ehkä maailman paras kuorinta.

Keskustellaanpas vähän kuorintavoiteista. Lähinnä kasvoille tarkoitetusta versiosta. Voin melkein sanoa, että olen kokeillut kaikki maailman töhnät läpi, koska äitini on ns kuorintanatsi. ”Kai sä muistat kuoria kasvot? Kuoritko jo kasvot? Kokeile tätä, tää on uus kuorinta, kasvoille…” jnejnejne (oot äippä ihana kuitenkin!). Ai miksi äitini kuullostaa jumittuneelta levyltä? Koska aikaisemmin olin tajuttoman laiska (eheh, olen edelleenkin – hiljaa!) ja kuorin kasvot lähinnä silloin, kun matkustin Suomeen tyhjentämään mamman jääkaappia – eli kaksi kertaa vuodessa. Kuulemma tämä on big nou nou, kasvoja kai kuoritaan jotain kerran viikossa tai jotain sellaista? Ai olisko pitänyt kuunnella äitiä? Ehkä. Äidit on viisaita välillä! Huom – välillä!

Kuitenkin äidilläni on aina kaiken maailman kuorinta-systeemejä, on Cliniquen on Estée Lauderin, Lancomen, Lumenen, Yves Rocherin ja vaikka mitä. Ja Cliniquen Seven Day Scrub olikin kauan lempparini – ja Freemanin se persikkakuorinta (vaikka sitä en ole nähnyt pitkään aikaan missään). En kuitenkaan ole kokeillut mitään mikrohiontoja sun muita – sinne menen sitten kun saan oikean duunin ja palkkaa jolla voi elää. No mutta asiaan, kaikki kuorinnat – miedot ja voimakkaat ja haisevat ja ei haisevat kuivattavat aina ihoni ihan korppumaiseksi. Jee, moikka tässä tulee hirmuinen Marianne ja mun naama kuoriutuu kun missäkin kauhuleffassa. Oujee sexi mama! Not!

Ja tiedättehän, minä olen aika blogirohmu, seuraan yli sataa blogia ja haen lisää koko ajan. All the time. Ja klikkailen sinne sun tänne. Ja sitten törmäsin sellaiseen ilmiöön kun NoPoo. Ensin luulin tämän jotenkin liittyvän ulosteeseen – hei – POOOO (kakka englanniksi) –  Geddit ja taisin oksentaa suuhuni muutaman kerran. Kunnes luin mistä oikeasti oli kyse (hidas sytytys…) Eli siinä ei käytetä tiettyjä shamppoita (mieluiten ei ollenkaan) ja hiukset pestään hoitoaineella (jossa ei ole tiettyjä kemikaaleja), eli vältetään liikaa kemikaalien käyttämistä tai jotain sellaista (korjatkaa, jos olen väärässä). Jaha, eli hippimeininkiä okei. ”Hiukseni ei koskaan ole voinut paremmin blabla” Joo, ihan mitä vaan – hippi.

No. Jätin asian sikseen ja sitten aloin törmäilemään NoPoo:n useammassa paikassa. Ja nyt kuvoihin tuli mukaan kuorinnat ja naamiot, tehty vähän siitä sun tästä, mitä keittiön kaapista löytyy. Hmm. ”Ihoni ei koskaan ole voinut paremmin” Niin varmaan – hippi. Ja jätin asian sikseen. Ja sitten kuulin äitini äänen päässäni ”Kai olet muistanut kuoria kasvot?” Luin vähän enemmän näistä kasvojenkuorinnoista. Lopuksi päätin, että mitä menettämistä mulla muka olisi… menin kaivelemaan kaappejani ja suuntasin kylpyhuoneeseen. Testasin ensimmäisenä oliiviöljyä ja ruokasoodaa. Ja tykästyin siihen sen verran paljon, että alotin kuorimisen – säännöllisesti – kerran viikossa. Ja hei.. näin melkein puoli vuotta myöhemmin voin sanoa – ihoni ei ole koskaan voinut paremmin kun nyt. (Tähän te sanotte: Joo joo – fakin hippi…)

