sohvaperunan sunnuntai-illallinen

Tänään olen suurimmaksi osaksi vain ottanut ihan rauhallisesti. Nukkunut kauan, vähän selaillut koulujuttuja, hermoillut siitä toisesta työjutusta ja sitten käynyt juomassa ehkä aavistuksen liikaa kahvia suomalaisen ystävän kanssa, hehe. (Moi moi, Suski! Jos satut lukemaan tämän – pistetään uusiksi kohtapuol!) Kyllä, jopa minäkin voin juoda liikaa kahvia, juuri nyt oloni on kun spiidatulla oravalla ja voin aavistuksen huonosti. Loppuillan ajattelin viettää ihan sohvassa maaten, katsoen Äkta Människoria ja syömällä nachosia ja itsetehtyä guacamolea. Om nom. Sohvaperunan elämä on ihanaa!

Luulin kauan, että itsetehty guacamole olisi sairaan vaikeaa. Joten tyydyin kaupasta ostettuun. Tai siis, ei sitä kaupan guacamolea oikein guacamoleksi voi kutsua, vaan se muistuttaa enemmän avokaado-esanssilla maustettua limaa. Mmm. Kuola ihan alkaa valumaan pelkästä lima-ajatuksesta… Not. Sen jälkeen siirryin semi-itsetehtyyn guacamoleen, ostin avokaadoja ja heitin sekaan sellaista guacamolemaustetta pussista. Eli säilöntäaineita ja ehkä kolmea eri maustetta. Kyllästyin siihenkin ja aloin tekemään itse koko homman. Ja turns out, se ei ollutkaan mitään rakettitiedettä, vaan todella helppoa.

Eli guacamoleen tarvitaan:
2 kypsää avokaadoa.
1 tomaatti
chiliä oman maun mukaan
creme fraichea
1 lime
suolaa.

Muussaa haarukalla avokaadot (tai sauvasekottimella jos pelkäät klimppejä, itse tykkään klimpeistä – nam.) Halkaise tomaatti ja kaavi pois sisus, et tule tarvitsemaan sitä, joten voit vaikka syödä sen – paloittele pieniksi paloiksi jäljelle jäänyt ”kuori.” Ja avokaadon sekaan vaan. Silppua chili (ja huom, pese kädet chilin käsittelyn jälkeen, ja varsinkin ennen kun hierot silmiäsi- vinkki koutsilta!) ja heitä avokaadon ja tomaatin sekaan. Sitten laita mukaan noin desi creme fraichea.. voit aina lisätä sitä sitten, jos maistuu perseeltä. Muista toki sekoittaa. Purista sekaan ensin yksi puolikas limeä ja lisää, jos maistuu oudolta. Ja mausta suolalla, kunnes maistuu hyvältä. Salaisuus on siinä maistamisessa, itse en ikinä mittaa mitä määriä mausteita heitän sekaan. Ja sen jälkeen syö vaikka nachosien kanssa tai tacolaatikon kanssa, tai tee niin kun Ändi – syö pelkästään guacamolea. Helppoa ja ni-hi-hiin tajuttoman hyvää!  Om nom nom!

Mukavaa illanjatkoa!

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.