pyöräretkiä, donitseja, hikeä ja nykiviä silmiä elokuvateatterissa.

Eilinen päivä oli kyllä aikamoista hulabaloota. Mutta kuitenkin hirvittävän kiva. Ensin pyöräilin muutaman koukun kautta (satuin ehkä eksymään vähän) Mandyn luokse fiikaamaan ja juttelemaan niitä näitä. On muuten todella kivaa saada hengailla vähän suomalaisten kanssa, jotenkin voi olla vähän enemmän oma itsensä (ei siis hirveästi tarvitse sensuroida itseään.)

Mandylla oli hirmuisen hieno asunto. En ehkä koskaan kehtaa kutsua häntä mun luokse kylään, koska oma asunto näyttää crackluolalta.

Aika meni tietenkin hirvittävän nopeasti, kun on hauskaa. Joten jouduin pyöräilemään kun idiootti takaisin töihin. Onneksi lähimuistini toimi tällä kertaa, enkä eksynyt matkan varrella. On se pyörä kuitenkin kiva, pääsee nopeasti joka paikkaan ja säästää bussirahat. Ja saa kai vähän liikuntaakin, vaikka sitten istuukin palaverissa hengästyneenä noin tunnin ja pomo ihmettelee miksi olen niin stressaantunut.. (Eikun mulla on vaan huono kondis! Milloin mun kondis aikoo muuten palautua normaali-ihmisen tasolle ja sohvaperunapäiväni ovat ohitse? Öh, ei koskaan, näköjään.)

Duunin jälkeen kävin moikkaamassa Ändiä ja se sai päähänpistoksen, että menisimme ulos kävelemään. Joten tehtiin pieni lenkki ympäri Örebron. Ja sitten kaverit kysyivät, haluaisimmeko joinata heidän kanssaan elokuviin. Tottakai, onhan mulla synttärilahjaksi saatu lahjakortti. Joten mentiin sitten katsomaan Chroniclea.

Oli ihan ookoo leffa. Tai no aavistuksen alle ookoon. En oikein tiennyt mitä odottaa, koska kaverit valitsivat elokuvan, enkä koskaan ehtinyt katsoa kunnolla, onko elokuva makuuni. Mutta nojoo, elokuvan loppu pelasti koko paskan, muuten se olisi ollut totaalifloppi. Mutta onneksi se ei ollut mikään teinipissis-elokuva, mitä luulin. Onko se vaan minä muuten, vai muistuttaako pääosaa esittävä Dane DeHaan nuorta Leonardoa?

Muuten tuosta Örebron elokuvateatterista. Surkeampaa elokuvateatteria saa kyllä etsiä. Ensimmäisen salin ja pienimmän salin teknologiaero on vuosikymmeniä! Ykkösessä saattaa olla suhteellisen hyvänlaatuinen kuva (ainakin semi-HD), mitä nyt välillä ei oikein osu siihen valkokankaaseen. Mutta tämä viimeinen sali (missä me olimme – tietenkin), tekstiä ei oikein pysty lukemaan, koska oli niin epäskarppi, kuten kuvakin – eli elokuva näytettiin ihan varmasti analogisilla laitteilla. Lisäksi sitä ei oikein koskaan tiedä onko äänet ihan täysillä (siis tinnitustäysillä) vai liian hiljasella. Ja sitäpaitsi se kuva nyt ei oikein ikinä ihan kunnolla taaskaan osu siihen valkokankaaseen. Mitä kesätyöntekijöitä siellä oikein on töissä?

Sen lisäksi penkit ovat yhtä kovat kun kirkonpenkit. Niissä voi istua hyvin noin 45 minuuttia, sitten alkaa jo pehvaan sattumaan aika reippaasti. Lisäksi en ymmärrä, miten minua pidemmät ihmiset (170+ cm) pystyvät istumaan tuoleissa, koska mulla oli jo ongelmia saada koipeni asetettua jotenkin sujuvasti.

Needless to say, elokuviin meneminen ei ole ehkä sitä suurinta herkkua mitä tiedän. Varsinkaan Örebrossa. Lisäksi ottaa ihan tajuttomasti päähän, että tämä ”ilo” maksaa 100 kruunua (plus 10 kr varatuista elokuvista – eli melkein 12 euroa) arkipäivänä. Sen lisäksi takana istuvat herrat olivat näitä kommentoidaan ihan kaikkea elokuvassa, pidetään paljon meteliä ja potkitaan vielä näitä edessäolevia tuoleja koko ajan. Ai, että mua muuten ärsyttää ihmiset, jotka puhuvat elokuvan aikana. En edes katso elokuvia Ändin ja sen kavereitten kanssa, koska he puhuvat koko ajan. Lisäksi kaikki karkkipussin rapinat ja kännyköiden valot ja piippaukset ovat raivostuttavia.

No ensi kerralla minä valitsen elokuvan ja menen sinne ensimmäiseen saliin katsomaan elokuvaa, niin ehkä ei ole ihan sellainen kusetettu olo, kun salista tulee ulos.

Mitä mieltä te olette elokuviin menemisestä? Onko se aivan ihanaa, vai nykivätkö teidänkin silmät jokaisesta pienestä inahduksesta? Olenko elokuva-natsi?

4 vastausta artikkeliin “pyöräretkiä, donitseja, hikeä ja nykiviä silmiä elokuvateatterissa.

 1. Tykkään kyllä käydä leffassa! Ei haittaa karkkipussien rapinat ja muut, paitsi: aina kun ostan karkkia, joku vieressä syö popcornia ja se tuoksuu niiiin hyvältä ja harmittaa, etten itsekin valinnut poppareita. Jos olen ostanut popcorneja, karkin tuoksu leijailee nenääni ja voi piru. Pitäis ostaa molempia. Aina pitää kuitenkin olla jompaa kumpaa.

  Kun kävin katsomassa Mission Impossiblen, joku juntti takana potki mun tuolia koko ajan, monta kertaa vilkaisin sitä vihaisesti mut ei auttanut. Mun piti leffan lopuksi pitää kunnon saarna siitä, miten leffateattereissa YLEENSÄ käyttäydytään, mutta se pirulainen livahti pois ennen kuin ehdin edes kääntyä. MURR.

  Mutta nyt olen iloinen, kun voitin liput Nälkäpelin ensi-ilta”gaalaan”!

  Tykkää

  1. Mulla on muuten tuo sama noitten poppareiden ja karkin kanssa. Mutta tiedän deep in my heart, että karkki voittaa aina! :D

   Mulla ei ikinä ois baallseja mennä sanoo kenellekkään jonka käytös vituttaa mua, mä oon niitä jotka huokailevat kovaan äänen ja kaverille puhun kovaäänisesti ärsyttävästä ihmisestä jospa se ehkä tajuais vinkin :DD

   Uu, ensi-iltagaala kuulostaa mahtavalta. En mäkään pistäis hanttiin jos tuollaisia voittoja tulis!

   Tykkää

   1. No mä kyl sanon! :D Ja kiukkusesti sanonkin! :D Valittava mummo jo tässä iässä…mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan.

    Ja toi Nälkäpeli on ilmeisesti ennakko, ei ensi-ilta! Wooow.

    Tykkää

    1. Hahah! Ihan hyvä vaan! :DDD Liian moni on samanlaisia ku minä, eli nössöjä eikä sano mitään.. Mulla on kyllä suunnitelmissa hankkia ne baallsit jostain. Voiko niitä kenties ostaa jostain?

     OOH! Vielä parempi! Lucky bastard!

     Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.