reclaim the 90-luku

Kun vietettiin Saran kanssa synttäreitä muutama viikko sitten, sain erään kaverin kanssa maailman parhaimman idean. Reclaim the 90’s-bileet. Oih, pakko toteuttaa joskus lähitulevaisuudessa. Siitä se idea sitten lähtikin, osittain myös Joannan ysäri-postauksesta. Eli hypätään siihen aikakoneeseen ja mennäänpäs muutama vuosikymmen taaksepäin 90-luvulle – eli ala- ja yläasteelle!

Ensinnäkin, jotta postauksen oikeeseen tunnelmaan pääsisi, on pakko pistää soundtracki soimaan. Täältä löytyy Spotify-lista.

Voisin melkein omistaa tämän postauksen rakkaalle ystävälleni Jennylle. Olen aikaisemmin kertonut Jennystä. Me oltiin melkein ihan koko ala-asteen peppu ja paita-kavereita. Siskomme oli parhaita kaveruksia keskenään, niin myös äitimme. Hengailimme yhdessä melkein aina, koulussa ja vapaa-aikana, käytiin yökylässä toistemme luona melkeinpä kokoajan – eikä kuitenkaan kyllästytty toisiimme, heh.

Katsoimme hurjan määrän kauhuelokuvia. Kävimme vuokraamassa kasoittain kauhuleffoja  Malmilla olevasta videovuokraamosta. Oih VHS! Kauhuelokuvien lisäksi leikimme harvinaisen brutaaleja Barbie-leikkejä, jossa oli murha-oikeudenkäyntejä, kieroja juonia ja pettämistä. Ei siis mitään hellyyttäviä tarinoita, ei. Välillä meni jopa niin väkivaltaiseksi tarinat, että Keniltä irtosi pää. Johon Jenny totesi, että ”onpas notkea mies!” Haluan kuitenkin sanoa, että tänä päivänä olemme molemmat kunnon kansalaisia ja ihan normaaleja ihmisiä. Jos joku tuossa pelästyi lapsuuden leikkejämme.

Sen lisäksi teimme omaa radio-ohjelmaa myös, jonka nauhoitimme kasetille, meidän punaisella kasettiradiolla (joka kuulemma edelleenkin on äipän työpaikalla ja toimii moitteettomasti!) Sen nimi oli Jenny and Marianne’s World, muistaakseni. En oikein muista mistä me oikein puhuttiin niissä meidän radio-ohjelmissa. Ainoa mitä muistin on, että teimme jonkun tarinan, jossa joku synnytti porkkanoita ja sitten piti mennä kellariin. Sanoinhan jo, että olemme nykyään kuitenkin ihan normaaleja? Tämä oli siis englanniksi sitäpaitsi. Yhden toisen kaverin kanssa nauhoitimme kasetille lauluja, jota lauleskelimme (ping @ Mili.) Oi, jos löytäisi näitä kasetteja jostain! Tai sitten ei..

Sen lisäksi Jennyllä ja mulla oli oma kerho, jonka nimi oli K&K, nimi tuli meidän horoskoopeista, kauris ja kalat. Teimme jopa logon kerholle ja yksi niistä kuvista on edelleenkin jossain minulla tallessa! Meitä yhdisti myös samanlainen musiikkimaku, Queen ja ysäri-tekno. Kävimme usein Puksun nutalla diskossa perjantaisin tanssimassa. Tosin minä sain aina istua jossain nurkassa, kun pojat pyysivät Jennyä tanssimaan hitaita. Tähän päivään mennessä, en ole tanssinut hitaita. Säälittävää.

Vaatetus oli tietenkin tärkeää. Flanelliset ruutupaidat ja sammarihousut olivat yhdessä vaiheessa todella in. Tai pitkät hameet, jotka tulivat muotiin kuudennella luokalla. Tosin alle puettiin aina pyöräilyshortsit, ihan vaan sen takia, jos luokan pojat olisivat idiootteja ja nostasivat hameen helmaa. Pahimmassa teknovaiheessa, muistan olleeni niin ylpeä neonkeltaisista hupparihousuista, neonkeltaisesta muovitakista, sekä neon-oransseista PVC-tennareista. Oujee, todellinen fashionista jo nuorena.

Sitten oli aika mennä yläasteelle. Olin vetyperoksiidiblondi ja käytin ruutuhousuja. Aloin kuuntelemaan Backstreet Boysia ja myöhemmin räppiä ja pukeuduinkin sen mukaisesti. Voi kyllä. Kuulitte oikein. Käytin siis monia, monia kokoja liian suuria vaatteita, jopa kengätkin oli varmaan kolme kokoa liian suuret. Vaihdoin koulua ruotsinkielisestä suomenkieliseen ja Pukinmäkeen. Ei siinä kai periaatteessa sen enempää voi sanoa. Onneksi ylä-asteen loppupäässä Nirvana pelasti minut hip-hopilta ja musiikkimaustani tuli inhimillinen. Mutta sepäs onkin ihan toinen tarina sitten.

