päivä 9 – 10 kirjasarjaa (jota olen ja en ole lukenut.)

Jatketaanpas sitten Top 10-haasteella ja katsellaan vähän kirjasarjoja. Tosin, koska olen about surkein lukemaan kirjoja ylipäätänsä, niin veikkaan, että tästä top kybästä tulee ehkä top kolme (lähinnä myös siksi, koska en muista mitä kirjoja olen lukenut vuosien aikana… – seniili.) Nojaa. Eli kirjasarjoja, let’s go:

1. The Belgariad ja The Malloreon. Periaatteessa, nämä on kaksi eri kirjasarjaa, mutta tarina on sama..ish. David Eddingsin nuorille tarkoitettu fantasiasarja oli ihan ensimmäinen fantasiakirja(sarja), jonka aikoinaan luin. Rakastan näitä kirjoja ja olen lukenut ne kolme kertaa läpi. Itseasiassa, pitäisi hakea kirjat Suomesta ja lukea ne uudestaan. On ne sen verran mahtavia. Varmaan ainoat 10 kirjaa, jotka olen lukenut suomeksi – ikinä (plus Taru Sormusten Herrasta..)

2. Neiti Etsivä. Hehe. Rrrrakastin Neiti Etsivää nuorempana. Mulla oli vino pino niitä kirjoja kotona ja lainasin niitä kirjastostakin tasaisin välein. Tosin luin niitä vain ruotsiksi, yritin lukea suomeksi, mutta se tuntui aina niin väärältä.

Helvetti. Siihen loppui mun kirjasarjat :D Mä voisinkin luetella 7 kirjasarjaa mitä en ole lukenut tähän loppuun.

3. Twilight – En. Ikinä. Never. Koskaan. Aio. Lukea. Vampyyrit EIVÄT perkele kimaltele auringossa. Ne palaa tuhkaksi. Huokaus.

4. Harry Potterit – Luin ekan kirjan. Se oli tylsä. Siihen jäi.

5. Sookie Stackhouseit – Jonakin kauniina päivänä – eläkepäivinä?

6. Dexter – Nää on kyllä pakko lukea kanssa joku kaunis päivä.

7. Narnia – Mulla on vain muutama kirja jäljellä, ja sitten voin siirtää tämän tuonne ylemmäs. Ehehe.

8. Game of Thrones – Getting there, en edelleenkään ole saannut ensimmäistä kirjaa luettua.

9. Vampire Chronicles – Olen lukenut Interview With The Vampiren ja Lestat on kesken. Mulla itseasiassa on kaikki Anne Ricen kirjat, mutta .. tiedättehän.

10. Hunger Games – Ehkä. Eläkepäivinä.

Mikä on sun lempparikirjasarja? Ehkä voit auttaa mua muistamaan jonkun, jonka minäkin olen lukenut?

Note to self: Ala reenaa sitä muistia vähän, muuten olet totaalisen dementoitunut nelikymppisenä…

17 vastausta artikkeliin “päivä 9 – 10 kirjasarjaa (jota olen ja en ole lukenut.)

 1. Yksi myös aikuisiällä toimivista suosikkisarjoista on Jukka Parkkisen Suvi Kinos -kirjat. Ja jos diggaa vampyyreistä niin Guillermo del Toron Vitsaus -sarja oli hyvä. Lapsena tykkäsin Pikku Vampyyri -kirjoista kuin hullu puurosta, ja niissä on kyllä edelleen nostalgista säihkettä (pun intended).

