fitspo-herkku: mustapapubrownie

Vähän jokaisessa treeni- tai terveys/hyvinvointi-blogissa on törmännyt näihin kuuluisiin browniehin, jotka on tehty mustista pavuista. Olen ollut suurimmaksi osaksi sitä mieltä, että jos nyt herkutellaan niin herkutellaan sitten kunnolla, eikä vedetä mitään ”korvasin-kaikki-herkulliset-ainekset-paskalla-ja-vaikka-maku-ei-muistuta-ollenkaan-sitä-alkuperäistä-herkkua-niin-nami-nami-*yöks*-todella-hyvää-kuitenkin”-”herkkuja.”

Esim. tämä resepti. Jossa käytin makeuttajana agavea ja voin sijaan oli 2% kreikkalaista jugurttia. Maku oli no.. saatanasta. Yök. Siis järkyttävää. Sitäpaitsi reseptissä oli oikeasti rasvatonta jugurttia. Hyi saatana mitä kuraa. Voisi.. EHKÄ.. kokeilla oikealla rasvaisella jugurtilla. Terveellisyys kunniaan joo, mutta hei – rajansa kaikella.. Jos nyt haluaa herkutella, niin ei tarvitse syödä jotain wannabe-herkkua, joka maistuu kuralta, eikö vain? Nojoo.

Onko kukaan koskaan eksynyt The Good Morning-blogiin? (Jos terveellinen elämäntapa on mielestänne kiva juttu, niin käykää kurkkimassa Kaisan safkoja!) Sieltä löysin reseptin näihin mustapapubrownesseihin, ja koska jotenkin luotan ainakin vähän enemmän noihin resepteihin, kuin muihin HC-terveysresepteihin – niin päätin testata. Ja testikohteina käytin Jenkeistä juuri takaisin tullutta siskoa ja herkkuperse-mutsia.

Ja pakko sanoo. NOT BAD. Not bad at all. Pavut ei maistuneet ollenkaan (annoin sen vetäytyä jääkaapissa yön yli) ja ne melkein (huom.. melkein) muistutti oikeaa browneita. Ja pitääpi vielä sanoa, että jopa mutsini tykkäsi näistä ihan kybällä, eikä voinut millään uskoa, ettei niissä ollut sokeria tai voita seassa.

mustapapubrownie

Ja anteeksi taas epäimarteleva kuva. Mutta nojoo. Oikea kamera unohtui Örppööseen ja no.. Niin. En selittele sen enempää..

Kahvin kuitenkin korvasin maidolla ja laitoin vähän enemmän kaakaota, kuin mitä reseptissä oli. Kelepas!

Varoitus – pavut + makeutusaine saattaa aiheuttaa ilmavaivoja. Saattaa. En myönnä mitään.

Oletteko koskaan maistaneet tällaisia? Tai jotain muita outoja baakkelsseja?

4 vastausta artikkeliin “fitspo-herkku: mustapapubrownie

 1. I go for the real stuff. Canderel on aika iso no no omassa ruokavaliossa. En niinkään mahdollisen syöpäriskin takia (eläinkoemallit), vaan sen takia, että jos sokerin määrän pitää tolkullisena, ei se nyt browniessa haittaa. Se on jälkiruoka/herkku. Ei sitä ole tarkoituskaan syödä tolkuttomia määriä. Jos käyttää ruokosokeria tai vielä mielummin muscovadoa, niin makua on niin paljon, että määrää voi vähentää reippaasti.

  Rasvaton jogurtti maistuu kauhealta, en ole koskaan oppinut tykkäämään, kokeiltu on. Joo, itse eh lähtis tätä reseptiä kokeileen ihan vaan ilmavaivojen pelossa. :D

  Tykkää

  1. Joo, Canderel on kyllä mullekkin aika iso no no. Himassa olisin korvannut sen jollakin muulla, ehkä hunajalla tai agavella tai no nii, ihan normaalilla sokerilla – mutta eihän mutsilla mitään sellaista ole (agave? mikä se on? voiko sellaista mukamas syödä? – VOI! :D) Toi oli kuitenkin sitä Stevia-versiota – johon olen myös ollut aika skeptinen. Mutta ei sitä nyt yhdestä luskilallisesta kuole, kai höhö. Muscovadoa tekisi tosin mieli testata!

   Joo niin maistuukin, ja rasvaton maito. Pthyi. Ihan kun ois sekoittanut maidon veden kanssa yhhyh.

   Musta ei ikinä vois tulla fulltime kasvissyöjää/vegaania , koska pavut pierettää niin perkeleesti yhyy :(

   Tykkää

   1. Alfagalaktosidaasientsyymivalmiste (vähän pitkä sana!) pelastaa papujen syönnin haittavaikutuksilta. ;) Apteekista Nogasin tai Sinaire Forte, nettikaupoista ja luontaistuotepuolella lötyyy muillakin merkeillä. Myös idättäminen parantaa sulavuutta. Ja kuulemma siihen myös adaptoituu.

    Mä suosin ekologisista syistä muutenkin muuta kuin maitotaloutta.

    Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s