kymmenen ehkä parasta animaatioelokuvaa

Käsi ylös, jos rakastatte animaatioelokuvia! Mikään ei ole muuten parempaa, kun hyvä animoitu pätkä. Näitä onkin ehkä viisimiljardia hyvää, joten ajattelinkin kertoa mun kymmenen lempparia (jos se nyt onnistuu – siis rajaamaan lempparit kymmeneen), ei missään erityisessa paremmuusjärjestyksessä.

Pieni Merenneito.
Ja varsinkin se vanha suomalainen dubbaus, jossa tinkeliharava oli tinkeliharava eikä mikään tingel-tangel! (Jos olette nähneet sen 90-luvun dubbauksen ja tän uuden version, tiedätte mistä puhun.) Aivan mahtavan ihanaihanaihana! Aalloissa siis..

Ice Age
Oh, rakastan tätä. Mulla ei ole mitään hajua siitä, kuinka monta kertaa tämän olen nähnyt, mutta lähestytään jo varmasti kolmeakymppiä. Tämä oli Helin vanhimman lapsen lemppari, silloin kun se oli vaahtosammuttimen kokoinen, jouduin syystä tai toisesta aika usein lapsenvahdiksi (… Heli en ole unohtanut tätä edelleenkään!) laitoin yleensä Ice Agen pyörimään. Sid ja Scrat on ihan selvästi parhaimmat evö!

Wall-E
Niin liikuttava, niin liikuttava! Jos olet asunut kiven alla.. niin pehva pois sieltä kiven alta ja katsomaan tätä. Se. On. Niin. Hyvä!

Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole 
Tämä. On. Niin. Hienosti. Tehty. Että. Huh-huh. Luoja mikä pätkä! Ja tästä muuten näkeekin, että Zack Snyder on ohjaaja.

Tonari no Totoro
Miyazaki on ehdottomasti anime-elokuvien aatelistoa. Voisin laittaa tähän kaikki hänen elokuvansa, mutta tyydyn tähän Totoroon. Koska se on niin ihana!

Nightmare Before Christmas
Tim Burton, ei varmaan tarvitse selitellä miksi tämä on mukana listalla? Niinpä, sitä ajattelinkin.

Prinsessa Ruusunen
Tämä on myös ehdottomasti yksi Disneyn lemppareistani (mikä niistä ei ole?). Malificient (Pahatar) on ehkä paras Disney-konna ever. Eikun se on. Itseasiassa paras elokuva-konna koskaan!

Despicable Me
Jos joku haluaa määritelmän hulvattoman hauskasta animaatiosta – se on Despicable Me. Nauroin niin paljon, että pissasin housuihin tätä katsoessa.

Aladdin
Siis Henki – legendaarinen. Toimii sekä suomeksi, että englanniksi. Mayday, mayday!

Liisa Ihmemaassa
Mikään lista ei ole täydellinen, ilman yhtä Liisa Ihmemaassa-elokuvaa!

Ja tähän loppuun haluan vielä mainita mielestäni ne animaatiot, jotka mielestäni ovat yliarvostettuja: Up (siis gnaah – nukahdin! En ymmärrä miten tämä voi olla niin suosittu!), Rango (Siis zzzz – tylsä! Meinasin tukehtua aamukahviini tänään, kun näin, että tämä on saannut Oscar-ehdokkuuden! Eikö ne Oscari-tyypit oo nähnyt tätä?), Toy Story (1, 2, 3!! Tripla-ZZZ)

Mitkä on teidän lempparit? Ja mitkä on teidän mielestä yliarvostettuja?

Ja tämä oli myös viimeviikon Movie Monday-haaste (numero 32.)

 

7 vastausta artikkeliin “kymmenen ehkä parasta animaatioelokuvaa

  1. Musta tuntuu, etten edes oo nähnyt noita! Pitääkin hankkia ja katsoa :) Kiitos vinkistä! En mäkään osaa oikein perustella miksi tykkään tietyistä elokuvista, mun perustelu on aina ”Koska se on ihana!” ”Koska ne nyt vaan on hyviä” jne ^^

   Tykkää

 1. Legenda Suojelijoista on täydellinen leffa, joka liittyy vähintään yhtä legendaariseen yöhön Helsingissä. Illalla leffassa hulluna mässyä, yöllä sitten ruokamyrkytyksen kourissa ryhmäoksentelua hotellihuoneen vessassa. Meni vissiin kivipiirat sekaisin. Ah, good times <3

  Tykkää

  1. Jeps, öff körrs olen lukenut sun postauksen ;) Hehe Mä en koskaan nähny Toy Storya silloin nuorempana, ja näin sen vähän aikaan sitten, joten siksi en ehkä siitä tykännyt (koska verrattuna uusiin animaatioihin, niin se ei ollut ihan samaa tasoa). Mä taidankin olla ainoa ihminen, jonka mielestä Up oli tylsä :P

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.