  Tykkää

  1. Oh Pikku Vampyyri! Mäki tykkäsin siitä hirveesti :D Pitäisi lukee ne taas. Ja toi Guillermo del Toro – onko se se sama Pan’s Labyrinth tyyppi? Sitten pakkopakkopakko lukea! No diggaan kyllä vampyyreistä, joten täytynee kuitenkin laittaa mun to-read-listalle. Kiitos vinkistä :)

   Tykkää

 2. Tiina-sarja oli ihqu. Aikuisena tykästyin Virginia Andews:n sarjaan, joka alkaa kirjalla Pimeyden kukat. Andrews:a luin kunnes kirjoihin ilmestyi nimen perään TM -merkki. Eli joku toinen alkoi kirjoittaa sen nimen alla muka pöytälaatikoista löytyneiden käsikirjoitusten pohjalta… niin klassita. Niin monella nimellä rahastetaan juuri tuon ”pöytälaatikko”-tarinan avulla.

  Tykkää

 3. Mun eka kunnon fantasiakirja oli Belgarath. Edelleen muistelen kuinka siisti se oli. Luinkin sen varmaan ainakin viisi (ok, kymmenen) kertaa. Ja muistan sen onnen kun yhtakkia loysin Polgaran ja tajusin mika se oli! Pitais varmaan lukee toi koko sarja.

  Mietin just etta mita sarjoja ma olisin lukenut joita tassa ei ole mainittu… Ainakin luolakarhun klaani. Se ensimmainen on ihan alyttoman hyva! Musta ne loput ei ylla samalle tasolle. Luin myos outlander-sarjan. Ja taas sama juttu, alkaa tosi lupaavasti mutta viilenee loppua kohti. Toisaalta ma kyllastyn ihan heti jos kirjoissa on liikaa romantiikkaa. Siina menee vaan ihan hyvaa sivutilaa hukkaan. Historical novels all the way!

  Luen nyt Game of Thronesia, alotin just viidennen kirjan. Se on hyva, mutta hidaslukuinen. Oon lukenu Hunger Gamesin ja sanoisin et se kannattaa lukaista. Se on mun mielesta paljon nopeampi lukea kun game of thrones jossa menee aikansa ennen kun edes tajuaa keta naa kaikki tyypit edes on.

  Ma voisin jatkaa tata keskustelua vaikka kuinka kauan, mutta ehka joku toinen kerta, tasta aiheesta jopa mun kommentit on postauksen mittasia…

  Tykkää

  1. Oh mä voisin kirjoittaa kirjan siitä, kuinka paljon rakastan Belgarathia. Siis melkein kaikki henkilöt siinä tarinassa on ihania. Lemppari on ehdottomasti Silkki. Mä en oo vielä lukenut Polgaraa, se taitaa olla kotona. Mulla on muuten olla melkein kaikki Eddingsin kirjat Suomessa, mutta mut tuntien oon niin perkeleen huono lukemaan kirjoja. Menis vaikka tietsikka rikki, niin lukisin enemmän (läppäläppä).

   JOo olen kyllä samaa mieltä tuosta romantiikasta, ei nappaa sitten ollenkaan…

   Joo monet muutkin sanoneet mulle että Hunger Games kandee lukee. Kyllä me GOT kanssa, kunhan vaan tästä, jotenkin.. ryhdistäydyn :D

   Haha, kivaa saada postauksen mittaisia kommentteja. I feel special ;)

   Tykkää

 4. Oih, Nälkäpelit :D Sain kaverilta ekan ja tokan kirjan. Luin ekan melkein yhdeltä istumalta, aloitin samantien toista, luin senkin melkein yhdeltä istumalta. Meni kaks päivää ja lainasin samaiselta kaverilta kolmannen, joka piti lukea ihan heti myös. Noh, kun kolmas oli luettu, aloitin saman tien koko sarjan alusta…. *krhm*
  Jälkimmäisellä kerralla ehti lukea jo vähän rauhallisemmin ja pystyi syventymään pienempiin asioihin paremmin, kun ei enää tarvinnut koko ajan jännittää mitä seuraavaksi tapahtuu.

