Koko sarja löytyy Netflixistä, eli jos poliisikyttädraamaahdistustrilleri kiinnostaa, alappas katsoa. Vika tuotantokausi on sitäpaitsi Netflixin tuottama, joten se tarkoittaa sitä, että kirosanat ovat sallittu.

5 vastausta artikkeliin “sarjavinkki: the killing

 1. Hmm, en ollutkaan edes kuullut tällaisesta, kiitti vinkistä siis :D Mulla on katsomisjonossa The Wire nyt ja Under the Domea oon kattonut 1,5 tuottista, aika hyvä sarja sekin!

  Tykkää

  1. Np :) No emmäkää oo tuosta niin kauan tietäny, Netflixissä joskus ja sitten tein vähän researchii. Kesti kuitenkin kauan kunnes katsoin sen, koska luulin sen olevan tylsä. The Wire on kyllä joo mun watchlistalla! Ollu jo monta vuotta :P Ja sitten oli joku muukin.. Nyt ei vaan tahdo muistaa mikä. Mut tota Under the Domea vois ehkä miettii!

   Tykkää

 2. Koska sulla ja tolla mun futislihalla tuntuu olevan samanlainen maku niin suosittelen the Strainia. Tuo ”strainittaa” ihan täpinässä kun tulee uus jakso. Siinä on kyllä vampyyreja eikä poliisidraamaa mutta eikö nekin kelpaa :D

  Tykkää

  1. UUH! Tsekkasin mun raamatusta (imdb) tuon ja vaikuttaa hyvältä! Sitä siis katsellaan seuraavaksi! Vampyyrit kelpaa aina ;) En oo mitenkään nirso aiheen suhteen, kunhan sarja vaan on hyvä :D

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.