Mutta 90-luvulla oli paljon muutakin:

VHS ♥ New Kids on The Block ♥ Queen ♥ Kasetit ♥ Neon-värit ♥ Naarassusi ♥ Yön Vampyyri (tiesittekö, että tästä on tulossa uusi elokuva? Jonka on tehnyt kukapas muu, kun Tim Burton ja pääosassa Johnny Depp? I say wuhuu!) ♥ NES ♥ Super Mario 3 ♥ Turtles ♥ Tiny Toons ♥ Animaniacs ♥ Ensimmäiset CDni: Michael Jackson – Dangerous ja Madonna – Erotica ♥ Buffalo-platformkengät ♥ Tamagotchit ♥ Suomi voitti maailmanmestaruuden lätkässä  – DEN GLIDER IN! ♥ Melrose Place ♥ Beverly Hills 90210 ♥ Rescue 911-sarja, jossa oli William Shatner (muistaako joku tämän?) ♥ Irtokarkkitiskit kiskoilla, josta ostettiin kappaleittan karkkeja (”Ja sit mä haluaan tuollaisia punaisia kakkosia 30 pennillä ja yhden tuollaisen markan jutun tuosta…”) ♥ East 17 ♥ Snorkkelit ♥ Captain Planet ♥ Nokia 5110 ♥ Beavis & Butthead ♥ X-files ♥ Tale Spin ♥ Baywatch ♥

Ja tietenkin noita juttuja on about miljoona lisää, mutta en ole juonut tarpeeksi kahvia vielä, joten aivot ei oikein toimi.. Valitettavasti kaikki 90-luvun valokuvat on Suomessa, muuten olisin takuuvarmasti näyttänyt muutaman kuvan siltä ajalta!

Mitä te muistatte?

8 vastausta artikkeliin “reclaim the 90-luku

 1. noista 90-listan jutuista voisin kommentoida muutamia kohtia:

  siskoni oli kova new kids on the block -fani ja itekki jouduin… kröhöm nauttimaan siitä. vaihdoimmeki juuri pari päivää sitte erään bloggaajan kanssa aiheesta pari kommenttia ku myönsin etsineeni tässä vuosi sitte youtubesta heidän visiittiä mgm -studiolla (esim. donnie indiana jonesina jne) :D

  siis queenhan oli aivan mahtava ja on edelleen. ensimmäinen omitamani cd-levyniki on queenin greatest hits 2 ja sen jälkee tullu hankittua muutamat muutki levyt ja dvd:tkin. loistavaa!

  muutama päivä sitte eksyin samalle tv-kanavalle melrose placen kanssa ja siinähä oli ihan uudet näyttelijät… ainoo jonka tunnistin oli tämä yksi zuninga -niminen näyttelijätär. ihan ufoa katsoa sarjaa, jossa juuri vakiokalusto lähteny pois.

  ehdottomasti muistan resque 911, se taisi olla toinen viranomaisten työstä kertova tunnettu sarja heti copsien jälkeen. shatner ruuls, jopa edelleen boston legalissa *mainostaa*

  tosiaa ensimmäinen kännykkäni oli kanssa nokian 5110, klassikko.

  mä en oo ymmärtäny tuota beavis & buttheadin ns. huumoria. juuri eilen kommentoin sitä kaverille fb:ssä näin:

  ”Mikko Korhonen mulla on mieli-/muistikuva että b&b oli lähinnä: ”röh röh.. heh heh” *prööt* ”röh röh” *isompi prööt* -tasoista komiikkaa…
  Eilen 12:52 · Tykkää”

  b&b:n spin-off -sarja daria on moooonta kertaa parempi, suosittelen sitä.

  Tykkää

  1. mua jäi vaivaamaa ku huomasin kirjotusvirheitä tekstissäni niin pakko korjata :D

   eli en omita queenin levyjä vaan omistan. ja tiedän että se on rescue 911, ei resque… en ymmärrä miten perusvirheen kirjotin ajatuksissani :D ja kommenttina vielä NKOTB:sta että donnie oli munkin suosikki… tosin omaa koomisuutta toi myös danny leukansa ja hymynsä kanssa, kutsuin häntä aina irvileuka -nimityksellä :D

   Tykkää

   1. Äh, mä en ainakaan olisi huomannut mitään kirjoitusvirheitä :D Mulla tulee varmaan kirjoitusvirheitä hirveesti näissä mun blogikirjoituksissa, kun ei ole suomen spellcheckiä.. ja muutenkin suomen kieli vähän hakusessa, kun en oikein puhu hirveesti suomea, paitsi mutsin kanssa silloin tällöin. Mut pistän kaikki kirjotusvirheet suomenruotsalaisuuden piikkiin, mut toivon etten ainakaan kirjota ihan päin pehvaa suomeksi :DD

    Joo mulla tais olla joku samankaltainen kutsumanimi Dannylle, haha.

    Tykkää

  2. Hehe jouduit nauttimaan :D Joo Queen on ihan paras edelleenkin! Mä taas pölläs.. eikun lainasin sitä Greatest Hits II äipältä joskus ala-asteen ekoina vuosina ja se on edelleenkin mulla ”lainassa”. Ai meneekö Melrose Place edelleenkin? No huh huh. Joo eikun pitää olla ne vanhat vakkarit.. muuten siinä ei ole mitään järkeä, hehe.

   Joo Shatner on huippu Boston Legalissa! ”Denny Crane..” Hehhe, kivaa, että joku muukin katsoi rescue 911:a, mä oon ikuisesti saannut traumat yhdestä jaksosta, jossa yksi nappula juoksi veitsen kanssa keittiöstä ja sen broidi/sisko/joku tuli nurkan takaa, niin se veti sillä sillä keittiöveitsellä sitä broidia/siskoa/ihmistä johonkin vatsaan. Vaikka katsoin hirvittävästi kauhuleffoja pienenä, tämä 911:n jakso on ainoa joka on jättänyt traumoja :D

   Mulla on tunnetusti ihan hirvittävän huono huumorintaju öhhöhhöhhööö cool höhhöhöö cool :D Daria jäi multa ihan kokonaan väliin. Pitäisi muuten varmaan katsoa, jos saisi sen sarjan jostakin. Mä varmaan tykkäsin siitä sen takia, koska mun vanhemmat puolsisaret jumaloi Beavis and Buttheadia, heh.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.