system.out.println(”FUUUUUUUUU tentti!!”);

Tiedättekö sen tunteen, kun olette jo kolme kertaa aikaisemmin tehneet yhden tentin ja kaksi kertaa olette sattuneista syistä missanneet saman tentin ja sitten päätätte ennen kuudetta kertaa, että ”nyt perkele aion läpäistä tämän saakelin tentin vaikka henki menisi” ja väännätte koodia ja olette nenä kiinni kirjassa aamusta iltaan ja välillä puolet yöstäkin. Ja menette sinne tenttiin ja näette, että rimaa on nostettu taas aika reippaasti (luulitte, että kyseessä oli peruskurssi, eikä jatkokurssi nro. 14656). Teette tentin ja kiroatte vaikeusastetta ja kotona laskette pisteitä ja on olemassa pieni mahdollisuus läpäisyyn. Pieni mahdollisuus mutta mahdollisuus kuitenkin.

Odotatte kaksi helvetin viikkoa tenttituloksia ja näet painajaisia öisin, koska haluatte todellakin, että läpäisitte, koska kuolette ajatuksesta, että sinne tenttiin pitäisi hinautua seitsemännen kerran. Ja sitten maikkanne lupaa antaa tulokset maanantaina ja istutte luennolla ja hikoilette kun sika, koska olette niin hermostuneita. Mutta ette saa tenttituloksia. Maikka lupaa tulokset tiistaina, hikoilette vaihteeksi taas luennolla – ei tenttituloksia taaskaan. Keskiviikkona istutte ryhmänne kanssa, teette töitä ja saatte tietää, että tenttitulokset ovat tulleet. Kaivatte äkkiiäkkii lompakosta henkkarit ja juoksette sinne paikkaan, jonne tentin palautetaan. Annatte innokkaasti henkkarit henkilökunnalle ja sydämesi hakkaa 345657879879 kertaa sekunnissa. Katseenne metsästävät kirjainta keltaiselta paperilta. VG on tosi hyvä (Väl godkänt), G on hyväksytty ja sitten on se vaihtoehto, mitä ette halua teidän paperissa olevan  U – eli hylätty. Ja teidän paperissa on: ISO PAKSU U! V*ttu.

Tiedättekö sen tunteen? MINÄ TIEDÄN! *insert kaikki tietämänne kirosanat*

MÄ EN KESTÄ! Taas hylätty. Olo on kun pienellä lapsella, joka haluaa karkkia aikuiselta. Ja tää aikuinen on ilkeä ja vaan nostaa kättä korkeammalle ja minä lapsena joudun hyppäämään, jotta ylettyisin karkkiin, mutta silloin se aikuinen nostaa kättä vielä korkeammalle. Lapsi hakee tuolin ja silloin aikuinen nostaa sen käden päänsä päälle. Lapsi hyppää tuolilla, mutta ei ylety ja sitten haetaan tikapuut, mutta silloin aikuinen seisoo itse tikapuun päällä ja lapsi joutuu hakemaan nosturin jne jne jne.

Se tentti on jokisella kerralla vaikeampi ja vaikeampi. Tällä kertaa 48 ihmistä teki uusinnan, josta 3 pärjäsivät. KOLME KAPPALETTA? Eikö tuo tarkoita sitä, että tentti oli lievästi sanottuna VAIKEA? Luoja, että ottaa päähän! Mä en ymmärrä. Siis mä osaan jo perkele ohjelmoida ja koodata, uskokaa jo! En vaan tajua miksi tentistä pitää tehdä niin helvetin vaikeaa. Siis tässä on kyse peruskurssista,  0-levellin koodeista aloittelijoille, luusereille, uusavuttomille, n00beille tarkoitetusta ohjelmointikurssista, eikä tosiaan jatkokurssin jatkojatkojatkokurssi. Kun sen tentin sain naamani eteen olin vaan ihan että WHATTAA ja näytin megasuurelta kysymysmerkiltä.

