viikonlopun leffavinkki: the matrix

Voisin kirjoittaa tästä elokuvasta kirjan, mutta yritän olla kirjoittamatta kuitenkin. The Matrix ei ole ainoastaan erinomainen elokuva, vaan yksi mielestäni sci-fi genren parhaimmistoa. Sitäpaitsi se on myös visuaalisesti aika herkku ja bullet time-kuvaustyylin uranuurtaja. Ei olisi mitään Leonidasia ja 300 vihaista spartalaista, ellei Neo olisi dodgeannut luoteja Matrixissä ensin. Tai no ehkä, kuka tietää?

Lisäksi Matrixissä on ehkä maailman paras dialogi (tai no paras ja paras – dialogissa on ainakin miljoona kuolemattomia lausahduksia (Onko tuo edes sana?). Needless to say: Osaan sen melkein ulkoa. Toissa päivänä istuttiin Ändin kanssa sohvassa mutustellen sipsejä ja jäätelöä ja lainattiin elokuvaa vuorotellen:

”Follow the white rabbit.”
”You take the blue pill – the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill – you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes. ”
”Unfortunately, no one can be told what the Matrix is. You have to see it for yourself.” ”There is no spoon.”
”Welcome to the real world. ”
” Why oh why didn’t I take the BLUE pill?”
”Dodge this!”
”I know kung fu.”

Erittäin fiksua keskustelua. Eikö vain?

Tämä on juuri sellainen tyypillinen Marianne-leffa. Paljon äktsöniä ja sci-fiä. Soundtrack on hyvä ja sitäpaitsi Matrixin voi katsoa kuinka monta kertaa tahansa, it never gets old. Harmi vaan, että Matrixin jatko-osat ovat suoraan sanottuna perseestä. Siitä olisi voinut tulla elokuvahistorian upein scifi-trilogia, sen sijaan siitä tulikin vaan yksi mahtava elokuva ja kaksi kelvotonta jatko-osaa. Voisi vielä ehkä sanoa, että Keanu olisi ollut huomattavasti parempi agenttina, kun Neona – koska se on niin jäykkis. Ihana, mutta jäykkä, as usual.

Jos olet jotenkin missannut Matrixin – saanen onnitella, mahtava suoritus siinä tapauksessa, tai ehkä sinua ei oikein kiinnosta sitä nähdäkään, joten voit aina katsoa lyhyen version :

No, onko Matrix yay vai nay?

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.