”läskiperse!” – ai ylipainoisia ei haukuta vai?

Yksi parhaimmista kirjotuksista, mitä olen vähään aikaan lukenut on Lihaksikas nainen ei ole kaunis. Kannattaa lukea. Oikeasti. Hyvää tekstiä.

Kyllähän sitä välillä tulee kommentteja mullekkin – vaikka en nyt missään sairaassa timmissä kunnossa olekaan (vielä hekoheko) – pientä vinoilua siitä, että mun haukkari on isompi kuin about kakkien ystävieni (melkein jopa kaikkien miespuolisten myös). Esim. ystävät heittivät eivät tarvitse miehiä bodyguardeiksi, koska minä olen mukana baarissa. Tiedän, etteivät he tarkoita mitään pahaa sillä. Olen itseasiassa aika ylpeä siitä, että jos joku yrittäisi hyökätä mun kimppuun, todennäköisesti voisin pärjätä aika hyvin ja ehkäpä vetää turpiin takaisin (jos kyseessä ei siis ole joku karaten mustan vyön omistava henkilö – silloin mä saisin kyllä turpiini aika kivasti.. note to self: mene itsepuolustuskurssille.) Se antaa mulle tietyn turvallisuudentunteen. Ja mä olen kerrankin… siis kerrankin kolmeenkymmeneen vuoteen, tyytyväinen ulkonäkööni. Tai ainakin suurimmaksi osaksi.

Kuitenkin, se ei ollut nyt tämän tekstin pointti ollenkaan.

Kommentteja lukiessa silmiini osui lähinnä se – että näköjään lihaksikkaita ja laihoja ihmisiä kuulemma saa morkata ulkonäkönsä takia. Mutta ei lihavia. Voi ei, jos lihaville/ylipainoisille ihmisille sanoo jotain heidän painostaan niin voihan jeesus, sittenpäs vasta ihmiset nousevat barrikaadeille. Joten siitä pidetään turpa kiinni ja keskitytään sitten haukkumaan laihoja anorektikoiksi tai lihaksikkaita.. epänaisellisiksi tai whatever. (En siis sano, että tämä on ihmisten mielipide, vaan heidän näkemyksensä asiasta.)

Mä voin nyt tässä ihan kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että tämä ei muuten pidä paikkaansa. Olen saannut kuulla ylimääräisistä kiloistani vaikka kuinka paljon:

”Katsokaa, tossa menee meidän koulun lihavin muija!” –  joku huusi tämän koulunpihalla, kun kävelin yksin sen läpi. Kaikki kuulivat sen.

”Sä oot kyllä ihan nätti tyttö, mutta vähän liian pulska mun makuun” –  tämä tuli jonkun Hertiska-spussen suusta.

”Läskiperse!” – Näin joku huusi ohikulkevasta autosta.

”Oletko muuten ihan varma, että aiot ottaa toisen pullan? ” Sanoi joku kun juotiin kahvia sukulaisten kanssa.

”Katsokaa, tollanen hame (vähän polvien yläpuolelle jäävä malli) tuollaisella läskillä, hyi vittu.” jonkun random baari-ihmisen suusta mäkkärijonossa kello neljältä aamuyöstä.

Näitä on vaikka kuinka paljon muitakin.

Puhumattakaan siitä, että saa kuulla vinoilua about joka suunnasta, jos tarkkailee mitä suuhunsa laittaa. ”Ai oletko TAAS dietillä?” ”Mitä superdiettiä tällä kertaa testaat?” etc etc.

Huokaus.

Eli joo ei. Ei porukka pidä turpaansa kiinni, kun on kyse ylipainoisistakaan. Ja kukaan ei ole muuten barrikaadeille noussut noista mun saamista kommenteista. Yleensä olen vaan mennyt kotiin, ollut hiljaa yksikseni ja muutaman kerran itkenyt itseni uneen. Koska joku, mulle (yleensä) tuntematon henkilö, on morkannut mun kiloja. On näitä kommentteja muuten tullut ihan tutuilta ja perheenjäseniltä ja sukulaisten suustakin.

