maailman mahtavin työhakemus

Minä olen Marianne, olen 28-v… enpäs ole, kun 29. Unohdin, että minulla oli hetki sitten synttärit. Etsin töitä. Osaan tehdä melkeinpä ihan mitä vaan, paitsi seistä käsilläni ja ajaa rekkaa (tai muuta isoa ajoneuvoa.) Enkä ihan mielelläni puhdista likaviemäreitäkään, sillä viimeksi kun sen tein, ryynit tulivat suuhuni ja taisin itkeä aavistuksen. Jätän sen homman siis mielelläni muille tehtäväksi (joiden vatsa on tehty teräksestä.)

Puhun kolmea kieltä melkeinpä erinomaisesti: suomea (vaikka välillä voin tehdä pieniä kirjoitusvirheitä, anteeksi siitä. Mutta sanoisin, etten ole ihan sikahuono kumminkaan.), ruotsia ja englantia. Osaan muutaman lauseen myös ranskaksi ja italiaksi, mutta niillä ei pärjää hirvittävän hyvin. Mutta ainakin löydän Ranskassa rautatienaseman kahvilaan, jossa voin tilata itselleni café au lait:n ja croissantin! Ja pystynpä joka kysymään, paljonko ostokseni maksaa. Lisäksi osaan muutaman ruman sanan saksaksi. Mutta se ei varmaan ole mikään hyvä meriitti? Niinpä, sitähän minäkin ajattelin.

Huumorintajuni on sanoisinko lyömätön, välillä ihmettelen miten en ole vielä kuollut nauruun omille vitseilleni. Tosin on aika yleistä, että vaan minä itse nauran niille. No, jos katsotaan asiaa positiiviselta kannalta, ainakin joku nauraa niille ja vitsit eivät mene hukkaan. Olen myös sosiaalinen ja tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa.

Opiskelen tällä hetkellä nörtiksi. Eli systems analystiksi. Valitettavasti minulla ei ole hajuakaan, mikä systems analyst on suomeksi. Mutta kun valmistun, tulen osamaan esim Javaa (vaikka tentin kanssa onkin vähän takkuilua – mutta ainakin minulla on sisua, koska en ole vielä antanut periksi), sql:ää, liiketaloutta, PRää ja monen monta muuta juttua. Lisäksi yritän piirtää sekä paperille, Illustratorilla ja nyt CAD-piirtämistä (Tosin tähän asi olen vaan piirtänyt yhden 3D-kuusen ja puolikkaan piparkakku-ukon.) Tarkoituksena on myös oppia web designia, tällä hetkellä osaan vaan ihan HTML perusjutut.

Aiemmin olen ollut töissä esimerkiksi Ärrällä  myymässä bussilippuja, tupakkia ja lottokuponkeja. Voin vaan sanoa kokemuksen syvällä rintaäänellä, ettei ole kivaa jos lotto/kassakone hajoaa lauantai-iltana, noin puoli tuntia ennen arvontaa. Muuten työ oli ihan mukavaa, ja tapasi päivän aikana monen monta erilaista ihmistä. Olen myös ollut Stockmannilla töissä ja sepäs olikin ehkä tähän asti hauskin työpaikka ever. Työilmapiiri oli ihan tajuttoman hyvä. Siellä istuin Lippupalvelun/ -pisteen koneilla ja myin lippuja, sekä seisoin palvelutiskin ääressä palvelemassa parhaani mukaan.

Ruotsissa olen sen sijaan tehnyt eniten töitä puhelinhaastattelijana. Tämäkin on ollut ihan kivaa työtä, silloin kun asiakas on tajunnut, etten myy mitään. Haastavinta, mitä olen puhelinhaastattelijana kumminkin tehnyt on puhunut tanskalaisten kanssa. Heti kun he saivat kuulla, että soitan Ruotsista, he halusivat puhua tanskaa. Mutta siinäpäs se ongelma olikin. En ymmärtänyt sanaakaan mitä he sanoivat. Kielimuuri deluxe!

Lisäksi olen tehnyt käännöstöitä muutamalle yritykselle siellä sun täällä. Olen kääntänyt paljon esim IT-juttuja, käyttöohjeita ja sopimuksia, sekä sain opetella kaikki auton osat sekä suomeksi, että ruotsiksi. Teen näitä käännöstöitä edelleenkin silloin tällöin, kun niitä inboxiini tupsahtelee. Tarvitsetteko siis käntäjää, joka osaa ruotsia (paremmin, kun keskiverto-suomenruotsalainen)? Ottakaa minuun yhteyttä!

Muuten olen sellainen ihminen, jolla on koko ajan pakko olla jotain tekemistä. Siksipä harrastuslistani on aika pitkä. Rakkain harrastus tällä hetkellä on bloggaaminen, jota teen kahdella eri kielellä, täällä on ruotsinkielinen blogini. Rakastan sosiaalista mediaa ja minut voi löytää esimerkiksi Twitteristäkin. Kirjoittaminen ylipäätänsä on lähellä sydäntä. Jonain päivänä aion kirjoittaa kirjan, se on jo suunnitteluvaiheessa! Olisi myös ihanaa kirjoittaa vaikkapa johonkin lehteen, vaikkapa arkisähellyksestä. Gif-animaatioiden tekeminen on myös yksi suuri rakkaus.

