fitspo-resepti: kookosrahkajätski

Nyt ei ollut kyse siitä, että olisin kaivannut jotain herkkuja, kun tätä testasin. Vaan pikemminkin se, että rahka blandattuna fun lightiin tulee korvista ulos (vaikka en sitä kyllä edes mitenkään usein syö.) Minun on aina sekoitettava jotain rahkaan, mieluiten jotain makeaa, joka peittää rahkan maun. Koska let’s face it – rahka ei ole hyvää. Se on hapanta. Ja niin, no mun makunystyrät ei kertakaikkiaan tykkää siitä ollenkaan (koomista, koska syön sitä aivan törkeästi kuitenkin..)

Lisäksi oli mielenkiintoista testata tehdä jotain muuta rahkalla, kun just sitä funlight-juttua tai smoothieta. Ja onhan toki mukavaa, joskus syödä jälkkäriäkin. Varsinkin nyt, kun kevät ja aurinko on vihdoinkin täällä (eilen olin kävelyllä ihan vaan hupparilla – so long kerrospukeutuminen!)

kookosrahkajäätelö

Ja resepti oli muuten hurjan helppo tehdä. Googlasin vähän inspiraatiota ja kaivelin kaapista mitä löytyy. Mulla ei ollut mitään vapaita pakastelaatikoita, joten käytin tuollaisia kivoja (ja erittäin vittumaisia) mehujäämuotteja (vittumaisia, koska noi perkeleet eivät irronneet millään muoteista ja viilsin  jopa käteni auki ruokaveitsellä (!!)  kun yritin saada ensimmäistä irti – ahneudella on paskainen loppu – tiedän!)

Tämä jätski ei nyt ehkä ole verrattavissa mihinkään kermajäätelöön, mutta minun mielestä se toimi ihan hyvin kuitenkin. Aion varmasti testata eri mauilla, esim marjoilla, hedelmillä ja miksi ei vaikka kaakaolla myös?

Tarvitset:

Noin 300 grammaa rahkaa (minä sekoitin rasvatonta ja 10% rahkaa, jota ostin vahingossa.)
1 kananmunan valkuainen
4 rkl kookosta
0.5 dl maitoa
jotain makeuttajaa, itse laitoin agavea, mutta esim stevia tai hunajakin sopii varmaan hyvin – oman maun mukaan.

Sekoita kaikki kamat keskenään ja laita johonkin astiaan ja sitten pakastimeen. Mun noista muoteista tuli melkein mehujäätä, mutta jos laitat sen pakasteastiaan, niin sekoita 15 minuutin välein (ettei se jäädy mehujääksi) kunnes saat halutun koostumuksen. Sitten vaan syömään! Tuosta satsista riitti neljään annokseen + vähän maisteluun tekemisen ohessa (pakkohan näitä uusia juttuja on aina vähän testattava, ettei maistu kuralta.)

Että sellaista tällä kertaa. Mites te, teettekö koskaan itse jäätelöä? Mikä on siinä tapauksessa teidän lemppariversio?

4 vastausta artikkeliin “fitspo-resepti: kookosrahkajätski

    1. Hiutaleina, mutta tuore kelepaa varmaan ihan hyvin myös :D Unohdin kirjoittaa sen tuonne höhö. Kookosmaito vois kanssa olla jotain.. Pitää testata sitäkin!

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.