ruotsalaisia kummallisuuksia ruokapöydässä

Tänään söin aamupalaksi jotain ruotsalaista ihmejuttua. Messmöriä. En oikein tiedä onko tämä hyvää, vai pahaa. Luulin sen olevan jotain voin tapaista leivänpäällistä (koska nimessäkin lukee, että smör – voi), mutta se on hirvittävän makeaa. En edes oikein osaa vertaa tätä mihinkään, en osaa selittää makua ollenkaan! Mutta sanotaan vaikka, että se oli kerrassaan mielenkiintoista. Englanniksi tätä kummallisen leivänpäällisen nimi on soft whey butter. Kai se sitten on jotain voityylistä juttua. Weird. Nyt pitää sitten vielä päättää onko tämä hyvää vai ei..

Muuten tänään olisi tiedossa CAD-piirtelyä. Koska eilen suurimmaksi osaksi vaan softasin ja makasin sohvassa ja otin iisisti, tänään pitäisi sitten urakoida tuplamäärän. Ajattelin ehkä käydä uimassa, jos jaksan erota tietokoneestani (hyvin mahdollista, että tämä ei tule toteutumaan.) Aika jännää, en tunne mitään eilisen treenin jälkeen. Kädet ovat kuin terästä (tässä kohtaan saatte nauraa), eikä sitä spaghettia, niinkun luulin. Höh.

No, eiköhän tämä päivä lähde tästä kohta käyntiin. Onneksi eiliset lumet ovat jo lone gone. Onpas ollut harvinaisen omituinen talvi. Hauskaa tiistaita kaikille!

6 vastausta artikkeliin “ruotsalaisia kummallisuuksia ruokapöydässä

 1. koska olen ihan huippu (ja kova pätemään) tyyppi niin sanon että tuo whey on heraa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Hera_%28maidon_osa%29).

  täällä blogissas on muuten hyvin usein sellasia juttuja, joita tekisi mieli kommentoida ja usein pitkästikin. sitte ku ennakoi että miten paljo tähän ja tähänki tulee menemää aikaa, niin kylmästi vaa jättää kommentoimatta. mut uhkailen nyt sen verran, että saatan tänään myöhemmin kirjottaa tänne sellasen suuremman määrän tekstiä… you’ve been warned!

  Tykkää

  1. Mä oon ehkä maailman surkein googlettamaan, pitäis varmaan mennä johonkin ”google 101”-kurssille. Kiitos avusta! :P

   Voi apua, millaisia juttuja? :D Hehe kommentit, oli ne sitten lyhyitä (yksi sana) tai pitkiä (romaani) ovat aina tervetulleita! Paitsi pyydän, että jos kritiikkiä tai palautetta tulee, niin be gentle, muuten alan itkee höhhö

   Tykkää

 2. se ehkä kirjoittaminen viivähti ja venyi nyt seuraavaan päivää, mutta koitannyt nopeasti muutamalla sanalla kommentoida muutamia kohtia. itse asiassa niin nopeasti, että kirjoitan nämä jutut ensin eri välilehdille ja sitte klikkailen nopeaan tahtiin kaikista submit -nappulaa… mikään ei olisi tuskallisempaa kuin että vastailisit vastauksiiniejä samaan aikaan kun olen vasta kirjoittamassa omia tekstejäni :D

  Kirjoittamisen jälkee: tuli muuta puuhailtavaa, mutta jatkan pommitusta vielä ainaki vähä :D

  Tykkää

   1. no siis… täällä on vaa kirjotettu monista kiinnostavista aiheista, niin sen vuoksi hauska kommentoida. suurin osa taitaa olla lifestyle/muotiblogeja, niin ne ei pahemmin nappaa jostain kumman syystä… :D

    Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.