viikonlopun leffavinkki: prisoners

Noniin, ajattelin repäistä ja palata vähän niihin alkuperäiseen blogin ideaan – eli leffoihin. Näin nimittäin eilen niin sairaan hyvän leffan että oksat pois – Prisoners (Vangitut.) Sen lisäksi, että elokuva oli sairaan hyvä, se oli myös erittäin sairas. En ole aikoihin nähnyt mitään näin ahdistavaa elokuvaa (en tosin ole nähnyt elokuvia melkein ollenkaan eheh.)

Lyhyesti sanottuna, elokuva kertoo siitä, että kaksi pientä tyttöä siepataan heidän kotipihalta ja sitten toisen perheen isä (Hugh Jackman) kutakuinkin sekoaa surusta ja alkaa etsimään tytärtään, samaan aikaan kun poliisikin (Jake Gyllenhaal) yrittää selvittää sieppausta. Jackmanin etsinnät lähtee vähän lapasesta, kun hän haluaa löytää tyttärensä hinnalla millä hyvänsä.. Niin. En nyt hirvittävästi viitsi sen enempää kertoa, etten spoilaa.

Ahdistavia elokuvia on kahdenlaisia. On kauhuelokuva-ahdistusta ja sitten on tällaista ahdistusta. Elokuvia siitä, miten paha ja sairas ihminen kykenee olemaan. Kauhuelokuvia katsellessa sitä niinkun tajuaa, että tää on vaan leffaa ja tämä on yliluonnollista ja tätä ei oikeasti tapahdu (siis jos on tällainen rationaalinen skeptikko kuin minä.. en mene sitten takuuseen teistä liian vilkkaan mielikuvituksen omaavista yksilöistä.. ) ja siinä ahdistuu lähinnä tunnelmasta ja yllätysmomenteista. Mutta kun katsoo tällaisia Prisonersin kaltaisia elokuvia, ahdistus on niin paljon .. ahdistavampaa (hyvin selitetty!) Koska tällaista paskaa tapahtuu vähän väliä, koko ajan, ympäri maailmaa. Siis ihmisen aiheuttamaa pahuutta.  Pointti siis on se, että ihminen ja ihmisen tekemät hirvittävät asiat ovat biljoona kertaa pahempi, kuin kauhuelokuvien keksityt demoonit.

No joo, kuitenkin. Tajuttoman hyvä stoori, mielettömän hyviä roolisuorituksia. Kannattaa katsoa, ellet ole jo nähnyt!

PS. Kiitti vaa sisko, ettet kertonut minkälaista elokuvaa päätin katsoa. Olisit sentään vähän voinut varoittaa…

4 vastausta artikkeliin “viikonlopun leffavinkki: prisoners

    1. Yeah, tosin jälkeenpäin sain tietää, että tositapahtumiin mukamas perustuva pätkä. Mikä vaa pahentaa koko juttua! :O

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.