diy mantelimaito

Mantelimaito. Siitä jankutetaan vähän siellä sun täällä nykyään ja tottakai uteliaisuus herää.. Joten kävelin kauppaan ja aikomuksena ostaa mantelimaitoa, kunnes huomasin hinnan. Hinta oli niin huima, että olen jopa blokannut sen mielessäni. Sitten Tumblr:ia selatessani näin vinkin miten mantelimaitoa voi tehdä itse.. paljon halvemmalla ja vielä ilman kaikkia säilöntäaineita sun muita juttuja.

Eli, tarvitset:

Manteleita
Vettä
Blenderin
Siivilän
Jonkun kipon missä säilytät maitoa

Tee näin:almondmilk11. Peitä mantelit vedellä ja laita yön yli likoamaan jääkaappiin.

almondmilk22. Laita mantelit blenderiin ja lisää nelinkertaisesti vettä. Mulla oli 150 grammaa manteleita eli vettä pitää siten olla 600 grammaa – eli 6 dl. Helppoa matematiikkaa (okei, myönnän, käytin laskinta..)

almondmilk33. Blend. Blend. Blend. Vedin ihan varmuuden vuoksi aika kauan.

almondmilk44. Valuta mantelimaito siivilän kautta johonkin kippoon. Jos et halua ollenkaan sattumia, laita väliin sellainen riepu, jota käytetään esimerkiksi juuston valmistuksessa – tai sukkahousuja (interwebsissä on vaikka mitä vinkkejä :D) Jäljelle jäi aika paljon mantelia, vähän niinkun jauhoa, jota voi hyvin käyttää esim puurossa, smoothiessa tai leipomiseen (eli älä ny ihmeessä heitä sitä pois!)

Anyhoo, jos haluat makeaa mantelimaitoa, kaada maito takaisin blenderiin ja lisää vaikka vähän agavea tai hunajaa (mitä itse laitoin ripauksen sekaan.) Maustoin maidon vaniljalla, mutta sekaan voi varmasti laittaa vaikkapa kanelia, kaakaota tai miksipä ei kardemummaa.

almondmilk55. Kaada maito kippoon ja säilytä jääkaapissa.

Ja mitä mieltä olen mantelimaidosta? Aivan tajuttoman hyvää! Söin sitä puuron kanssa – jonne laitoin lusikallisen mantelijauhoa ja heitin päälle mustikoita. Lisäksi lorautin sitä kahviini – ja kuten normaalisti tällaisten maitojen kanssa (esim. soijamaito, kauramaito) se leikkaa kahvissa, mutta on aivan tajuttoman namia kuitenkin (vaikka näyttääkin vähän ällöttävältä.) Teen varmasti toistekin!

6 vastausta artikkeliin “diy mantelimaito

  1. :D Teeppä niin! Kyllähän tuon valmistuksessa kestää, kun pitää liottaa manteleita yön yli mutta kuitenkin, so worth it! :)

   Tykkää

 1. Mulla on sellainen typerä kysymys että heitikö tuon liotusvedenkin blenderiin vai mitenkä?

  Tykkää

 2. Kuulostaa lupaavalta! Mutta mitä tuo tarkoittaa, että maito ”leikkaa kahvissa”. :’D Ei näitä kaikkia sananparsia voi tuntea… Haha.

  Tykkää

  1. Hehe, se on kun kahvista tulee sellaista ”ryynimäistä” eli aika ällöttävän näköistä. Jos esim laittaa vanhaa maitoa kahviin niin se leikkaa. Tosin kaikki soija- ja muut tuollaiset maidot joita olen testannut niin on leikannut mutta sentääs maistuu hyvältä (näyttää vain ällöttävältä). Vanha maito on the other hand on aika paskan makuista kahvissa (ja muutenkin.. joo olen vahingossa maistanut moneen otteeseen :D)

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.