you say tomeito, i say tomaato

Treenini alkavat tuottamaan päänvaivaa. Nimittäin syömisen merkeissä. Treenaan aika paljon nykyään ja se tarkoittaa, että pitää syödä hyvin – jotta jaksan vetää kunnolla. En poissulje mitään ruokavaliostani, paitsi karkit. Tosin ongelma onkin siinä, etten oikein jaksa tehdä mitään ruokaa – varsinkaan vaan itselleni – se onkin toinen juttu, jos on kaveri tulossa syömään (vaikka ei ne kyllä koskaan tule.. vinkki vinkki…) Ruokavalioni koostuu suurimmaksi osaksi kananmunista, raejuustosta, jugurtista, parsa(meinasin kirjoittaa paska)-kukkakaali-porkkana-pakasteista, mozzarellasta ja pekonista. Joka päivä. Day in day out. Tylsää, I know.

En jaksa olla luova enää ruuan suhteen – tosin en koskaan ole ollutkaan, kun on kyse vaan musta. Parsa(meinasin taas kirjoittaa paska – wtf?)-kukkakaali-porkkana-pakasteen wokkaan ja heitän sekaan vähän pekonia ja syön kananmunan kanssa. Sitä olen syönyt jo vuosikausia. En ole edelleenkään kyllästynyt. Tosin tarvitsen välillä välipäiviä.

Toinen ongelma, joka on suurimmaksi osaksi viime kuukauden sairasteluni syytä on, että sain tosi niukasti palkkaa tässä kuussa. Joten mun pitää olla säästeliäs rahojeni suhteen. Ja missäpä muussa voi säästää, kun ruuassa. Ruokakuluni ei kuitenkaan ole suuret. En ainoastaan kärsi luovuuden poissaolosta, vaan ruokahalu on edelleen aika pehvasta. No hätä, syön kuitenkin kunnolla joka päivä – mutta se on vähän.. taistelua itseni kanssa: Nyt pitää syödä lounasta, emmää ku söin kolme tuntii sitten kanamunan, wtf stoopid?

Eli ei yhtä, eikä kahta, vaan kolme ongelmaa.

Kuitenkin yllätin itseni tänään (kyllä, olen nykyään aika hyväkin yllättämään itseni) ja kokkasin. Itselleni. Ja ainoastaan itselleni. Tonnikala-täytettyjä tomaatteja. Niistä tuli aivan sairaan hyviä. Tosin tiukkaa teki, että jaksoin syödä. Ja jopa idiootti osaa tehdä näita (siis minä):

Ota pois sisus parista – kolmesta tomaatista. Laita sisus (ei sitä kanto-juttua whatever) johonkin kippoon, tyhjennä sinne purkki tonnikalaa, sliceaa sekaan 2/3 mozzarellasta, mausta pippurilla ja vaikka chilillä, tai millä haluat ja heitä sekään ihan snadisti kermaa tai creme fraichea. Sekoita, täytä tomaatit – laita päälle jämät mozzarellasta ja heitä uuniin kunnes mozzarellassa on vähän väriä. Mulla jäi kyllä tota mössöä yli, joten ehkä se on sopivampi määrä kolmeen tai neljään tomaattiin.

Ei ehkä mitään gourmet-ruokaa, mutta kelpas mulle ainakin. Idean sain siskolta, joka kuitenkin kieltäytyi kertomasta omaa reseptiä, joten sain vähän olla vähän luova.

Kerrankin.

Nyt on pötsi täynnä ja mulla ruokakooma. Olin ihan unohtanut, miltä tämä tuntui.

Onko teillä jotain hyviä reseptejä laiskalle opiskelijalle, joka on ihan peeaa? Kommenttiloota on teidän!

 

2 vastausta artikkeliin “you say tomeito, i say tomaato

  1. Ei oo kyllä reseptejä.. Mutta noi näyttää aika hyviltä! Tosin en tykkää juurikaan tomaateista eli pitäis vaihtaa ehkä paprika tilalle. Mutta muuten tosi jees! :D

    Tykkää

    1. Haha paprika toimii varmasti! Mä oon vaan kyllästynyt täytettyihin paprikoihin koska niitä on tullu syötyä ihan tajuttomasti :P

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.