bananas are for monkeys

Jos jatkan tätä menoa, voin kohta alkaa kutsumaan blogiani karkkiblogiksi. Tänään hyppäsin nimittäin kattoon, kun löysin eräästä kiskasta näitä Banana Skidsjä. Eli banaanin ja olisikohan suklaan makuista toffeeta. Siis nämä pienet toffeejutut ovat ainoa syy, miksi karppaukseni kesällä meni päin, sanonko minne, banaania vaikka.. Söin näitä ihan tajuttoman määrän kesällä, kun olin töissä campingin respassa/liikkeessä – maksoi vaan 1 kruunun ja ainahan sitä oli jotain kolikoita taskunpohjalla. Oli tarkoitus ostaa näitä tukusta laatikollisen ihan itselleni, mutta kaikkihan tiedämme miten siinä olisi käynyt? Nimenomaan, istuisin vetämässä niitä kaksin käsin naamaani ja vetäisin Banana Skids-överit. Siis I heart Banana Skids! Nyt tiedän ainakin paikan, mistä niitä saa Örebron keskustassa! Happy happy, joy joy.

Lisäksi ruokakaupasta löytyi talonkokoinen laatikko, jossa oli paljon erimakuisia Kex Chokladia sikahalvalla. Ja mukaan lähti banaaninmakuinen, kas yllättäen. Muuten oli mustikkaa ja vadelmaa, mutta ne eivät ole yhtä hyviä, kun tämä. Kyllä äiti, ostin oikeitakin banaaneja! Ihan oikeasti siis. Ne on Ändille (hence the title.)

Oikeista banaaneista puheenollen. Tai siis, periaatteessa kyse on appelsiinista, mutta sepäs onkin vähän same shit different name, eikö vain? Kävin tässä vähän aikaa sitten uimassa, uimahallissa (Duh! Thank you Captain Obvious!) Uimisen jälkeen ajattelin mennä saunaan. Tai no sauna ja sauna, sanotaan ”sauna”, ihan vaan sen takia, koska se oli mielestäni vaan lämmin huone.

No kuitenkin, asiaan. Astuin sisään ”saunaan” ja ylälauteella istui eräs akka. Joka oli levittänyt koko pyyhkeensä siihen lauteelle ja tavaransa myös. Katselin siinä muutaman sekunnin, että aikookohan hän siirtyä ollenkaan, jotta minä mahtuisin sinne.. Siis kyse on aika pienestä ”saunasta”. Ei mitään reaktiota, vaan hän kylmän rauhallisesti istui siinä lauteella tavaroidensa kanssa ja kuori appelsiinia. Siis se söi appelsiinia saunassa, mitä ihmettä?

Okej, ajattelin itsekseni. Fine. Ollaan sitten huonokäytöksisiä. Olisi tehnyt mieli sanoa akalle, että Suomessa saa kuolemanrangaistuksen ruuan syömisestä saunassa (läpällä siis..) Nousin ylös laiteille, siirsin akan pyyhettä ja istahdin. Akka mulkoili sekunnin minua ja jatkoi hiplaamaan appelisiiniansa. Ou jee, nyt voi rentoutua, ajattelin. Vedin syvään henkeen ja meinasin kuolla siihen hajuun.

Koko sauna haisi joltain hyttysmyrkkyä muistuttavalta hajulta. Joka otti siis henkeen ihan törkeästi. Aloin yskimään ja vanha kaverini astma tuli melkein moikkaamaan. Kysyin siltä akalta, että mikä täällä oikein haisee, mutta sain vastaukseksi vaan tyhjän, kysyvän, pitkän katseen ja mulkkauksen. Great. Syö vaan sitä fakin appelsiinias, mietin hiljaa itsekseni ja jatkoin yskimistä. Sitten akka otti esille jonkun voidepurkin ja alkoi levittää sitä voidetta. Hyttysmyrkyn haju tuli paljon vahvemmaksi. No just. Sitten se lähti vetää sieltä saunasta ja jätti ne kaikki kamat siihen lauteelle lojumaan ja haisemaan. Muutaman minuutin päästä akka tuli takaisin ja jatkoi appelsiininsa mussuttamista.

En enää kestänyt sitä hajua ja akkaa, joten menin pois. Olisin voinut sanoa akalle, ettei saunassa saa syödä ja, että hänen fakin voiteensa on tappavaa.. Jotenkin kuitenkin tuntuu, että akka tuli jostain Etelä-Euroopasta, mutta en ole varma. Mutta vaikka ei ymmärtänyt mua, niin luulisi, että akka näki ”saunan” ulkopuolella olevan kyltin, jossa oli viiva vedetty omenan ylitse. Tai no, ehkä se luuli, että siellä ”saunassa” saa syödä ihan mitä vaan paitsi omppuja. Ai, että otti muuten päähän se akka. Olisin mennyt kantelemaan henkilökunnalle, ellei akka olisi poistunut ennen mua pukuhuoneista.

Ei kai tämä tarkoita sitä, että minusta on tulossa vanha, katkera wajnaaja?

3 vastausta artikkeliin “bananas are for monkeys

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.