kun mary seikkaili düsseldorfissa osa 3

Kolmas, sekä viimeinen päivä Düsseldorfissa alkoi aamiaisella (niinkun päivät yleensä alkaa) ja olin ostanut kaupasta tämän Nutella Go:n, jossa oli siis jotain.. leipätikkuja ja Nutellaa omnom. Näitä Ruotsiin, kiitos! Tosin näitä voi ostaa lentokentältä, mutta miksi ei kaupasta? Illogical!

dusseldorf25

Sen jälkeen mentiin kävelylle Judithing ja Danielin hoodsien lähettyvillä olevaan metsään.

dusseldorf26

Metsä oli todella kaunis ja oli jotenkin todella omituista, että ensin kävelet ympäri kaupunkia, joka on niin teollinen ja yhtäkkiä oletkin jossain satumaisessa metsässä – kaukana kaupungista. En nyt ollenkaan muista paikan nimeä, koska en edelleenkään osaa Saksaa ja mulla on kolmen sekunnin muisti muutenkin. Ostettiin pienestä kojusta mansikoita ja istuttiin varjoon (oli ihan törkeän lämmintä) katseltiin porukkaa ja syötiin ne mansikat.

Pienen kävelyn jälkeen oli aika lähteä metsästämään ruokaa. Eräs toiveeni ennen reissua oli, että saisin maistaa perinteistä saksalaista ruokaa. Oli mitä oli. Halusi maistaa. Judith oli ihan googlettamalla löytänyt safkapaikan, josta sitä sai. Ja joo, enhän mä sitä ravintolan nimeä muista.

dusseldorf27

Kuitenkin. Annoin Judithille vapaat kädet tilata mulle safkat. Olen aina halunnut antaa jonkun tehdä mulle niin :D Mähän en ole mitenkään nirso tai mitään, mutta kun eteeni tuli tämä Schweinshaxe, eli porsaanjalka, ilmeeni oli varmasti about tällainen…

gag-jim-carrey-liar-liar

Eli joo porsaanjalka. Noh. Enhän mä nyt siinä voinut alkaa nirsoilee, olinhan antanut Judithille vapaat kädet. Fear is obviously not a factor for me ja eikun ruuan kimppuun. Itseasiassa itse liha oli todella hyvää! Tosi mureeta! Tosin tuo syöminen oli aika hankalaa, koska tuo nahka oli kovaa kuin kivi. Tosin nahkan alla oli todella paksu kerros läskiä ja kun vahingossa sitä maistoin niin tuli kyllä ryynit suuhun. Ja jouduin muuten maistamaan tuota nahkaakin, koska Judith käski haha. Se maistui no.. kovalta, paksulta pekonilta..ish. Mutta all in all se oli hyvää (jos ei laske mukaan sitä vahinko läskinpalaa, jonka söin.) Judith itse söi jotain maksapalloja, jotka eivät kyllä maistuneet omasta mielestäni mitenkään.. hyvältä ja sitten sain myös maistaa sauerkrautia, eli hapankaalia – ensimmäistä kertaa evör – ja se oli muuten aika järkkyä, haha! Noi perunat tuossa kuvassa oli sentään todella herkullisia.

dusseldorf28

Kun safkat oli syöty oli aika lähteä kotiin pakkaamaan ja sitten suunnata lentokentälle ja kohti Ruotsia. Yhyy.

IMG_20140518_224142

Oli todella kivaa selkävammaisena odottaa parisen tuntia lennon jälkeen Arlandassa ja sen jälkeen matkustaa vielä bussilla kotiin. Olin kotona noin kello 2:30 yöllä. Huh huh.

dusseldorf_ostokset

Käytiin muuten ihan ruokakaupassakin – koska rakastan käydä ulkomailla ruokakaupassa katselemassa ja mielellään hiplaamassa kaikkia eksoottisia juttuja. Ostin sieltä sen te-makkaran lisäksi kirsikkateetä (aivan törkeän hyvää teetä!), kirsikkajellota (josta aion tehdä jelloshotseja) ja Ahoy Brause-pulveria – jota normaalisti käytetään mehun tekemiseen, mutta Judith on opettanut mulle, että niistä saa mainiot shotit kun kaataa pulverin suuhun ja ottaa sen jälkeen shotin vodkaa ja sekoittaa ne suussa. Tämä on erittäin poppista saksalaisten pissaliisojen keskuudessa, so I’ve heard.

