venäläinen ruletti

Rakkaat jalankulkijat, pyöräilijät ja autoilijat Örebossa.

Mua ottaa päähän. Siis mua ottaa siis niin tajuttomasti päähän varsinkin jalankulkijat. Hypätään tuosta noin vaan tielle. Ja sitten kiroillaan, kun pyörä tulee tuhatta ja sataa ja joutuu tekemään äkkijarrutuksen, koska arvon rouva/neiti/herra kävelee just siinä, eikä missään muualla. Hei jalankulkijat, tiedättekö mitä? Minä en osaa (vielä) lukea sun ajatuksia. Mä en ihan oikeasti tiedä, milloin sinä aiot leikkiä hengelläsi ja hyppiä siihen suoraan mun eteeni, kun pyöräilen kaupungilla. Yritän kovasti oppia lukemaan ajatuksia, mutta so far no luck. Se ei vaan toimi. Sori, ihmismieli ei ole näköjään vielä valmis telepatialle.

Ja sitten yksi toinenkin juttu. Pyörätie. Se on tarkoitettu pyörille. Sen takia sitä kutsutaan pyörätieksi. Eli jos te yhtäkkiä päätätte hyppiä siihen pyörätien puolelle, kannattaa katsoa taaksepäin, tuleeko sieltä pyörä. Muuten pyörä törmää teihin ja molempiin sattuu. Tiedättekö miksi teidän kuuluu katsoa taaksepäin? No siksi, koska minä en edelleenkään osaa lukea teidän ajatuksia. Eli en tiedä milloin aiot hypätä siihen mun eteeni, edelleenkään. Niin. Ajatelkaa sitä vähän. Siis sitä päätä saa ihan oikeasti kääntää, niskat eivät mene rikki siitä! Lupaan, kokeilkaa vaikka.

Sitten vielä pieni viesti pyöräilijöille. Teilläkin on pää, jota voi kääntää ja katsoa, tuleeko jostain jalankulkjoita. Ja jos ette aja ihan tuhatta ja sataa, niin saatatte ehtiä pysähtyä ennen kun lätty lätisee. Niin ja muuten pyörille on (varsinkin täällä Örebrossa) pyörätelineitä. Ne eivät ole koristeita, vaan niihin kuuluu pysäköidä pyörät. Ja tiedättekö, niissä on ihan sellaiset telineet, johon sen etupyörän voi tökkäistä, joten sillä tavalla niihin telineisiin saadaan useampi pyörä laitettu. Pyörää ei siis laiteta siihen poikittain. En voi mitenkään oikein ymmärtää, mikä tässä on niin vaikeaa? Sehän on vähän niinkun palikkatesti. Kuitenkin aika monet eivät näköjään tajua. Niin ja muuten, se pyörätie… Se on tie, jossa voi pyöräillä. Ei pysäköidä pyöräänsä. Miten tämäkin on niin hirmuisen vaikeaa.

Ei siis näin!

Ja lopuksi vielä pieni viesti teille, joilla on luksusta omistaa auto. Tekin saatte ihan oikeasti kääntää sitä päätä. Jos käännytte pieneltä tieltä isolle, ja siinä on suojatie, jossa on vihreät valot samaan aikaan kun teillä… se tarkoittaa sitä, että TE väistätte sitä jalankulkijaa, joka kävelee siinä suojatiellä. Ei toistepäin. Ja muuten, kääntymisestä kun on kyse. Siinä ratin vieressä on sellainen pieni vipu, jota koskettamalla kevyesti saa sellaisen kivan pikku jutun, jonka nimi on vilkku – päälle. Tiedättekö miksi vilkku on kiva juttu? No siksi, että silloin me, jotka emme osaa edelleenkään lukea niitä muiden ajatuksia tajuamme, että te olette kääntymässä. Simppeliä, eikö vain? Sitähän minäkin. Niin ja muuten parkkialueilla ei ajeta viittakymppiä. En oikein tiedä, mistä olette saanneet sen tiedon, että parkkialueella olisi viidenkympin rajoitus. Mutta ajatelkaa vaikka sitä, että sieltä autojen keskeltä voi yhtäkkiä hyppiä esille vaikka lapsi tai joku elukka. Tai minä. Koska tiedättehän, mitä tapahtuu, jos auto törmää ihmiseen? No, sanotaan tällä tavalla – jotta idiootitkin tajuavat – ihminen on aika muussia sen jälkeen. Niin.

Eli mitäs tästä opimmekaan? No vaikkapa sitä, että kääntäkää ihmiset saatana sitä päätä kun olette liikenteessä. Hitto, ihan kun kaikilla täällä Örebrossa on sellaiset laput, jota hevosilla oli joskus vuonna kissa ja koira. Katostaan vaan suoraan eteenpäin ja ajatellaan vaan sitä omaa napaa. Joka kerta kun tuonne liikenteeseen menee, pitää pelätä, että tapahtuu jotakin. Örebron liikenne = venäläinen ruletti. Järki käteen ihmiset! Kumminkin, no hätä (tämä oli lähinnä tarkoitettu meidän mammalle, joka varmaan sai sydärin tästä postauksesta…) mä oon kuitenkin aika ninja liikenteessä. Ja kyllä, minä seuraan muuta liikennettä, kun haukka. Tästä lähtien voitte kutsua minua Marianne the Ninjaksi.

PS. Näin tänään yhden papan, joka pyöräili niiii-iiiin hitaasti, että ihmettelin oikein miten hänen pyöränsä ei kaatunut. Näytti siltä, kun se ei mennyt eteenpäin ollenkaan. Omituista!

8 vastausta artikkeliin “venäläinen ruletti

 1. paljon asiaa tässä kirjoituksessa .yksi on myös sellainen, että auto kyllä meinaa väistää kadun ylittäjät, mutta iskee jarrut pohjaan vasta viime metreillä. ymmärrän hyvin jalankulkijoita, jotka jäävät siihen sitten miettimään, että uskaltaako tuonne kadulle astua. mulla pyöräilijänä pyörii pää kuin pöllöllä ympäriinsä, kun etenki jalankulkijat ovat arvaamattomia ja autoilijoista ei tunnu tietävän, että tunteeko ne ees väistämisvelvollisuudet. hautaan joutuessa on aika laiha lohtu se, että minulla olis ollu lain mukaan oikeus mennä tästä ja muiden piti väistää. mitä noihin pyörätelineisiin tulee, niin monesti oon jättäny pyöräni niiden viereen. en sen vuoksi että koittaisin olla kapinallinen vaan siksi, että ne telineet nököjää on suunniteltu monesti joillekki narurenkaille eikä maastopyörän paksuille renkaille.

  Tykkää

  1. Sitten on toki vielä niitä jalankulkijoita, jotka hyppäävät autotielle ihan milloin vaan. Siinä taas tää ettei ihan osaa ajatuksia lukea.. ja suojatiet eivät ole koristeita..

   Hyvä, että pyörii pää. Tosin useamman pään pitäisi pyöriä tuolla liikenteessä, ja varsinkin täällä Örebrossa. Meinasin saada paskahalvauksen, kun olin ensimmäisiä kertoja täällä liikenteessä, haha. No jos jättää telineen viereen se on ihan okei. Mutta tuskinpa vaan laitat sitä poikkittain siihen telineeseen :D

   Tykkää

 2. Päivitysilmoitus: normipäivä. | Mary ihmemaassa

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.