olipa kerran elämää luennolla

Mulla alkoi tosiaan tänään se fysiologian kurssi ja ensimmäiset luennot oli neurologiasta ja hengityksestä.

Sinä aikana kun proffat selittivät miten aivot ja hengitys toimii AINOA asia, joka minun mielessä pyöri silloin oli:

Varsinkin kun juteltiin siitä miten hengittäessä happi menee hengitysteiden kautta keuhkoihin ja sieltä vereen ja hiilidoksiidina ulos taas, niin mää vaa: ”Joo mä muistan tasan tarkkaan tämän jakson Olipa Kerran Elämästä” ja pässä pyöri se tunnari (pistäkää juutuubivideo pyörimään niin ymmärrätte mitä tarkoitan.)

Mä en nyt tiedä, että onkohan tämä sarja nyt ihan sikahyvä referenssi esimerkiksi labbi-raportteja kirjoittaessa? :D Mutta nyt tekee ihan hirvittävästi mieli katsoa se! Pakko ostaa se kun ensi kerralla käyn Suomessa! Hohoho.

Kuka muu tykkäsi Olipa kerran elämästä pienenä? Tai edelleenkin? Oli mun ja siskon suuri lemppari skidinä!

8 vastausta artikkeliin “olipa kerran elämää luennolla

 1. itellä menossa anatomian kurssi ja tulee aina tunneilla mieleen vaan olipa kerran elämä kun opettaja puhuu siitä kuinka punasolut kuljettaa happea yms :D pakko kyllä kokeeseen lukiessa kattoo sitä sarjaa! näköjään siitä kuitenki jotain jääny päähän ees ..

  Tykkää

  1. Haha! :D Se on muuten varmaan sairaan hyvä (helppo) tapa tajuta kaiken maailman hepreat oppikirjasta! Voinkohan klikata sen himaan täältä Ruåtsista, ettei tarttis venata joulukuuhun saakka :DD Mutta joo aika hyvin on jäänyt päähän ku vielä näin 20 vuotta myöhemmin muistaa ihan kaiken!

   Tykkää

 2. Me katottiin eksän kanssa ihan muutama vuosi sitten Olipa kerran elämää kun se tuli telkkarista, varmaan Yle teemalta tai jostain. Aina vaan se oli yhtä hyvä! Sittenhän siitä on niitä eri versioita, olipa kerran historia ja muita. Aika loistava esimerkki kyllä opettavaisesta lastenohjelmasta, kaikki 80-luvun lapsoset muistaa ainakin ne hyvin vielä isompanakin muksuna.

  Tykkää

  1. Mä katoin ruotsinkielistä versiota ja se ei ollut hyvä :( joten näin ehkä kolme jaksoa. Joo olipa kerran ihminen oli myös! Nää nykyajan lastenohjelmat ei vaan ole samaa luokkaa ku silloin 80-90 luvulla :D

   Tykkää

 3. Olipa kerran elämä on kyllä legendaarinen! Sitä voisi katsoa kyllä ihan muistin virkistämiseksi vieläkin, on ”vähän” päässeet biologian opit unohtumaan. :P

  Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.