Jos en istu tietokoneen ääressä bloggaamassa, pelaan yleensä pelejä. Tällä hetkellä olen aavistuksen rakastunut Skyrimiin. Muuten lempparini on aina ollut Zelda-pelit ja Super Mario. Jos en pelaa jotain tai bloggaa, katson elokuvia ja sarjoja. Rakastan kauhu-, sci-fi, fantasy- ja  äktsönleffoja, tai no, melkein ihan mitä vaan paitsi rom-comeja. Yleensä teen vielä jotain käsitöitä siinä samalla ja viime aikoina olen erityisen paljon tehnyt ns. geek craftia. Eli nörtti-käsitöitä, esim tällaisia tai tällaisia. Jos en tee jotain noista ylläolevista jutuista, niin olen juuttunut jonkin kirjan lumoihin.

Muuten myös liikun mielelläni, juoksu on uusi lempparini – tosin odotan, että pääkallokeli olisi ohitse, jotta voisin vetää taas trikoot päälleni ja juoksutossut jalkoihin ja lähteä ulos juoksemaan. Kesällä olisi tarkoitus osallistua Vårruset-tapahtumaan, jos siis vietän kesäni Örebrossa. Jotenkin minusta tuntuu, etten tule selviämään siitä kilpailusta/tapahtumasta hengissä, mutta senpäs näkeekin sitten. Muuten vietän mielelläni vapaa-aikaa ystävieni kanssa, mutta suurin osa heistä asuvat tällä hetkellä tietokoneessani. Joten tästä voimmekin sanoa, että tietokoneet ovat tämä minun juttuni.

Minkälaista työtä etsin? No melkeinpä ihan mitä vaan, paitsi professionaalia käsilläseisojaa tai rekkakuskin duunia, ehkä en myöskään ihan hirvittävästi tykkää tuosta likaviemäreiden puhdistamisesta. Muuten minulla ei periaatteessa ole mitään kriteerejä, mitä haluan tehdä. Mieluiten tekisin jotain graafista työtä, kääntämistä, koodaamista tai kirjoittamista muuten. Tai sitten ihan vaan asiakaspalvelu-työtä. Koska kurssit, jota luen tällä hetkellä ovat etäopiskeluita, olen erittäin joustava työaikojen suhteen. Tosin, muistakaa toki, että asun Ruotsissa, tarkemmin sanottuna Örebrossa. Mutta kesäksi voisin ajatella tulevani Suomeen. Tai sitten voin tehdä ”etätöitä”. Lisäksi olen ihan sikataitava kahvinkeittäjä. En pelkää pitkiä työpäiviä tai työputkia, enkä myöskään kovaa työtempoa.

Joten kiltti, kiltti työnantaja… palkkaathan minut? Jos kiinnostusta löytyy, ottakaa minuun yhteyttä laittamalla sähköpostia osoitteeseen cherryredmary at hellokitty piste com, niin lähetän teille ceeveeni! Tämä on ihan normaali s-postiosoite melkein kolmekymppiselle opiskelijalle. Haluan vielä painottaa sitä, että olen ehkä edelleenkin se maailman mahtavin tyyppi, jonka kaikkien pitäisi tuntea!

Ystävällisin terveisin,

Marianne Ihmemaassa.

PS. Jos olette ystävällinen sielu, jakaa tämä maailman mahtavin työhakemus joka paikkaan sosiaalisessa mediassa! Tykätkää feissarissa, tweetatkaa, tykätkää Bloglovinissa etc.

xoxo

3 vastausta artikkeliin “maailman mahtavin työhakemus

 1. jos olisin työnantaja, niin palkkaisin toki heti :D mut toivottavasti joku fiksu tyyppi näkee tämän ilmotuksen. pidätkö muuten itseäsi edes osittain suomalaisena, vaikka siellä ruotsissa asutkin? ajattelin vaa että jos sinua tuo kirjoittaminen kiinnostaa paljonkin, niin tuonne nörttityttöihin kaivataan todennäköisesti innokkaita kirjoittajia. http://geekgirlsfinland.blogspot.com . ihan silläkin ajattelin, että saa enemmän näkyvyyttä potentiaalisten rekrytoijien silmissä :)

  Tykkää

  1. Hehe, wiie! Fiksuja tyyppejä tarvitaan indeed! :D
   Luokittelen itseäni totaalisen suomalaiseksi :) Olenhan vaan ollut Ruotsissa 4,5 vuotta. Vaikkakin tosin kaksikielinen. Mutta musta ei ruotsalaista saisi tekemälläkään hehe.

   Åh, kiitos vinkistä! Pitääkin tutustua vähän tuohon! Superduper tänks!

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.