Sovitaanko näin, että jos sulla ei ole mitään kivaa sanottavaa, älä sano mitään. Se on niinkun win-win situation. Et loukkaa ketään – etkä tee itsestäsi maailman suurinta idioottia. Älä hauku laihoja anorektikoiksi. Äläkä hauku lihaksikkaita (naisia epänaisellisiksi). Äläkä ylipainoisiakaan.. Tai jos jollain on silmät oudon lähekkäin (joo olen saannut kuulla tämän myös)  – tai epänormaalin pienet korvat- Älä sano mitään. Älä. Just don’t. Äläkä perkele istu koneesi takana anonyymina kommentoimassa esim bloggaajia, jotka ovat sinun mielestäsi lihavia/laihoja/anorektikoita/rumia etc. JOS sun on pakko laukoo tällaista paskaa suustasi, tee se omalla naamalla ja nimellä – jotta kommentin saajalla on mahdollisuus vetää sua turpaan. Reilua peliä. Jos jonkun ulkoinen olemus ei miellytä sinua, miksi.. siis MIKSI, siitä on pakko huutaa ympäri kylää? Todennäköisesti sinun ulkoinen olemus ei miellytä ihan kaikkiakaan.

En voi ymmärtää en. Mietteitä tai ajatuksia tätä asiaa koskien?

PS. Lisäksi haluan vielä sanoa sen, että sinä aikana, kun olen Ruotsissa asunut. KUKAAN ei ole heittänyt noin ilkeitä kommentteja mun ulkonäöstä. Tosin kun olen Suomessa, niin eiköhän sieltä aina tule jotain ilkeitä kommentteja. Mistäköhän tämä johtuu?

4 vastausta artikkeliin “”läskiperse!” – ai ylipainoisia ei haukuta vai?

 1. Lihaksikkuudesta mulla ei hirveesti oo kokemusta eikä myöskään ylipainosta, mutta todella hoikka olin sinne kaksvitoseksi asti. Sain kyllä, etenkin sukulaisilta ja vanhemmilta ihmisiltä kuulla jatkuvasti sitä ”söisit enemmän” -vinoilua ja laihuuden kauhistelua, vaikka en mikään anorektikon näköinen koskaan ollutkaan. Mulla oli sillon tosi vahvasti se fiilis, että laihuutta tavallaan KUULUUKIN jotenkin kommentoida ja jos sitä ihmetellään, niin ihmetellään takas että miten siitä voi muka ottaa nokkiinsa tai loukkaantua. Vedin siinä FB-kommentissani esiin kateuskortin, mutta tein sen ihan tarkoituksella, koska yleensä ja lähes aina kyse on nimenomaan kateudesta. Miksi muuten joku asia toisessa vois jotenkin häiritä niin paljon että se pitää sanoa ääneen?

  Kyllä saa ihmisistä ajatella ihan mitä haluaa, mutta ei tosiaan tarvitse laukoa noita juttuja ääneen, ainakaan sille ihmiselle itelleen. Ja sellasta jonkinlaista suvaitsevaisuutta vois olla muutenkin tässä menossa mukana, ei kaikki edes HALUA olla tietyn näköisiä tai kokoisia tai miellyttää kaikkia, koska niinhän nyt ei koskaan vois tehdä muutenkaan.

  Tykkää

  1. Joo mäkin oon miettinyt, että kateus voi olla yksi syy. Varmasti ehkä just laihoja pilkatessa, mikä on siis ihan älytöntä. Mutta kateus ei voi olla syy, miksi ylipainoisia pilkataan.. vai? Vai onko se sitten joku sellainen juttu, että nämä daijut pelkäävät, että ne ylimääräiset kilot jotenkin tarttuu ja siirtyvät jotenkin maagisesti heidän vyötäröilleen? Emmä tiiä, idiootteja ovat. Niinpä, ei todellakaan tarvitse laukoa mitään kyseiselle ihmiselle, sen verran vois ihmisillä olla älliä.

   Toi oli tosi hyvin sanottu. Kaikki eivät halua olla tietyn näköisiä. Ja jotkut eivät voi olla tietyn näköisiä. Musta esim ei ikinä voisi tulla supermalli-laihaa, koska mulla ei ole sellaista ruumiinrakennetta. Ja mä oon ihan fine asian kanssa, olis vaan muutkin sitten.

   Tykkää

 2. Lihaksikas ja raamikas nainen on kaunis, vahvuus on upeutta. Voimakkuus antaa hyvän ryhdin ja lisää itsetuntoa. Laiha on laiha, lihava on lihava ja atleetti on atleetti, ihmisiä kaikki. Meikä edustaa harteikasta ja vahvaa leidi-tyyppiä ja olen ylpeä hauiksistani. Silti olen naisellinen, ehkä vähän pulska myös, mutta vahvana jaksava ja toimintakykyinen. Ûber-rintavana kunnon lihaskunto on ryhdin kannalta ihan must. Ja hauiksilla (ja tisseillä) voi tosiaan pelotella kaiken maailman kukkakeppejä :D.

  Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.