sarjavinkki: being human

Mainitsinkin tuossa jo aikaisemmin, että olen jäänyt.. jäin tuossa parisen viikkoa täysin koukkuun Being Human nimiseen sarjaan. Vaikka ensimmäiset jaksot eivät napanneet ja luulin jättäväni sarjan väliin niin, hupskeikkaa yhtäkkiä en maltannut tehdä mitään muuta kuin jatkaa katsomista. Lisää, lisää!

Being human

Kyseessä on siis brittiläinen sarja, joka kertoo vampyyrista, ihmissudesta ja kummituksesta, jotka asuvat kämppiksinä jossain päin Britanniaa (olisikohan Wales? En mene vannomaan ehe ehe.. maantieto ei ikinä oikein ole ollut my cup of tea.. tai oli se, mutta päähän ei jäänyt pysyvästi  mitään faktaa.. Hyvä jos tiedän, missä asun. (En muuten osaisi kartalta näyttää missä Örebro on.. *noloa*)) Ainoa asia mitä he haluavat, on elää normaalia, inhimillistä elämää  – olla ihmisiä. Eli siis käydä töissä, rakastua, olla parisuhteessa etc etc. Tosin eihän se nyt ole niin helppoa, jos esimerkiksi kukaan, paitsi yliluonnolliset tyypit, ei näe sua, muutut murhaavaksi sudeksi kerran kuussa ja joudut lukitsemaan itsesi kellariin tai jos olet 100+ vee vampyyri jolla on sairas jano koko ajan. Lisäksi on tietenkin muita, jotka haluavat ryssiä näiden elämää, tietenkin.

beinghumanLuulin tosiaan, että ensin oli kyseessä komedia. Koska no haloo.. kuulostaa ihan ”olipa kerran vampyyri, ihmisusi ja kummitus, jotka..” – läpältä. Mutta aika nopeasti ilmeni, että kyseessä on ihan draamasta. Joka välillä on aika jännittävä (muutaman kerran ihan pelästyin). Ja tottakai mukana on sitä aitoa, ihanaa brittihuumoria aina välillä. Sanoisin, että kolme ensimmäistä tuotantokautta on ehdottomasti parhaat (ja se sarja niinkun tulee vaan paremmaksi jokaisen jakson jälkeen), mutta sen jälkeen, kun perustrio vaihdetaan muihin näyttelijöihin ja tyyppeihin koko tarina lähtee vähän lapasesta (on futurista maailmanloppua, aikamatkustamista ja laadidaa sellaista). Ensin meinasin lopettaa sen katsomisen siihen, mutta kas kummaa – jatkoin kuitenkin. Koska se vaihto oli kuitenkin aika looginen, eikä esimerkiksi vaihdettu eri näyttelijöitä näyttelemään samoja tyyppejä.

Sitten pitää vielä pistää mieleen, että kyseessä on brittisarja, ja tunnetusti erikoistehosteet eivät ole ihan täysin samaa luokkaa kuin jenkkiläisissä sarjoissa (vaikka eihän nekään nyt aina ole ihan top notch). Tästä on muuten jenkkiversiokin.. mutta en kyllä aio katsoa sitä, koska tunnetusti jenkit munaa aina kaikki sarjat, jotka tekevät uusiksi brittiversiosta (miksi he muuten tekevät niin? Eikö ämerikkaiset hablaa mukamas brittienkkua? Jos se on niin vaikeaa, miksi ei vaan pistää subtitlesit ja avot, ongelma hoidettu. Vai eikö porukka osaa lukea sielä mantereen toisella puolella?)

Nevertheless. Kannattaa ehdottomasti antaa tälle mahdollisuus! Ihan vaan sen vampyyrin, eli Mitchelin takia (grr). Siis just tää irlantilaisnäyttelijä, jonka myös mainitsin muutama päivä sitten, Aidan Turner (The Hobbitin Kili – ja The Hobbit on muuten syy siihen, miksi Turner lopetti sarjassa.)

Onko kukaan muu nähnyt tätä sarjaa? Mitäs tykkäsitte? Ja mitäs suosittelette mulle seuraavaksi sarjaksi? (Nina, House of Cards ei vakuuttanut mua ensimmäisellä jaksolla, meinaa nukahdin – aion kuitenkin antaa sille vielä toisen mahdollisuuden! Ihan vaan sun takia ;))

Edit: Ainiijoo, kaikki viisi tuotantokautta löytyy muuten Netflixistä.

4 vastausta artikkeliin “sarjavinkki: being human

  1. Kannattaa kattoa Kovat kaulassa, äärettömän hyvä sarja :D tai sit Chuckia, joka netflixin kautta nous yheksi uudeksi lemppariksi

    Tykkää

    1. Mä oon muuten aloittanut sen katsomisen, mutta se on jäänyt nyt kun tullut muita tuohon väliin. On muuten hyvä! (Jouduin googlettaa mikä sarja se oli haha) Joo Chuck on mun to-watch-listalla :P

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.