π

Tiesittekö, että tänään on nörttipäivä? Eli Piin päivä! Ja sitäpaitsi myös Einsteinin synttärit. Piin päivää vietetään ainakin meillä syömällä pizza (pizza-pie u know.) Ändi uhosi, että hän tekisi ihan oikeasti pizza-piirakkaan – juustokastikkeella. Vaikka olenkin aikamoinen jätemylly ruuan suhteen, niin jotenkin en oikein lämmennyt ajatukselle syödä pizzaa piirakkamuodossa juustokastikkeella. Itseasiassa, se kuvotti aika reippaasti. Ja mulle iski illemmalla jäätävä migreeni taas vaihteeksi, joten turvauduin pakastepizzaan (meinasin ensin kirjoittaa pakastepissaan.. oho.)

Muuten yksi mun lempparipizzoista ever on Dr Oetkerin (ÖTKER) Mozzarella-pizza. Siis se on miltei täydellinen pizza – varsinkin jos päälle heittää puoli pulloa Tabascoa! Syön mielummin Ötkerin, kun sellaista vetelää ravintolapizzaa. Jos ravintolaan mennään pizzaa syömään, sen pitää olla kunnon italialainen kiviuunissa tehty, eikä mitään näitä kebabpizzoja todella ohuella pohjalla. Pyh.

Tosin koska murskasin Ändin unelman pizza-piirakkaasta, lupasin korvata tämän hänen tajuttoman tappion jollakin tavalla. Siis haloo, kai se nyt edes itsekin tajusi mitä oikein halusi syödä.. juustokastikkeella!! Siis yök. No korvaukseksi Ändi halusi mustikkapiirakkaa. No your wish is my command, tai jotain. Koska mitään tuoreita mustikoita ei tähän hätään mistään saa (paitsi jos haluaa maksaa niistä timantteja) niin väsäin pakastemustikoista piirakkaan.

Tosin, siitä tuli enemmänkin mustikkahilloa/mehua ja vähän taikinaa sen päälle. Mutta oli se kuitenkin tajuttoman hyvää.. Olisikohan auttanut vähän, jos oisin esim sulattanut mustikat ennen uuniin laittamista, vai mitä? No tämä blogi ei ole mikään Strömsö-blogi, joten ei kai se haittaa – muokkasin tuota kuvaakin aika reippaasti, ettei mun failia oikein näe.

Tuo on muuten todella helppo piirakka, jopa ystäväni Helikin osaisi sellaista tehdä. Eli voitele piirakkavuoka, heitä siihen mustikat (tai mitä vaan – vaikka raparperia – mutta sitten se ei ole enää mustikkapiirakka.. vaan jotain ihan muuta) Nypi jossakin pytyssä 125 g voita/margariinia, 1 dl sokeria ja 3 dl vehnäjauhoja ja sitten ripottelet mustikoiden päälle taikina. Uuni noin 200 astetta ja anna olla siellä kunnes taikina on ruskistunut. Noin 20 minuuttia…ish. Ja vaniljakastiketta päälle! Om nom nom!

Ja saatoimme ehkä Ändin kanssa syödä koko piirakan kerralla. Siis ehkä, ette pysty todistamaan mitään! Mutta puolustukseni on, että suurin osa oli kuitenkin mustikkamehua…

Sottasin muuten mustikkaa mun hienoon Victoria’s Secrets huppariin – ja voihan elämän kevät, miten sen saa pois siitä?? Marianne 29-vee vauhdissa taas.

Eniveis. Vietättekö Piin päivää? Voitte ihan vapaasti kyllä myöntää, ette ole edes kuulleet tästä, eikö vain? Minäkin kuulin tästä vasta 3 vuotta sitten. Sen siitä saa, kun nörtin kanssa seurustelee.

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.