kun mary seikkaili düsseldorfissa osa 2

No niin ajattelin kerrankin, että nyt ei odoteta kuukautta kunnes seuraava osa Saksanreissusta tulee.. joten kas tässä toisen päivän seikkailut.

Vaikka edellinen ilta olikin aika kostea niin ihme ja kumma, en potenut sen pahempaa krapulaa (mun dagen efterithän on yleensä no.. aika tappavia, hehe). Itseasiassa olo oli mitä mainioin ja kun isäntäväki heräsi syötiin oikein kunnon aamupala. Koska aamupalat on aina parhaita, eikö vain? Itseasiassa tämä oli kyllä enemmän brunssi, kuin aamupala hehe.

dusseldorf6Judithin poikaystävä Daniel kävi ihan leipomosta ostamassa aamiaiseksi tuoretta leipää, ja söin tuollaisen prezelin, rinkulan mikä lie ensimmäistä kertaa elämässäni. Tosin ei maistunut mitenkään erikoiselta..

dusseldorf7

Sen lisäksi tarjolla oli erilaisia makkaroita. Oli puolalaista, saksalaista ja italialaista. Ja jopa makkarasalaattia! (Se on tuo loota tuossa vasemmassa alakulmassa, tietääkseni sitä saa muuten ainakin ruotsin Lidlistä.) Ja se oli muuten yllättävän hyvää! Vaikka näyttikin epäillyttävältä. Ja sitten oli juustoa, tuoremehua, jugurttia ja kahvia. Hilloja ja vaikka mitä. Tuo maksapasteijaa muistuttava hommeli tuossa makkaroiden keskellä oli muistaakseni nimeltään te-makkaraa (siis se juoma juunou.. jos nyt siis muisti ei petä pahemman kerran) ja se oli nii-iiiiin hyvää, että ostin pienen paketin kotiinkin.

dusseldorf8

Sen jälkeen matkustettiin Judithin kanssa ratikalla keskustaan katselemaan kaupunkia. Mun mielestä Düsseldorf vaikutti MEGAISOLTA kaupungilta, mutta kun kysyin Judithiltä kuinka iso se on niin se on about saman kokoinen kuin Göteborg ja Helsinki. Itseasiassa ihmisiä siellä asuu vähemmän kuin Helsingissä. Weird. Mutta kaupunkina kuitenkin aika nätti, tosin aika teollinen mesta.

Julkisen liikenteen hinnasta en tiedä mitään, koska näköjään sain matkustaa ilmaiseksi Judithin lipulla viikonloppuisin. Mahtava juttu!

dusseldorf9 dusseldorf10

Käytiin jossain kauppakeskuksessa ilmaa haistelemassa, en oikeastaan shoppaillut mitään. Itseasiassa ostin vain yhden puuterin, koska se maksoi melkein 50% vähemmän Saksassa kuin Ruotsissa. Ja sitäpaitsi sain paskahalvauksen siitä, kuinka helvetin törkeitä varsinkin palvelualoilla olevat saksalaiset ovat! Ihan HIRVEETÄ palvelua! Tuskin sanotaan moi, kiitos, ole hyvä. Okei ne sanotaan, mutta ei mitään muuta. Eikä kukaan oikein mielellään puhu englantia, vaikka osaavat sitä kuitenkin. Kukaan ei ollut edes himpun verran ystävällisiä vaan suoraan sanottuna todella mulkkuja! Hyi! Ja sitäpaitsi kun jostain kempparista sen puuterin ostin niin hirveetä vauhtia vedettiin kassan läpi ja kun vielä laitoin rahojani lompakkoon seuraava asiakas oli jo työntämässä mua eteenpäin. Sitäpaitsi lisää siihen vielä sairaan kuuma keli niin mullahan alkoi kiehuu alle sekunnissa. Kääk! Tuli kyllä aikamoisena yllärinä! Siis se, että saksalaiset on noin mulkkuja!

dusseldorf11

Eli se oli syy siihen, miksi en halunnut mennä kauppoihin ollenkaan. Mentiin mielummin katselemaan paikkoja. Olisin voinut esimerkiksi jäädä katsomaan tätä joenvartta ja noita puita ikuisuuden, sen verran kaunis paikka ja ihan keskustassa. Kuulemma syksyisin todella hienoa, kun lehtien värit vaihtuu punaisen ja keltaisen eri sävyihin. Oli aika jännää muutenkin sillä vesi oli kirkasta ja sinistä, melkein turkoosia, eikä paskanruskeeta, niinkuin esimerkiksi Vantaanjoki. Hehe.

dusseldorf12Toinen syy miksi shoppailu jäi vähiin oli kaupungilla järjestettävät mielenosoitukset. Me ei oikein ymmärretty miksi niitä oli IHAN joka paikassa ja sitäpaitsi monien kauppojen sisäänkäynnit oli blokattuina, esimerkiksi Zara ja American Apparel. Luultiin, että se varmasti liittyy jotenkin halpatyövoimaan tai lapsityövoimaan. En usko että blokkasivat sisäänkäynnit koska rumia vaatteita. Tai mistä sitä tietää.. makuasia. Sitten nähtiin saksalaisen kommunistisen puolueen mielenosoitukset ja taidettiin nähdä jopa joku äärioikeistoryhmä jossain myös. Koko kaupunki oli TÄYNNÄ mellakkapoliiseja (uuh I love a man in uniform.. ) ja vähän ajan kuluttua paikka oli täynnä paloautoja pillit huutaen, joten oli aika poistua ja mennä katselemaan jotain muuta.

dusseldorf13

Esim. linnunpoikasia. Mutta noi emot oli niin pelottavan näköisiä, joten lähettiin vetää sieltäkin aika nopeasti. Tiedättehän, linnut ei oikein tykkää musta.

