viikonlopun leffavinkki: prometheus

Edellisestä viikonlopun leffavinkistä onkin kulunut muutama viikko. Olen vaan ollut niin kiireinen, etten mukamas ole ehtinyt kirjoittaa mitään elokuvista – vaikka olenkin nähnyt muutaman ihan hyvän leffan. Otetaan kuitenkin aluksi Prometheus.

Odotin (tätäkin) elokuvaa, kuin kuuta taivaalta. Koska no, Alien-leffat on ehkä elokuvahistorian parhaimmat kauhu-scifileffat. Lisäksi ohjaajana oli vielä kaiken lisäksi kukapas muu, kun Ridley Scott itse. Jei!

Kuitenkin, ennen kun menin Prometheusta katsomaan, satuin lukemaan erään artikkelin ruotsalaisesta Svenska Dagbladetista. Iso moka. Kirjoittaja kirjoitti siitä, että scifi-elokuvissa ei olla nähty mitään hyviä, vahvoja naisosia pitkään aikaan. Sitten Sigourney Weaverin Ripleyn. Hän ylisti (ruotsalaisen) Noomi Rapacen esittämää Elisabeth Shawia ihan tajuttomasti – koska hän on mukamas samaa luokkaa, kun Ripley.

No minähän luulin, että tämä Rapacen rooli olisi ollut jotenkin tajuttoman kovis. Mutta mikä pettymys se olikaan, kun Shaw olikin ihan samanlainen, kun kaikki muutkin naisroolit scifissä. Ei mitenkään erikoinen sinänsä. Mulle tuli mieleen se, että tämä kirjoittaja ei ehkä edes ole katsonut mitään scifiä koko elämänsä aikana, koska scifi-genre on mielestäni TÄYNNÄ mahtavia ja vahvoja naisrooleja. Ehkä kannattaisi tehdä edes vähän researchia, ennen kun menee julkaisemaan jonkun kirjotuksen aiheesta, josta ei tiedä mitään. Tuli vain mieleen. Tämähän ei tietenkään koske minua.

No leffa sitten? Se oli ihan hyvä. Tai no sellainen kerran katsottava. Hienosti tehty ja niin edelleen. Mutta ensimmäinen puoli leffasta oli aika puuduttava. Jopa tylsähkö. Ja sitten elokuvassa oli ihan turha rakkaustarinakin. Alien ja rakkaustarina – kamoon! Me jotka halutaan nähdä Alien-leffoja ei ehkä ihan olla rakkaustarinoiden kohderyhmää. Me halutaan nähdä niitä alieneitä ja ruumiita. Ei mitään muuta. Ehe ehe. Olin muuten yllättynyt siitä, että Rapace hoiti homman kotiin. On se ehkä sen hypen arvoinen sittenkin. Plus se yks äijä, voi mikä namu! Mulle sellainen!

Oletko nähnyt? Mitä mieltä olit?

Click pic for source.

2 vastausta artikkeliin “viikonlopun leffavinkki: prometheus

  1. En oo nähny leffaa mutta hypetän kyllä Rapacea ihan täysillä. Se oli Millennium-trilogiassa NIIN HELVETIN HYVÄ etten usko että se voi epäonnistua missään. :D

    Tykkää

    1. Se oli joo ihan tajuttoman hyvä Millenium-trilogiassa – sen jälkeen tosin kaikki on vähän pliisua verrattuna siihen rooliin :P

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.