dusseldorf_happyhippos

Sen lisäksi löysin myös Kinderin Happy Hippos-suklaita, jotka oli aivan törkeän hyviä ja kaduttaa, etten ostanut useampaa pakettia (you heard me, paketteja!) Kinder on kuitenkin ehkä maailman parasta suklaata evör! Ne muistutti vähän niitä Bueno-patukoita, mutta niissä oli vähemmän suklaata, enemmän keksejä ja olivat todellakin virtahepon näköisiä :D Mary 31 vee tykkää!

Ja noin. Siinä se reissu sitten kokonaisuudessaan olikin. Lyhyt reissu mutta niin kivaa kuitenkin. Pidin todella paljon Düsseldorfista kaupunkina, se oli suhteellisen siisti ja kaunis ja julkinen liikenne oli mielestäni sujuvaa, vaikka en itse oppinut niitä käyttämään vaan kuljin vaan isäntäväen perässä. Kauppoja oli kivasti mitä näin, mutta jätettiin ne väliin kuitenkin. Ehkä ensi kerralla sitten. Viihdyn aina parhaiten suurissa kaupungeissa, niissä on niin se om tunnelmansa. Lisäksi yöelämä oli todella vauhdikas! Ja parasta oli kuitenkin se, että Saksassa oli ihanan halpaa!

Mistä en tykännyt ollenkaan ja joka tuli aika yllätyksenä, oli se, että saksalaiset (varsinkin palvelualalla olevat) olivat niin töykeitä. Haloo missä käytöstavat? Heitä ei vähempää voisi kiinnostaa palvella asiakasta. Huh huh. Sen lisäksi taximatka lentokentälle oli aika kallista, pulitin melkein 30 euroa reissusta. Muita negatiivisia asioita ei oikein tullut mieleen tällä kertaa. Tai sitten olen unohtanut ne asiat jo.

Mutta all in all, aika kiva reissu näin ensimmäiseksi Saksan-matkaksi.  Minnes sitä seuraavaksi matkustaisi?

3 vastausta artikkeliin “kun mary seikkaili düsseldorfissa osa 3

 1. Mulla on suunnitelmissa lähtee käymään Dusseldorfissa ens kesänä, jos rahat vaan riittää :) Kaveri asuu siinä ihan vieressä ja nyt kun viimeinkin tavataan face to face sunnuntai-keskiviikko Helsingissä niin pitäähän munki päästä kattomaan sen hoodeja :D

  Ja joo! Asiakaspalvelu oli ihan mitätöntä tai järkyttävän huonoa jos et osaa saksaa tai osaat vain vähän!! Ite en suostunu puhumaan oikeen ollenkaan parin koettelemuksen jälkeen ja kuuntelin vain kun tarjoilijatkin tiuskivat matkaseuralaisille, kun ei osannut tilata ihan täydellisesti.. Että joo!
  Ja hyi hemmetti että Brause Pulver on kamalaa :D Yritin käyttää sitä jotenki, muttá se maku on vaan NIIN keinotekoinen ettei mee alas :D Ihan sama mihin sekottaa :P

  Tykkää

  1. Oli kyllä hieno kaupunki, suosittelen sinne menemistä :) Ja vielä parempi, jos siellä on paikallisia kavereita (joiden luona voi esmes bunkkaa haha)

   Oikeesti? Ei hyvää päivää! Joo se ”asiakaspalvelu” oli kyllä todella megayllätys. Ihan karseeta!

   Haha mä yritin kerran tehä siitä mehuu ja se oli ihan järkkyä, mutta shotteina ne toimii hyvin. Tosin so far en oo kyllä muita pohjoismaalaisia tavannu jotka niistä tykkää paitsi mää haha… Tosin yleensä olen juonut muuta alkoholia eka, etten ehkä vaa tajua miten hirveetä se on :DD

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.