vaahtokarkki-valkosuklaafudge

Kaveri postasi jotain todella mielenkiintoista muutama viikko sitten Instagramissa – vaahtokarkki-valkosuklaafudgea. Mun kuolaneristys viisinkertaistui sekunnissa ja vaadin saada reseptin, jotta voisin itsekin tehdä niitä tulevaa tyttöjeniltaa varten.

Oh boy, nämä fudget on ehkä parhaimman makuiset ikinä ja suurinpiirtein sulaa suuhun ja söinkin noin puolet ennen kun tytöt torstaina tulivat mun luokse viettämään iltaa. Nämä oli tajuttoman helppo tehdä ja tulen varmasti tekemään näitä lisää ystäville ja perheelle joululahjaksi. Koska itsetehdyt karkit sun muut naposteltavat jossakin hienossa lasipurkissa tai kulhossa on muuten todella hyvä lahjaidea!

Tässä reseptissä käytetään näitä Ruotsin lempparivaahtokarkkeja – Juleskum. En tiedä, miten normaalit vaahtokarkit toimivat reseptissä. Nämä on vähän.. stydimpiä ja painavampia, kuin normivaahtokarkit. Ellei näitä löydy Suomesta kaupoista, kannattaa ostaa sellaisia vaahtokarkkisieniä! Ne toimii! :))

vaahtokarkki

Mutta kuitenkin.. mennään asiaan – reseptiin. Alkuperäinen reseptin löydätte ruotsiksi täältä, mutta te jotka ette hablaa svenskaa niin täältä pesee suomeksi:

fudgeTarvitset:
50 g voita
2 dl sokeria
1 dl vispikermaa
50 g vaahtokarkkeja (n. 10-12 kpl)
150 g valkosuklaata

Tee näin:
Laita voi, sokeri ja kerma kattilaan. Leikkaa vaahtokarkit pieniksi paloiksi ja laita kattilaan muiden juttujen sekaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes kaikki on sulanut. Ja huom ihan oikeasti, älä pistä sitä hellaa maxlämmölle. Ja kannattaa seistä siinä vieressä ja sekoittaa välillä, ettei vaan pala pohjaan. Kun kaikki on sulanut anna vielä poreilla noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Ja edelleen MIEDOLLA lämmöllä.  Lisää sen jälkeen valkosuklaa. Vispaa kunnes ”kiiltävää” (en kyllä oikein itsekään tajunnut mitä vit.. tämä oikein tarkoittaa..) Ota kattila hellalta ja sekoita kunnes massa jäähtyy vähän ja vaalenee. Tosin minä huomasin, että massasta tulee aika vaikeasekoitettava kun se jäähtyy edes vähän, joten kaadoin sen sitten aika nopeasti vuokaan (leivinpaperi ensin!), jossa annoin sen jäähtyä kunnolla. Reseptissä lukee, että vuuan tulee olla noin 20×30 cm, mutta mun oli kyllä vähän pienempi. Sitten kun fudge on jäähtynyt KUNNOLLA, leikkaa ne paloiksi ja pistä poskeen! Säilytin noita jääkaapissa melkein viikon ja ihan hyviä olivat edelleen. Voi kuulemma myös pakastaa.

Enjoy!

Teetkö koskaan joululahjaksi syötäviä herkkuja? Onko jotain lempparireseptiä siinä tapauksessa?

6 vastausta artikkeliin “vaahtokarkki-valkosuklaafudge

 1. Just mietin tänään että pitäisi tehdä jotain joululahjuskarkkeja. Yleensä teen baileys-konvehteja mut nyt ei olis kyllä rahaa ostaa mitään likööripulloja… Guuglaa ohje, tosi helppo ja toudella nami! Yritän keksiä jonku halvemman reseptin itse.

  Tykkää

 2. Hei! Moi!!

  Googlailu johdatti mut tänne sun blogiin ja havaitsin että tää resepti vaikuttaa erinomaiselta.
  Onko sulla ajatuksia siitä, että mitenköhän tällänen fudge säilyis tupperwaressa n. 2h (junamatka) ? Pitääkö olla kokoajan kylmässä vai sulaako vai häh?

  Arvostaisin paljon jos vastaisit, vaikka tää sun postaus vaikuttaakin olevan pari vuotta vanha.

  PS. ite oon aina jouluisin tehny marmeladeja suklaakuorrutteella :~)

  Tykkää

  1. Moikka! Nää on ihan parhaita evör! Mä oon ainakin matkustanu about pari.. Ish.. tuntia junassa ja ovat selvinneet kunhan niitä ei pidä sylissä ;) mutta just in case voi aina pitää jotain kylmää vieressä.. Better safe than sorry varsinkin jos juna on sauna:3.. Omg marmeladi suklaakuorrutuksella kuulostaa taivaalta.

   Tykkää

   1. Okei! Kiitti! Jostain syystä olin siinä uskossa että sulla menis 82383273 tuntia vastata, mutta hyvä näin! Tässä joulun alla kun pyrin matkustamaan, niin ei pitäs olla liian lämmin siellä junassa sitten.

    Marmeladit oon yleensä tehnyt kinuskikissan sivuilta löytyvästä mansikkamarmeladit -reseptistä (ei ole pakko olla mansikka btw) ja skipannu lopussa olevan sokerointi-osion! Suklaakuorrute -reseptejähän on ihan hirvittävästi. Yleensä lopputulos vastaa sellasta pehmeempää ja suussasulavampaa Julia-makeista. Kannattaa testata!

    Kiitos, ja hyvää joulua sinne :-)

    Tykkää

    1. Eipä mitään, yleensä kestää pari päivä – max viikon et vastaan (koska koulukiire) mutta nyt jotenkin arvasin etten voi odottaa niin kauan :’) plus istun bussissa matkalla Tukholmaan eli ei mitää parempaakaan tekemistä ;)

     Junathan ovat yleensä kylmiä talvisin ja sikakuumia kesäisin mun kokemuksen mukaan haha

     Pitääpäs testata! Julia-karkit ovat yks mun lemppareista! Kiitos tuhannesti vinkistä!

     Oikein hyvää joulua sulle myös :)

     Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.