korvapuustin päivä – ja muita ruotsalaisia omituisuuksia

Ruotsi on vähän outo maa välillä. Täällä esimerkiksi korvapuustilla on om päivänsä. 4 lokakuuta on korvapuustin päivä. Niinku as in – hey, tänään vedetään korvapuusteja ihan sikana, koska tänään saa tehdä niin, koska on korvapuustin päivä. Okei, ihan miten vaan. Maaliskuussa on vohvelipäivä. Jolloin on tarkoitus vetää vohveleita enemmän kun mitä vatsa vetää. En oikein ymmärrä miksi, olen kysynyt kavereiltani, ja vastaus on vaan jotain ”Näin on aina ollut, ja traditio tulee jostain vuodelta kissa ja koira”.

Tämä on minun veeteeäf ilme

Ja oi ja voi jos sanoo: ”En, en syönyt korvapuustia… en edes nuolassu sellaista…” Porukoitten ilmeet on suurinpiirtein sellaiset, että ootko jotenkin vajaa? Mikä sua vaivaa? No en ole! Tämä tapahtui varsinkin maaliskuussa, kun sanoin etten ole vuosikausiin syönyt mitään vohveleita.. Enkä varsinkaan aio syödä niitä, koska mukamas pitäisi? Mä en vaan ymmärrä, miksi jollain kanelipullalla pitäisi olla oma päivä. Nyt ne yrittävät saada mutakakun (? vai mikä sen on suomeksi, kladdkaka, mudcake?) päivän myös. Mut hei miksi vaan jotain ihme baakkelseja? Miksi ei porkkana, tai vaikkapa perunapäivä? Tai maito! Kohta varmaan tulee joku muffinsipäivä ja joku ööh, prinsessakakkupäivä, ja rullatorttupäivä jne jne.

Jos nyt aikoo syödä kanelipullia tai vohveleita, eikö se ole vaan kivempaa syödä niitä ihan muuten vaan? Eikä siksi, koska on joku erikoinen päivä? Joka yllyttää mässäilyyn? (tyylin osta neljä korvapuustia, maksa kolme…)

Siis ruotsalaiset, ihan outoo porukkaa välillä… Pitäisikö tällaisia päiviä olla Suomessakin? Ainoa mikä mulla tulee mieleen on laskiainen, mutta se on sama ruotsissa… Jos nyt sattuu tykkäämään laskiaispullista. Ruotsissa on vain ja ainoastaan marsipaaniversio – joka ei ole minun makuuni. Joten jätän väliin :) Mina en vain voi jummartaa miksi näin on… nämä korvapuustinpäivät sun muut..

PS. Ulkona sataa kaatamalla ja mun pitäisi lähteä koululle päin. Siis toodella kiva. Not.

 

Mary ♥ Kommentit

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s