Yhyy, joten nyt en voikaan jatkaa sitä kurssia, jota ehdin jo aloittaa. Ja pitää löytää joku bee-suunnitelma. Ai, ai, että ottaa päähän! Oonko mä ihan tyhmä, jos menen tästä valittamaan jonnekkin? Sitten ihmettelen sitäkin, että kuinkakohan paljon nuo maikat mulle oikein nauraa siellä, kun näitä tenttejä korjaavat ”Hitto tää suomalainen likka – eiks se jo ymmärrä, ettei se oikein osaa tätä ohjelmointia, kun on feilannu jo näin monta kertaa (ja sitten tähän semmoinen MOHAHAHAHA – oikein kunnon iiivöl nauru” Onko tämä hei sitä sisua? :D

Ja tähän vielä lisäksi ajattelin kysyä, että tiedättekö sen tunteen, kun olette viettäneet viikonlopun sängyssä maaten ja manaten krapulaanne, ettekä ole tiskanneet yhtään mitään muutamaan päivään, koska olitte poissakin kotoa yhden vuorokauden. Ja kun tulette kotiin, ihmettelette miksi koko kämppä haisee vähän, tuota oudolle ja päätätte siivota ja heitätte biojätteet ulos, mutta haju ei lähtenyt ollenkaan. Ja sitten kun olette laittamassa haarukoita ja veitsiä takaisin laatikkoon, löydätte sieltä laatikosta parmesaani-juuston-palasen, jota käytitte viikko sitten carbonaran tekemiseen, ja laitoitte sen sinne laatikkoon koska tiskitaso oli täynnä kamaa.

Tiedättekö sen tunteen? Ja sen hajun? No. Minä. Tiedän. Goddamn it!

Onko olemassa viikkoja, jossa on kaksi maanantaita? Onko? Onko?

8 vastausta artikkeliin “system.out.println(”FUUUUUUUUU tentti!!”);

 1. parissa jutussa tiedän tunteen. esim. sillo ku olin alottelemassa ohjelmointijuttuja niin olin omasta mielestäni kuitenki melko hyvä ohjelmoimaa, niissä koulun jutuissa siis. sitte ku tuliki perusopintojen harjoitustyö, niin se oli aivan käsittämättömän vaikea, olis pitäny melkeepä tietokannatki hallita siinä vaiheessa. oli siihen yksi esimerkkikoodi valmiiksi, mutta se ei suoraan käynyt, koska oli paljon yksinkertaisempi versio. vuosia myöhemmin näin saman kurssin tehtäviä, niin olivat puolet helpompia. selvästikki noiden kurssien vaatimustasot heittelee ku lehmän häntä kärpästen pörrätessä kimpussa. tuosta hajusta puolestaa on sellasia kokemuksia että ite olin kerenny jo tottumaan niihin tuoksuihin, niin en sitte huomannu ollenkaa… kaveri sitte kyseli aina että mikä täällä haisee. no varmaa kuukausien päästä löyty pakastelokerikon takanurkasta katkarapupussi, jonka sisältö oli muuttunu jo ihan joksiki muuksi…nomnom! mut kuitenki, en tiedä missä se tenttis on menny mönkää mutta tsemppiä siihen, varmasti jostai ihan pienestä jutusta ollu vaa kiinni :)

  Tykkää

  1. Joo siis meillä oli kanssa sellainen harjoitustyö, needless to say – en ole sitäkään vielä tehnyt, teen sen sitten keväällä tentin jälkeen :D siinäkin piti juu tehdä sovellus jossa oli tietokanta.. sql-tentin läpäisin ihan vahingossa hehehe mutta kyllä tuota pikkuhiljaa toimii kunnolla tuo ohjelmoniti, nyt mulla on melkeen kolme kuukautta oppia ohjelmoimaan vaikka unissani (tämä legendaarinen aloita ajoissa – ja sitten se loppuu siihen että pari päivää aiemmin aloittaa sen koodaamisen höhö) Tentin feilasin lähinnä sen takia, että kysymykset olivat kun hepreaa, en tajunnu niitä. Kolme ja puol pistettä. Ei ota päähän, yhtään. :D Kiitos tsempistä!

   HAHAHAHAH hyi saatana :DDDD mä oon joskus unohtanu katkaravun kuoria roskikseen PÄIVÄKS ja se hais niin hirveelle et ryynit tuli suuhun! En halua edes kuvitella, miltä sun katkaravut haisi :D

   Tykkää

 2. joo tuo on enemmänkin sääntö, kuin poikkeus, että niitä töitä lykätään aina viime hetkeen ja sitten ihan paniikissa tekee ja tuskailee :D mulla yksi raportti juuri tuollainen jota oon lykänny ja lykänny, mutta jos nyt tulevalla viikolla tsemppais sen kanssa… ajattelin laittaa google kalenteriin tarkat työskentelyajat ja hälytykset, josko se kannustaisi tekemään :D

  ei mua olis haitannu, jos se perusopintojen harjoitustyöni ”tietokantajuttu” olis tehty oikeilla tietokantakomennoilla, mutta siinä piti käyttää jotain hirmu purkkaviritelmää, niin se teki koodaamisesta sitte niin vaikeen ymmärtää. tai ainakin sen aikaisilla taidoillani :D

  tuosta otsikosta voisin päätellä, että teillä ohjelmoidaan javalla? siinä tosiaa oman ongelmansa aiheuttaa sekin, että etenkin suomennoksissa (ehkä ruotsinnoksissakin?) olio-ohjelmoinnin termit käännetään useillakin tavoilla, joten helpostikkin menee sekaisin niiden kanssa. Saapiko udella, millasia kysymyksiä niissä tenteissä on kyselty tai että onko selitetty, että missä asioissa failasit siinä?