dusseldorf14

Sen jälkeen mentiin johonkin pikkutorille, jossa myytiin kukkia ja ruokaa ja vaikka mitä. Olisi ollut kiva jäädä maistelemaan kaikkia erikoisuuksia, mutta suurin osa mestoista oli sulkemassa.

dusseldorf_currywurst

Sen sijaan Judithin mielestä mun piti maistaa paikallista curry wurstia. Eli makkaraa (kas yllättäen) curry-kastikkeessa ja ranskalaisia sen lisäksi. Oli muuten törkeän hyvää. Saksalainen makkara on muuten niin paljon parempaa kuin suomalainen, vaikka suomalainen on ihan okei. Ja varsinkin parempaa, kuin ruotsalainen! Trust me, maailman ällöttävimmät makkarat löytyy Ruotsista. Ei kannata maistaa!

dusseldorf15

Koska tilaa oli vielä vatsassa (tai sillä tavalla yritin oikeuttaa seuraavaa pitstoppia.. ), niin mentiin vanhaan kaupunkiin syömään jäätelöt. Paikan nimi oli Eiscafé Capri  ja jäätelövalikoima oli ihan tajuton, joten valitsemiseen meni ainakin puoli tuntia. Päädyin kuitenkin kirsikka-vaniljaan ja meinasin pyörtyä kun annos tuotiin pöytään, sillä tuo kulho oli varmaa 30 cm korkea. Ja hinta oli alle 6 euroa. Not. Bad. Ja hyvää oli!

Itse vanha kaupunki ei mun mielestä ollut mitenkään erityisen erikoinen paikkana tai nätti. Mutta siellä oli ainakin kivasti kauppoja ja kuppiloita sun muita.

dusseldorf16

Sen jälkeen jatkettiin matkaa ja mentiin kohti Reinin rantaa. Siellä oli nimittäin joku Japan Day festivaali ja Judith halusi mennä katsomaan mitä siellä oli. Näköjään Japan Day festivaali pidetään vuosittain, koska Düsseldorfissa on aika iso japanilainen yhteisö. Syytä en tiedä, mutta jos kiinnostaa, googlettamalla varmaan voi löytää lisää tietoa.

dusseldorf17 dusseldorf18

Kuitenkin meidän yllätykseksi Japan Day oli enemmänkin mega iso cosplaytapahtuma ja täynnä .. no.. nuoria. Olihan siellä jotain Japani-aiheisia kojujakin. Mun mielestä oli hauskaa katsoa ihmisten asuja, mutta Judithin mielestä cosplay-juttu oli liian outoa ja liian nörttimäistä (toisin sanoen, Judith on vanhus ja ei tykännyt nykynuorisosta haha). Mentiin kuitenkin ihmismeren läpi ja siinä menikin pitkälti yli tunti, sillä ihmisiä oli ihan vitusti! Siis luoja! Jos katsotte tuota maisemakuvaa tuosta ylempänä niin silloin oltiin kävelty jo tovi, ja porukkaa oli ihan tuohon kuvassa olevassa siltaan asti.. ja me oltiin menossa kuvassa näkyvään mediatornin kupeille. KÄÄK!

Mikä oli vielä ärsyttävämpää, oli se että suurin osa noista nuorista oli aika kännissä. Ja ambulansseja ja ensiapuporukkaa juoksi siellä edes takas vähän väliin hakemassa jonkun ressukan mukaansa. Saanko sanoa tähän, että nykynuoriso? Enhän minä koskaan mitään tuollaista ole tehnyt? Ehkä minäkin olen aika vanha sittenkin..

dusseldorf19dusseldorf20Päästiin kuitenkin sillan toiselle puolelle.. Katsokaa nyt kuinka paljon lössiä siellä oli. Huh huh .

dusseldorf21

Rheinturm mediatorni close up. Tuolla ylhäällä on kuulemma pyörivä ravintola ja sinne me mennään kai sitten seuraavalla kerralla. Jouduttiin tankkaa vähän vettä matkan varrella, koska helle oli aika tappavaa. Ainakin mulle. En sitten tykkää hikoilla yhtään! Itseasiassa poltin itseni aika pahasti päivän aikana.

dusseldorf22

Oho, vahinkoselfie.

dusseldorf23

Jatkettiin matkaa vielä eteenpäin, koska haluttiin mennä kahville tai drinksulle jonnekkin baariin. Tai siis ihan minne vaan, kunhan saatin istua edes hetken, koska sitten piti kävellä takaisinkin. Nuo värikkäät jutut tuon talon päällä on jotain ukkoja :D Musta se oli aika hauska juttu.

dusseldorf24Maisemakuva Pebble’s nimisestä baarista. Juotiin siellä Hugo-nimiset drinksut, jotka oli ihan tappavan kalliit (10 €) mutta näköala oli aika mahtava. Kuvassa näkyy myös tuossa Mediasatamassa olevat Neuer Zollhof-talot, jotka ovat kai aika öh, tunnettuja näin arkitehtuurin kannalta. Ne oli vielä kuulimpia irl kuin tässä kuvassa.

Sen jälkeen käveltiin takaisin tuonne mediatornin kupeille, hypättiin ratikkaan ja matkustettiin takaisin Judithin kämpille. Tilattiin maailman rasvasimmat hampurilaiset kotiin, syötiin karkkia, paisuttiin kun pullataikina ja katsottin elokuvaa ja nukahdettiin nolon aikasin sohvalle.

Ja siltä se toinen päivä sitten näyttikin, oli aika erikoinen sightseeingpäivä!

Yksi vastaus artikkeliiin “kun mary seikkaili düsseldorfissa osa 2

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.