apua! kärsin pahasta hermopuheripulista..

Minä olen niitä ihmisiä, jotka ovat välillä aika hermoheikkoja. Siis periaatteessa tämä ei (yleensä) näy ulkopuolisille, vaan pystyn olemaan aika viilipyttynä. Mutta on olemassa yksi juttu, joka paljastaa hermoiluni: puhun tuhattajasataa, en ota kunnolla henkeä lauseiden välissä ja yleensä kerron runsaasti noloja juttuja itsestäni. Tosin voin olla välillä vähän ujo myös, joten ihmisille saattaa tämä äkillinen hermo-puheripuli välillä tulla aika yllärinä.

Tänään tunnetusti oli ensimmäinen päivä töissä. Ensin oli sellainen intro-kurssi-systeemi. Haluan kuitenkin aina, että ihmiset saavat hyvän käsityksen musta. Mutta tottakai tänään, kun oli aika esitellä itseni muille samaan aikaan alottaville, puheripuli-geeni aktioitui tietenkin heti:

”Öh, joo, moi. Heh. Mun nimi on Marianne. Olen 28, eikun 29 vuotias öö.. eikun. Joo. Mä tuun itseasiassa ihan Suomesta asti. Niin. Siispä puhun muumiruotsia (tiedättehän, ne.. öö.. valkoiset jutut.) Mutta sen te varmaan jo tajusittekin. Niin. Ja heh, joo. Opiskelen yliopistolla ja olen aiemmin tehnyt vähän samaa työtä kun tämä, sekä blablabla.” Ja tuota rataa se sitten jatkui noin kahdeksan minuuttia. Jotenkin missasin ”kertokaa itsestänne lyhyesti.” Siis tosin hyvin vedetty taas vaihteeksi. Sitäpaitsi, yleensä rikon jään aika hyvin vetämällä tuon muumi-jutun, mutta tällä kertaa kukaan ei edes reagoinut siihen inaisullakaan. Joten se vaan lisäsi hermoiluani.

Ja kahvitauolla menin juttelemaan niin paljon, että kun lounastauko tuli, en enää kehdannut avata suutani ollenkaan, vaan menin istumaan nurkkaan (ihan oikeasti) ja selailin sähköpostejani kännykältä. Jotenkin minusta tuntuu, että porukka katsoi vähän oudosti mua. Siis miksi, oi miksi, en koskaan voi hillitä tuota puheripuliani?

Mutta no, selvisin ainakin hengissä, vaikka nyt mulla onkin ihan hirvittävä migreeni. En uskaltanut edes syödä lounaaksi ostettua baanaania – en tiedä miksi, pelkäsin kai, että olisin heittänyt siitäkin huonoa läppää. Toivottavasti porukka ei pitänyt mua ihan hirvittävän outona..

Onneksi Ändi tuli vastaan ylimääräisen sateenvarjon kanssa työpäivän päätteeksi, ulkona nimittäin sataa ihan hirvittävästi. Sen lisäksi se oli käynyt ostamassa lasagnea illalliseksi ravintolasta. Nami. Vähemmän namia oli se, että Ändi oli todella lähellä laittamassa foliolaatikossa olevaa lasagnea mikroon. Siitäpäs olisikin tullut metal-lasagnea (ja hajonnut mikro.. ping @ Heli.)

Onko täällä muita, jotka kärsivät hirvittävästä hermoilu-puheripulista? Miten siitä pääsee eroon, vai olenko tuhon tuomittu ja joudun elämään tuon kanssa for ever and ever? Nyt rentoutumaan, jotta jaksan herätä keskellä yötä treenaamaan huomenna. IIKS! Jos ette kuule minusta enää, kuolin sinne saliin! Wish me luck!

4 vastausta artikkeliin “apua! kärsin pahasta hermopuheripulista..

 1. Täällä yksi sellainen joka tuosta hermopuheripulista kärsii :P mut heiiii kuka nyt ei susta vois olla tykkäämättä <3 oothan sä Marianne <3

  Tykkää

 2. Miekii kärsin hermopuheripulista – tosin taidan kärsiä myös innostuspuheripulista… Näin yksin asuvana saatan myös soittaa esim jollekin kaverille innoissani puhelun ja sittenpä olenkin siinä puhunut hirmuisella vauhdilla tunnin ilman, että kaveri saa puheenvuoroa… Tosin tämä on vieläkin mukavempaa, kun siellä langan toisessa päässä on samasta vaivasta kärsivä toveri… Anyways, mietin toisinaan itsekin, saisikohan tähän esim. lääkityksen? :”’D

  Tykkää

  1. Joo mulle tulee tuo innostuspuheripuli joskus myös :D Tosin en puhelimessa hirveesti tykkää puhua, mutta jos menee esim kahville niin kukaan muu tuskin saa mahdollisuutta sanoa mitään. Paitsi siskoni, joka voittaa mut puheripulikisassa. Joo, vois googlettaa onko olemassa jotain lääkitystä :D

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.