viikonlopun leffavinkki: hugo

En tiedä miksi, mutta luulin, että Hugo olisi ollut kovasti fantasia-painotteinen elokuva. Minähän käytän melkein ainoastaan yhtä lähdettä, kun on kyse elokuvista – imdb:tä (ja joskus Rotten Tomatoesia – siksi, koska yleensä unohdan sen olemassaolon, vaikka mielestäni se on parempi kuin imdb… nojoo asiaan!) En melkein ikinä, ikinä, ikinä lue mitään arvosteluita elokuvista, koska kriitikot ovat perseestä ja hirvittävän nipoja, jotka rakastavat taiteellisia elokuvia ja väheksyvät muita elokuvagenrejä. Ja lisäksi he ovat elämäänsä kyllästyneitä ja todella negatiivisia.

No mennään jo hei siihen asiaan (vaikeeta tänään), eli Hugoon. Elokuva, joka kertoo pojasta, joka on orpo ja asuu Pariisin rautatieaseman seinissä ja tykkää korjata tavaroita. Ainoa muisto, joka hänellä on isästään jäljellä on automaton – kutsun nyt sitä huvin vuoksi vaikka automaatti-peltimieheksi, koska en tiedä mikä se on suomeksi –  joka on rikki ja tarina kertoo siitä, kun hän yrittää korjata tätä peltimiestä ja selvittää sen tarinaa.

En haluaisi hirvittävästi kertoa kaikkea mitä elokuvassa tapahtuu, koska se pilaa mielestäni kaiken. Kuitenkin elokuva, joka perustuu siis kirjaan, on saannut vaikutteita Georges Mélièsin elokuvista – no whattahell – se kertoo itse Georges Mélièsista ja hänen elokuvista. Ja minähän niin rakastan erityisesti Le voyage dans la lune-elokuvaa. Ja tämä on se, joka teki elokuvasta mielestäni katsomisen arvoinen. Eikä vain katsomisen arvoinen, vaan aivan ihanan ja maagisen jollain tavalla!

Scorsese on tehnyt siis niin omasta tyylistään poikkeavan elokuvan, joka on visuaalisesti aivan mahtava (en nähnyt tätä 3Dnä – harmi) ja taianomainen. Lisäksi näyttelijät olivat nappivalinta:  Ben Kingsley Mélièsinä, Sasha Baron Cohen asemapoliiisina, Christopher Lee pienessä sivuroolissa, lisäksi mielestäni yleensä mahtava Chloë Grace Moretz (katsokaa Kick-Ass niin ymmärrätte) oli mukana, vaikkakin hieman vaisuna.

Anyway, summa sumarum. Todellakin katsomisen arvoinen, etenkin juuri Mélièsin takia! Om nom, hieno elokuva! Vaikka pääosaa esittävä poika oli mielestäni perseestä – niinkun lapset valitettavan useasti ovat, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Ja katsokaa toki Le voyage dans la lune myös!

4 vastausta artikkeliin “viikonlopun leffavinkki: hugo

  1. Joo, mä en saanu mitään kovin isoja kicksejä Hugosta. Hienosti tehty 3D, mutta siinä aika pitkälti kaikki. Kaveri tykkäs tosi paljon ja monet muutkin kehuvat maasta taivaisiin.

    Tykkää

    1. Paitsi sen pojan silmistä! ;) Olisin kyllä mielelläni halunnut nähdä 3Dnä mutta nojoo, mähän en asu siellä tennarin vieressä :P

      Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.