vuosi elokuvissa

Mietin tässä vähän aikaa sitten, mitä elokuvia oikein näin viime vuonna. Sitä miettiessäni kasvoni kalpenivat. Minä ns. leffafani no 1 ever, näki way liian vähän elokuvia, jotta voisin kutsua itseäni leffafanittajaksi. Olen varsinainen häpeäpilkku elokuvafanien keskellä, that’s what I am. Viime vuonna ahmin sarjoja ja elokuvat jäivät taka-alalle. Muutenkin 2011 vaikutti aika laimeelta vuodelta näin elokuvien suhteen. Oli paljon supersankarileffoja (ja tottakai näin ne kaikki, mutta vain yksi oli hyvä – muut vaan ok), paljon bee-elokuvia ja huonoa animaatiota. That’s it.

Ja ilman mitään järjestystä, tässä olisi viisi viime vuoden parasta:

Paul – rakastan Simon Peggin ja Nick Frostin elokuvia. Vaikka Paul olikin pienehkö pettymys Hot Fuzziin ja Shaun of the Deadiin verrattuna, se oli kuitenkin Pegg/Frost-elokuva ja olihan sillä hetkensä myös. Jei huonolle läpälle!

Source Code – Kaverini pakottivat minut elokuviin katsomaan tätä ja kerrankin olin positiivisesti yllättynyt sieltä poistuessani. Elokuvan juoni oli kieltämättä hyvä!

X-men: First ClassTarvitseeko selittää? Supersankareita, mainio juoni, hienoja erikoistehosteita etc etc. What’s not to like?

The Help – Näin sentään jotain kunnon draamaakin, eikä vaan supersankareita trikoissa. Tämä oli suorastaan niin hurmaavasti kerrottu hirvittävä tarina, rakastin elokuvaa – ja harmittaa hieman, että annoin tämän kirjan siskolle joululahjaksi (olisi pitänyt lukea se itse ensin haha.)

The Rise of The Planet of The Apes – lisää scifiä. Vaikka nyt varmaan kaikki alkuperäisen Apinoiden Planeetan diggaajat tekevät kaiken maailman ristimerkkejä ja sylkevät päälleni. Elokuva oli kuitenkin saira-aa-an hyvin tehty. Ja siksi karkkia minun silmilleni. Ja sitäpaitsi sci-fi on toinen lempigenreni, kun on kyse elokuvista.

Vuoden suurimmat pettymykset? No ensinnäkin kaikki animaatio-elokuvat, ne olivat ihan okei, mutta ei mitään tajuttoman hauskoja, tiedättehän? Rango oli kuitenkin niistä kaikkein surkein. Kaksi muuta aivan tajuttoman paskaa elokuvaa oli Bad Teacher ja Friends With Benefits. Oli todella lähellä, että olin taas  kaivelemassa silmiäni lusikalla pois paikoiltaan. Niin hirveitä nämä elokuvat olivat. Yh pyh. Ja lopuksi vielä yksi elokuva, jota odotin niin paljon, mutta joka loppujen lopuksi oli vuoden pettymys: Sucker Punch. Rakastan Snyderin muita elokuvia ja vaikka Sucker Punch oli visuaalisesti lyömätön, tarina oli ihan totaalisesti perseestä. Niin.

Sellainen vuosi elokuvissa viime vuonna. Mikä oli teidän lemppari ja pohjanoteeraus viime vuodelta?

Ja tämä olikin muuten taas vaihteeksi Movie Monday haaste (numba 29). Olen ollut tajuttoman surkea näitä kirjoittamaan. Ehkä tästä vuodesta tulee vähän aktiivisempi Movie Monday-vuosi? Ehkä, ehkä?

6 vastausta artikkeliin “vuosi elokuvissa

  1. Listalta puuttuu varmaan moni muukin elokuva hehe, oli kyllä niin hiljainen leffavuosi että hävettää. Mutta hei, tänks vinkeistä, laitankin ne mun watchlistaan heti! :)

   Tykkää

   1. Joo, turhan tylsä leffavuosi kyllä oli…ei oikein kovin montaa SUPERhyvää leffaa tullut katottua. Mutta nuo kannattaa ehdottomasti vilkaista, ja huom. huom.! Drive pitää sitten nähdä isolta kankaalta! ;) Ja Pinahan oli 3D.

    Tykkää

    1. Onneksi tänä vuonna on tulossa (toivottavasti) mahtavia leffoja, esim Hobiitti, Dark Knight rises ja Dark Shadows *kuola valuu* En taida ehtiä minnekkään suurkaupunkiin Drivea näkemään isolta kankaalta, ennen kun lopettavat sen näyttämisen yhyy, Örebron leffateatteri on surkein koko maailmanhistoriassa :P

     Tykkää

 1. Niin joo, aivan, kaikki eivät tosiaan asu Helsingin Tennispalatsin vieressä. :P Yritän muistaa tämän jatkossa! :D

  Tämä vuosi näyttää tosiaan hieman lupaavammalta leffojen suhteen!

  Tykkää

  1. Oi jos asuisinkin hehe. Göteborgissa sentään oli ihan ookoo teatteri, vaikka Tennariin verratuna pikkupaska. Mutta tää Örebro. Tää on karsee.

   Tykkää

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.