(yskä)kuolema konttorissa

Tiedättekö sen tunteen, kun istutte täpötäydessä, mutta suomalaiseen tapaan, hiljaisessa bussissa (otan tämän nyt esimerkkinä). Sitten kurkkuunne alkaa kutiaman vähän. Yskitte sillä tavalla todella hiljaa, ettei kukaan huomaa mitään. Hetken kuluttua kurkkuun alkaan kutiamaan vähän enemmän, joten yskäisette vähän kovempaa. Ei mene kauan aikaa, kunnes kurkkua kutittaa vielä vähän enemmän. Joten yskäisette taas kerran aavistuksen kovempaa.

Tiedätte, mihin tämä on menossa, tiedätte miten tämä tulee loppumaan – ei hyvin. Pieni paniikki iskee. Kurkkua kutittaa entistä enemmän, vähän sillä tavalla, kun sinne olisi jäännyt jumiin joku helvetin höyhen tai vastaava esine, joka ei sinne todellakaan kuulu. Yskäisette kerran todella kovaa ja toivotte, että se lähtee pois. Kanssamatkustajat katsovat teitä tässä vaiheessa vähän epäillyttävästi (siis sillä tavalla, että teillä mahdollisessti olisi joku tarttuva flunssa.)

Ei mene kauan aikaa, kunnes tajuatte, ettei se kutiaminen häviä pois. Paniikki suurenee ja yskäisette tällä kertaa muutamaan otteeseen. Ei tapahdu mitään, vaan tilanne eskaloituu vielä entistä enemmän. Nanosekunnissa tilanne menee niin pahaksi, että yskitte henkenne edestä ja vedet valuu poskia pitkin ja pelkäätte, että yskitte sisälmykset ulos. Tai siis toivotte, että teette tämän, jotta kuolisitte ja yskä loppuisi. Tosin ette tietenkään kuole, koska silloin elämä olisi liian helppoa. Kanssamatkustajat tietenkin katsovat teitä sillä hetkellä sen näköisinä, kun te olisitte saanneet jonkinlaisen zombie-viruksen ja ottavat etäisyyttä teistä. Häpeätte tilannetta niin paljon, että viimeisillä voimillanne painatte pysähdy-nappia ja poistutte bussista seuraavalla pysäkillä, jotta voisitte yskiä rauhassa ulkona kuolla yksin bussipysäkille.

Tiedättekö sen tunteen? Tuollaisen yskän siis? Minä tiedän. Koin sellaisen tänään ja se pahin yskäkohtaus alkoi kesken työpuhelua. Ei yhtään noloa. Todella kivaa, kun ei saa sanaa sanottua suustansa ja duunikaveri katsoo siinä vieressä kauhuissaan, että teenkö kuolemaa ja juoksee paniikissa hakemaan vettä jostain (ping @Laura). Joten menin piiloon vessaan yskimään ja tekemään kuolemaa.

Olen saannut tällaisia yskäkohtauksia bussissa (ja joo todellakin hypännyt ulos seuraavalla pysäkillä), hississä, tenttisalissa ja nyt työpaikalla. Ja aina sellaisessa tilanteessa, joka on mahdollisimman nolo. Duunikaverini muuten tokaisi tuohon kun kerroin, että sain samanlaisen kohtauksen tenttisalissa, että ”tietenkin tapahtui, sulle tapahtuu kaikkea. ”

No voin tässä seuraavaksi kertoa, että mitä mulle ihan oikeasti ei ole koskaan tapahtunut, joten teidän ei tarvitsisi millään olla mitenkään kateellisia siitä, että mulle tosiaan tapahtuu kaikkea koko ajan:

– En ikinä voita mitään. En rahaa, en tavaroita, en kilpailuja. Enkä taatusti lottovoittoa ole saannut ikinä. En toki ole katkera.

– En ole tavannut elämäni rakkauteen. Sellaista ei ole, siksi sitä ei mulle tapahdu. Ei tarvitse muuten tulla sanomaan, että kyllä se tuolla jossain on. No näköjään on jäbä todella helvetin piilossa siinä tapauksessa, koska sitä koskaan löydä. Niin.

– Kukaan ei ole tehnyt minulle tarjousta kirjoittamaan johonkin mahtavaan lehteen. En mitenkään ymmärrä, miksi kukaan ei tajua sitä, että olen ihan vaan mailman paras kirjoittamaan vaikka mitä. En kerta kaikkiaan ymmärrä, miksi kukaan ei ole head-huntannut mua vielä. Vai pitäisikö ryhtyä muotibloggajaksi? Se voisi olla kieltämättä… mielenkiintoinen tarina…

Kai noita on ehkä kolme muutakin asiaa, mutta jätetään ne vaikka toiselle päivälle, koska muuten kukaan ei tule lukemaan tätä postausta loppuun asti. Ai, kukaan ei lukenut, ylläri pylläri.

Huomenna olisi tentti, tai vapaapäivä jos päätän siirtää tentin muutamalla kuukaudella? To go or not to go? Kuitenkin saan siellä taas yskäkohtauksen… Huomenna on muuten uusi kuukausi! Eli voin taas kuunnella Spotifyta! Jee! Erasurea koko lantilla!

Hauskaa torstai-iltaa kamuseni!

5 vastausta artikkeliin “(yskä)kuolema konttorissa

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.