  Oletko koskaan pelannu Witcheriä? Se kirjasarja (trilogia) on jotain ihan käsittämättömän superia, mä luin ensin kirjat ja sen jälkeen piti hankkia myös pelit :D

  Tykkää

  1. Haha! Mutta se on ihanaa, kun löytää kirjan, jota ei vaan voi päästää käsistään :) Pitää siis lukea ne! Hmm Witcher ei kyllä kuulosta tutulta, pitänee laittaa sekin mun to-read-listalle. Aina kiitollinen vinkeistä :)

   Tykkää

  2. Joo, Witcher (eli suomeksi Noituri) oli musta valtavan hyvä sarja! Luulin jo lukeneeni kaiken fantasian (siis kliseiset juonet toistuu eri kirjoittajien kirjoissa, vaan ohuen päähenkilön nimi vaihtelee…). Ja jos tykkäsi Noiturista niin saattaisi tykätä kanssa Sergei Lukjanenkon Yöpartiosta? Afaik vasta se eka osa on käännetty suomeksi, odottelen innolla lisää. http://fi.wikipedia.org/wiki/Y%C3%B6partio_%28romaani%29

   Tykkää

 5. mulla on ollu belgarath ja polgara ja joku rivan aikakirjat mun hyllyssä varmaan 12 vuotta ja kuljetan niitä ahkerasti kämpästä toiseen mut en oo lukenu niitä. ostin ne joskus jostain suomalaisen alesta halvalla ja sit ku eksä olis halunnu ne omaisuudenjaossa mä kysyin siltä että jea rait niinku olisit joskus lukenu yhtäkään kirjaa ja enköhän mä nyt vaan pidä ne.

  mun uus suosikkisarja on magie stiefvaterin ihmissusitrilogia shiver, linger ja forever, ne on jotain nuortenkirjoja kai mut mä oon nuorekas vm -83. mun kaveri ensin anto mulle kaks ekaa luettavaksi ja olin vähän että jaa taas näitä sun teinifantasioita mut sitte menetinki sydämeni ihan täysin niille, jotenki tosi hyvin rakennettuja hahmoja ja semmosta ihanaa fatalismin henkeä. odotan nyt että ne kaks vikaa tulis pokkareina koska en malta ostaa niitä kovakantisina (oon liian köyhä siihen), tulisjotulisjo.

  mut sit tietty kaikista tärkein sarja ever: linnunradan käsikirja liftareille! sano et sä unohdit sen :D oon ite lukenu niitä pikkumuksusta asti niinä erillisinä pikkupokkareina ja musta on ehkä vähän väärin et kaikilla (myös mulla nykyään) on se vaan yhtenä kirjana koska sit se sarjamaisuus unohtuu.

  ja kingin green mile on myös alunperin sarja, löysin sen joskus kirpparilta parilla eurolla. aika loistava.

  no onhan noita näköjään. lopetan ennenku tila loppuu.

  Tykkää

  1. Heheh, mulla on kanssa hirvee läjä kirjoja, jotka olen kuskannut jopa TOISEEN maahan, mutten ole vielä ehtinyt lukea.. Tai siis jaksanut. Tai jotain. Mutta nuo Belgarionit sun Polgarat kannattaa lukea ;)

   Hei kaikki me ollaan nuorekkaita vm -83 :D (terv mulla on läjä lastenkirjoja kirjahyllyssä..) hmm, googlasin niitä ja vaikuttaa mielenkiintoiselta, taidan laittaa senkin mun lukulistalle (nythän näitä kirjoja alkaa olee jo sen verran tuossa listalla, että ehkä olisi parasta esim rikkoa tietokone, jotta saisin jotain luettua haha) – joo ymmärrän tuon fiiliksen kun ei raaski ostaa kovakantisia kirjoja (ainoastaan kirja-alesta, jos edes silloinkaan..)

   Joo itseasiassa unohdin Linnunradan käsikirjan liftareille. Sen on baitövei ihan oikeasti pakko lukea! Ja hankkia. Ja lista sen kun jatkuu..

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.