hello kitty must die

No niin, vihdoinkin luin Hello Kitty Must Die-kirjan loppuun. En oikein pidä tästä mun lukuvauhdista – nykyään luen yhden kirjan vuodessa. Ennen luin hirvittävästi, siis paljon, paljon, paljon enemmän! Pakko alkaa lukee vähän enemmän kirjoja, kirja = mainiota eskapismia (pakoa todellisuudesta siis.)

No mitä mieltä sitten olin Hello Kitty Must Die:sta? No sanotaan vaikka näin: Aivan mahtavan hyvä kirja!! Tykkäsin ihan hirmuisesti. Kirja ei tosin ollut edes lähellä sitä mitä odotin. Jotenkin luulin, että se olisi ollut jonkinlainen sarkastinen ja synkkä tarina jostain deittailusta. Voi kuinka väärässä olinkaan.

Sen verran tiesin kirjasta, ennen kun klikkasin sen kotiin, että se kertoo 28-vuotiaasta Fionasta, joka on asianajaja. Ja hän on hyväkäytöksinen ja totteleva muita kohtaan, mutta periaatteessa hän ei halua olla sitä. Hän ei halua olla passiivinen Hello Kitty, niinkun muut aasialaiset tytöt, vaan enemmän vapaa, kuten hänen amerikkalaiset kanssasiskonsa. Tosin hänen vanhempansa ei tietenkään ole samaa mieltä, vaan he etsivät hänelle aviomiestä ja pistävät tyttöressukan sokkotreffeille ”kunnon” kiinalaisten miesten kanssa. Tästä Fiona ei tietenkään tykkää ollenkaan.

Sean on Fionan lapsuudenkaveri, nykyään menestyvä kirurgi. Sean ei ehkä ole ihan samanlainen, kuten muut miehet. Jotkut miehet kokkailevat, jotkut katselevat urheilua – Sean tappaa ihmisiä. Mutta Fiona tykkää Seanista ja hänen seurasta kuitenkin hirvittävästi.

Sen enempää en muuten kirjasta tiennytkään.

Pidin hirvittävästi kirjan päähenkilöstä Fionasta. Jotenkin pystyin samaistumaan häneen paljon. En toki kulttuurijutun takia (Fiona siis ei pidä omasta, kiinalaisesta kulttuurista.. ) vaan ehkä lähinnä siksi, että Fiona on sarkastinen ja omistaa kuivan ja mustan huumorintajun. Niinkun siis minäkin.

En sen enempää ala kertomaan, mitä kirjassa tapahtui – koska spoilaaminen on perseestä – mutta sanonpahan vaan sen, että en muuten ole pitkään aikaan lukenut näin hyvää kirjaa (koska ainoa kirjallisuus mitä yleensä luen onkin jotain tylsä kurssikirjoja.. eh ehe.) Jotenkin siitä tulee mieleen joku American Psycho yhdistettynä johonkin hömppäkirjaan.. Eli synkkä ja outo tarina.. mutta hauska.

Tää saa kyllä täydet pojot multa! Onko kukaan muu lukenut tätä?

7 vastausta artikkeliin “hello kitty must die

    1. No ei sitä Hello Kittyä sinänsä dissata, vaan lähinnä aasialaista kulttuuria, jota Hello Kitty edustaa (näin naisen näkökulmasta) – ite oon jo vähän kyllästynyt hello kittyyn :o

      Tykkää

    1. Joo mä kyllä suosittelen.. vaikka ehkä en nyt sitten kirjoittanut mitenkään hirvittävän asiantuntevasti :D kirja-arvosteluita on vaikeaa kirjoittaa hehe

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.