  Huomasin muuten aikoinaa, että oppimismateriaalit voi olla ymmärrettävyydeltään tosi vaihtelevia. En oppinu sitä Javan olennaisinta juttua eli olioajattelumallia meidän oppikirjasta eli jos tentit on siitä kiikastanu, niin kannattaa katsoa muualta. Esim. tuossa on yksi opas netissä: http://cs.joensuu.fi/~vouti/tjdoku/JAVA/index.html

  Tykkää

  1. Näin heti alkuun kiitos linkistä! Ihan hyvä oppia java terminologiaa suomeksi, eikä vaan ruotsiksi (vaikka tämä tod näk. aiheuttaa sekoilua jo error-statessa olevan pääni!) jos kerran aion takasin suomeen töihin sitten, niin en oo siellä ku mikäkin ruåtsalainen työpaikalla enkä tajua mitään :P Mäkin oon katsellut hirvittävästi youtube tutorialsseja oppiakseni jotain. Ja sit toi mun ex on auttanu mua paljon myös. Mutta pitääkin ihan ajan kanssa lukea läpi toi sun linkki :) Kiitos!

   Mä oon yrittänyt vaikka mitä appeja käyttää tuohon opiskeluun muistuttamiseen, mutta ei toimi!! Laiskuus voittaa :D Tosin, olen suunnitellut ottaa käyttööni google kalenterin, mutta en saa sitäkään aikaiseksi. Liian vaikeaa? Not, liian laiska kyllä!

   Musta tuntuu, että meillä on tietokanta valmiina seuraavan kerran, pitää vaan osaa yhdistää se sovellukseen. Tai näin mä ainakin toivon :D Vaikka sql on helppoa (muistaakseni) se oli tylsää :D Ja olen varmasti unohtanu kaiken jo… (vuosi sitten kun meillä oli tietokannat)

   Joo Javallahan me ohjelmoidaan. Joo siis nuo käännökset menee välillä niin että on ruotsinkieliset nimet ja sitten välillä enkkua, sekin riippuu maikasta. Apua, osaankohan kirjoittaa näitä kysymyksiä suomeksi? oon ollu liian kauan ruotsissa! (saa nauraa) :( Sain takaisin tentin, mutta siinä oli vaan muutama selitys missä failasin. Sitten siinä oli yksi ihan tajuttoman vaikea tehtävä, jossa piti tehdä joku varaamis-systeemi jossa oli kalenteri, jossa oli array jossa oli vuorokauden kaikki tunnit ja sitten joku kommentti jokaisessa tunnissa, ja sitten piti niitä tunteja sitten tarkistaa ovatko varattuja vai ei… Eli siis niiiiiiin jotain mitä en ole elämäni aikana edes kuullutkaan! Siinä mä feilasinkin 7 pojoa down the drain. Yhdessä kysymyksessä piti tehdä bussikortti, jossa oli ostaessa kortin 100 kr, ja sitten siitä piti poistaa matkanhinta, ladata lisää rahaa ja tarkistaa saldo (se oli helppo).. hmm yhdessä piti tehdä mediakirjasto jossa oli oli yksi dvd-luokka, yksi dvdkirjasto jonne laitettiin dvdeitä. Mulla kävi tsägä tässä, että tein edellisenä iltana ihan samanlaisen ohjelman – ihan huvin vuoksi :DDDDD Muuten feilasin siinä, etten ymmärtänyt oikein kysymyksiä. Jos olisin, niin olisin pärjännyt. Tai sitten en ajatellu oikein tarpeeksi hyvin, sain allergisen reaktion siellä tentissä, joten keskittymiseni meni aika reippaasti päin hevonhelvettiä tunnin kirjoittamisen jälkeen :/
   Kuitenkin kuulin, että monet on valittanu tentistä, joten nyt ne pitää jotain kriisikokousta tuosta tentistä, joten on olemassa minimaalinen mahdollisuus että laskevat hyväksytty-limittiä. PIDÄ PEUKKUJA!!! (hitto mikän novellin kirjoitin :DDD)

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.