töitä vain ei hupia lain, se marya kismittää ain – uudessa duunissa.

Olenhan toki ollut jo muutaman päivän uudessa duunissa sitten joskus ööh.. loppukeväästä. Ihan siis silloin tällöin. Ja jussinakin vedin yhden keikan. Tosin eilen alkoi duunit kunnolla ja jotenkin mun mielestä työmäärä on lisäänyt aivan törkeästi – eli se pehmeä startti oli vain aikamoista bullshittiä hehe. Uutta infoa tulee koko ajan, enkä oikein muista mitään edellisiltä keikoilta.

Musta tuntuu, etten ”koulutuksen” aikana oppinut mitään (tai sitten en vaan muista..) ja ilmeeni onkin kutakuinkin tällainen, jos joku kysyy multa ihan mitä vaan (esim. missä on vessa tai säilytetäänkö maitoa jääkaapissa tai pakastimessa…):

confused

Täysin ulalla.

Sen lisäksi aamuvuorot ovat jäätäviä. Siis se, että herään kuudelta (tai eilen heräsin 6:05 tänään nukuin jopa kolme minuuttia kauemmin… uuu ) ja olen jo töissä seiskalta on kamalaa. Onko se normaalia, ettei kykene heräämään kunnolla tuohon aikaan? Kuka edes oikeasti pystyy ajattelemaan mitään siihen aikaan? Itse olen edelleen täysin unessa tai istun vaan tyhjän lasittuneen katseen kanssa, samalla kun kuolaan ja yritän muistaa, miten käsi toimii, jotta saisin kahvikupista hyvän otteen. Sitten pitäisi vielä muistaa, miten se juominen toimikaan.

Jo kahden aikoihin olen töissä aivan sairaan väsynyt..

tired

.. ja kun olen ollut kymmenen yli neljä iltapäivällä kotona haluan vaan nukkua. Eilen pystyin pitämään itseni hereillä kunnes sammuin kymmenen aikoihin, mutta tänään kun tulin kotiin romahdin sänkyyn ja sammuin, kun olin laittanut herätyksen soimaan 30 minuutin päästä. Ajattelin testata toimiiko power napit.

Tired

Mutta sammutin näköjään herätyksen kun se soi ja nukuin kaksi ja puoli tuntia. Eli ei oikein toiminut power nappi näköjään. Meh.

(Näin muuten unta, että menin uuden duuniporukan kanssa sukeltamaan jonnekkin luolaan – ja sitten multa loppui happi ja ne vaan jätti mut sinne. Ennen kun kuolin löysin tajuttoman megasuuren kulta-aarteen.. kirjotin sinne lapun (?!) että kiitos vaan työkaverit ja lälläslää, ette saaneet lottovoittoa! Say whaat?)

Toivottavasti saan unen päästä kiinni nyt yöksi. Meeh. Antakaa mulle vinkkejä, miten pääsen tähän rytmiin. Tietenkin kaikki menee heti persuksilleen, kun on vapaata tai iltavuoro. Mutta jotain vinkkejä!

Ja vastaukseksi en tietenkään halua, että herää joka päivä samaan aikaan.. Tai että mene aikasin nukkumaan. Jatkuva kahvinjuominen ei toimi sekään. Olen näiden kahden päivien aikana lipittänyt noin viisi pannullista kahvia ja se on vaan aiheuttanut rytmihäiriöitä… :D

Vastasin kai tuohon mun kysymykseen jo?

Meh.

Parasta on kuitenkin se, ettei duunipäivän jälkeen tarvitse tehdä mitään. Ei tartte opiskella mitään. Siis ollenkaan. Saa vaan olla. Ja tänään leivoin kolme pellillistä erilaisia muffinsseja, ja sain siitä palkkaa. Kelepaa!

2 vastausta artikkeliin “töitä vain ei hupia lain, se marya kismittää ain – uudessa duunissa.

 1. Psyk.fi-lehden uusimmassa numerossa on artikkeli aiheesta vuorotyö (sivu 19)
  http://www.psyk.fi/node/337#.U6sdnrGN30M
  Voi lukee ilmatteeks pdf:nä. Mutta tiivistettynä artikkeli toteaa, että vuorotyö on epäterveellistä. Reeeeaaaaaaally?? En ois arvannu!

  Kymmenen vuoden vuorotyökokemuksella oon ottanut käytännöksi – en suinkaan herätä samaan aikaan – vaan mennä nukkumaan samaan aikaan, klo 24.00. Aamuvuoroaamuina unta on takana vähän vähemmän (kello soi 6.00), mutta sillä pärjää. Useimmiten otan päikkärit aamuvuoron jälkeen. Päikkärit ei verota yöunen määrää sillä en edes yritä saada unta ennen puoltayötä. Lisäksi mulla kestää rauhottua työvuoron jälkeen, joten ei tule stressiä siitäkään, että täytyisi päästä iltavuoron jälkeen (oon kotona klo 21.30) pian unten maille.

  Tykkää

  1. Haha niinpä, en olisi koskaan voinut kuvitellakaan, että se olisi epäterveellitä :D Pitää lukaista tuo artikkeli. Kiitos.

   Kuulostaa ihan hyvältä systeemiltä mikä sulla on, ja näköjään toimii ku oot vetäny tuolla tavalla muutaman vuoden.. Mä en sais vetää päikkäreitä, koska se fukkaa mun yöunet kerralla, nukuin sitten 20 minsaa tai 3 tuntia :P Niinkun tässä eilen kävi, kun vedin päikkärit, yöllä nukuin mahtavat 4 ja heräsin sitten kello neljältä yöllä. Oppis vaa rauhoittumaan, musta tuntuu, että aivot on kierroksilla 24/7 nykyään haha.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.