Ihoa ei kiristä, ei tunnu karhealta ja jopa äitini ja Ändi ja kaikki joiden kanssa hengailen ovat sanoneett ihoni voivan paljon paremmin. Eli mistä kuorinnoista oikein on kyse? Teen neljä eri versiota, jota vaihtelen. Tuotteet/Aineet jota käytän on: Oliiviöljy, Risiiniöljy, Ruokasooda ja askorbiinihappo. Laitan aina yhtä öljyä ja yhtä pulverisysteemiä. Koostumuksesta tulee todella miellyttävä, mutta kuitenkin uskomattoman karhea, olematta kuitenkaan minikiviä, jolla kuorii kasvot. Iho voi tuntua aika öljymäiseltä käsittelyn jälkeen, mutta no hätä, iho imee öljyt itseenä. Ja ei – ihohuokoset eivät tukkeudu – ja itseasiassa mulla on 98% vähemmän finnejä kun ennen kun aloitin kuorii kasvoni näillä. (Joo tiedän mitä ajattelette siellä – fakin hippi oo hiljaa jo!!) Eli jos huokoset tukkeutuisi, naamani näyttäisi enemmän tai vähemmän pizzalta tällä hetkellä.

Mitä vaikuttavat aineet tekevät? Askorbiinihappo – eli puhdas c-vitamiini, pienentää huokosia. Ruokasooda sen sijaan toimii syväpuhdistajana. Risiiniöljy on erittäin rasvainen öljy, joka avaa huokoset ja poistaa sieltä kaiken paskan – kannattaa olla varovainen, ettei vahingossa luule tämän olevan suurinta herkkua ja vedä tätä suuhunsa – tätä käytetään esimerkiksi ummetukseen, siinä sitten saa juosta vessassa aika urakalla! Oliiviöljy taas on hyvä öljy, joka pehmentää ihoa todella hyvin, hieron sitä välillä jalkoihinkin yöksi ja sukat jalkaan.


Miten tehdään? Eli käteen tai kuppiin kaadetaan sellaisen kiva määrä öljyä (1-2 rkl) ja siihen sitten askorbiinihappoa tai ruokasoodaa ja sekoittaa sellaiseksi, että koostumus miellyttää. Sitten vaan ihan normikuorinnan tapaan kasvoihin levittämään ja sitten pesemään pois. Iho tosiaan voi tuntua aika öljyiseltä sen jälkeen mutta se häviää. Itseasiassa, risiiniöljy kuivattaa ihoa (ainakin mun ihoa – wtf en ymmärrä, sen on todella rasvaista), joten jos ihoa kiristää, laita päälle vaikka yövoidetta. Ja voila, kasvot on kun vauvan pylly! Koko kroppaan käytän välillä oliiviöljyä ja merisuolaa!

Lisäksi haluan muistuttaa kaikki, jotka kärsivät kuivasta ihosta tarkistamaan, ettei käyttämissä voiteista sun muissa ole mineraaliöljyjä – nämä kun kuivattavat ennestään (on jopa shampoissakin!) Mineraaliöljyt tunnistaa tuoteselosteesta: esim vaseliini, paraffiini.. eli mineraaliöljy on teollisesti tehtyä (täydellinen luettelo täältä). Itse olen yrittänyt karsia tuotteita jossa on mineraaliöljyjä, ja voila – enpäs hirveästi kärsi sikakuivasta ihosta enää! (Paitsi jalat ja kynsinauhat) Joku mikä on ehkä maailman rasittavin juttu, on lukea kosmetiikkatuotteiden tuoteselosteita – jopa hepreaa on helpompaa ymmärtää!

Mutta summa summarum: Ehkä maailman paras kuorinta! Ja! Ehkä maailman halvin kuorinta myös. Ja kuten alussa sanoin, voittaa kaikki Lauderit, Lancomet sun muut 6-0.

Lisää voi lukea esim täältä, jos hablaatte ruotsia. (Tuota nopoo.se olenkin käyttänyt lähteenä) Ja täältä, jos hablaatte enklantia. Kokeilkaa, ennenkun tulette haukkumaan mua hipiksi. Ja en, en ole sen verran hippi kuitenkaan, että lopettaisin shampoon käytön… yök.. mä kuitenkin käytän luomushampoita!

Mikä on teidän lempparikuorinta?

5 vastausta artikkeliin “ehkä maailman paras kuorinta.

 1. Hippi! ;D

  Mä käytän mekaanista kuorintaa ja sitäkin harvoin, vain kun siltä tuntuu: karkea pesukinnas, kasvoharja tai voimakas kuivaaminen karkeaan pyyhkeeseen.

  Tykkää

  1. Haha – en ees oo :DDDD

   Mä käytän sellaista pesukinnasta välillä koko kropalle, mutta oon käyttänyt sitä niin urkakalla, että se on jo hajoamispisteessä.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.