sarjavinkki: firefly

En ollut kuullut tästä sarjasta ennen kun tapasin Ändin. Se jankutti melkein kaksi vuotta, että minun pitää nähdä Firefly, sillä se on kuulemma niin hyvä. Kysyin siltä, että minkälainen sarja oikein on kysessä. Johon se vastasi scifi-western. Johon mää vaan: Ei, ei ei, jos on olemassa jotain mistä tykkään vähemmän kun romanttiset elokuvat, niin se on kyllä westernit. Siis en ole oikein koskaan tykännytkään, paitsi ehkä Zorrosta pienenä. Mutta Zorro olikin aika cool, koska sillä oli viitta ja miekka.

No otin loppujen lopuksi sen peukalon perseestä, ja annoin Fireflylle mahdollisuuden. Siksi, koska luin siitä jossain blogissa, että se olisi kuulemma t-o-d-e-l-l-a hyvä. En siis siksi, että Ändi jankutti siitä, koska kuka nyt sellaisia tyyppejä kuuntelisi. No sanotaan sitten näin, että katsoinkin melkein koko sarjan putkeen, koska se oli siis ihan t-o-d-e-l-l-a hyvä!

Ensinnäkin se on Joss Whedonin tekemä. Siis heppu joka teki maailman parhaimman Buffy Vampyyrintappajan. Huumori on just eikä melkein mun makuuni. Sarkastinen huumori, I like!

Sarja on tosiaan scifi-western – joka mielestäni kuulostaa todella outo yhdistelmä. Mutta se toimii. Paljon paremmin kun normiwesternit. Se kertoo siis ns lainsuojaamattomista avaruudessa. Päähenkilöinä on aluksen kapteeni (iki-ihana Nathan Fillion), hänen yliperämiehensä (tai siis nainen) Zoë, pilootti Wash (maailman hauskin Alan Tudyk), sekä mekaanikko Kaylee, companion Inara, sekä Jayne Cobb joka on no, vähän hätäinen ja aggressiivinen yksilö. He ottavat kyytiinsä lääkärin ja tämän siskon, sekä papin. Ja jos kiinnostaa lukea enemmän sarjasta ja mitä siinä tapahtuu, katsokaa vaikka imdb.com.

Ainoa todella paska puoli tässä kulttimaineen saavuttaneessa sarjassa on se, että siitä tehtiin vain yksi tuotantokausi. Yhyy! Kuka hemmetti nyt senkin päätti, että Firefly ei jatkaisi toiselle tuotantokaudelle, tää tyyppi on kyllä vuosituhannen idiootti! Tykkäsin aivan mielettömästi, ja olenkin säästänyt loppua (siis elokuvaa Serenityä) muutaman kuukauden, koska en halua sanoa hyvästit Serenity (aluksen nimi siis) miehistölle! Lisäksi suuri plussa vahvoista naisrooleista!

Jee! Viisi pistettä ja papukaijamerkki! Oletteko muuten nähneet Fireflyn? Mitä tykkäsitte? Jos ette ole, niin älkää pelästykö scifiwestern-nimitykselle, katsokaa vaan. Firefly on mahtava!

Yksi vastaus artikkeliiin “sarjavinkki: firefly

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.